ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΒΗΧΑ ΤΣΟΓΛΑΝΟΙ ΜΕΜΕΤΗΔΕΣ!~

Άκουσε καλά Αχμέτ Ιλχάν: Στη Θράκη υπάρχουν μουσουλμάνοι και όχι Τούρκοι

Υπάρχει μια Συνθήκη της Λωζάνης. Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης στη Θράκη δεν υπάρχει εθνική αλλά θρησκευτική μειονότητα. Οποιαδήποτε αναφορά σε «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη όχι μόνο αντίκειται στη Συνθήκη της Λωζάνης αλλά φλερτάρει σοβαρά και με την εθνική… 
Υπάρχει μια Συνθήκη της Λωζάνης. Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης στη Θράκη δεν υπάρχει εθνική αλλά θρησκευτική μειονότητα. Οποιαδήποτε αναφορά σε «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη όχι μόνο αντίκειται στη Συνθήκη της Λωζάνης αλλά φλερτάρει σοβαρά και με την εθνική προδοσία.

Πάμε τώρα παρακάτω. Από τη Θράκη -τη Ροδόπη- έχουμε έναν μουσουλμάνο βουλευτή, τον Αχμέτ Ιλχάν. Ο Αχμέτ Ιλχάν είναι αυτή την εποχή βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο Αχμέτ Ιλχάν ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Αργότερα προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί διότι το κόμμα της Ντόρας δεν μπήκε στη Βουλή. Τότε έκανε έναν «πήδο» και βρέθηκε στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη. Ούτε όμως εκεί έκατσε καιρό και μεταπήδησε στο Ποτάμι του Θεοδωράκη και από εκεί την έκανε για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη της Φώφης.
Αυτός λοιπόν ο τόσο «σταθερός» άνθρωπος, που νομίζουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ανάλογή του στα πολιτικά πράγματα της χώρας, τα έβαλε με τον υπουργό Δικαιοσύνης για τους χειρισμούς του στην υπόθεση με την τροπολογία που οδηγούσε στην αναγνώριση της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» και νομικοί χαρακτήριζαν ως επικίνδυνη.
«Κατέθεσε στη Βουλή μια τροπολογία με τον κίνδυνο να καταψηφιστεί και να ρεζιλευτεί η χώρα διεθνώς», είπε λίγες μόλις ώρες μετά την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας.
«Εμείς εξ αρχής ταχθήκαμε υπέρ της ουσίας της τροπολογίας στη λογική της υπεράσπισης των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων και της αυτονόητης ανάγκης για την ευθυγράμμιση της χώρας με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», είπε και κατηγόρησε τον υπουργό ότι έφερε μια τροπολογία χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη δεδηλωμένη.
Σύμφωνα με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο κ. Κοντονής διατύπωσε θέση σύμφωνα με την οποία τα ελληνικά δικαστήρια δεν είναι υποχρεωμένα, μετά από νέα προσφυγή, να εναρμονίσουν την απόφασή τους με την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.
«Φέρατε, δηλαδή, στη Βουλή μια τροπολογία προσχηματική για να ρίξετε στάχτη στα μάτια των ευρωπαϊκών θεσμών», είπε και ζήτησε εγγυήσεις για το πως θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Λοιπόν, για να τελειώνει η πλάκα με τον κάθε πολιτικό τυχοδιώκτη που πηδά από το ένα κόμμα στο άλλο μέχρι να βρει καρέκλα να κάτσει. Τα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας ορίζονται από τη Συνθήκη της Λωζάνης, που είναι σεβαστή όχι μόνο από την Ελλάδα και την Τουρκία αλλά και από τις μεγάλες δυνάμεις. Το τι νομίζει ένα Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είναι αδιάφορο. Το τι λέει η Συνθήκη της Λωζάνης είναι η ουσία, όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου