ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ

''Η Φύση μόνο μπορεί να θεραπεύσει , με έναν μόνο όρο, ότι της δίνεις την ευκαιρία να πράξει έτσι.''
Ιπποκράτης
Από μόνο του , το ανθρώπινο σώμα , έχει αμυντικούς μηχανισμούς. 
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ , ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΈΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ..........

Άρθρο Αποκλειστικά Για Την Ένωση Συντακτών Διαδικτύου
Παναγιώτα Βασιλοπούλου : αξιωματούχος Δημοσιογράφος της ΕΣΔ   


Ο  ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ 
Από μόνο του , το ανθρώπινο σώμα , έχει αμυντικούς μηχανισμούς , για την αυτοθεραπεία . Η ρεφλεξολογία είναι μια χιλιάδων χρόνων μέθοδος , από αρχαίων χρόνων , όπως βλέπουμε σε αρχαίες τοιχογραφίες , με ειδικές μαλάξεις στα πόδια , στα χέρια και στα αυτιά , που δείχνει πως από ένστικτο και μόνο ανθρώπινο , έδιναν μεγάλη βάση στην πρακτική αυτή.
ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ
ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΜΑΛΑΞΕΩΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ 
Ακόμα και στη θρησκεία μας '' Την Καινή Διαθήκη΄΄ υπάρχουν αναφορές για την αξία του πλυσίματος των ποδιών , ήταν μια τελετουργική διαδικασία .




Έτσι λοιπόν , 
Η Αντανακλαστική Ζωνοθεραπεία ή γνωστό ως Ρεφλεξολογία , οι πιέσεις στα σωστά σημεία των πελμάτων στα πόδια μας έχουν κατάληξη ,σε μυστικά κλειδιά θεραπείας για πολλές παθήσεις και ασθένειες του σώματος .
Από αρχαίους χρόνους λοιπόν , παρατήρησαν πως καθώς χτυπούσε κάποιος στο σώμα , το πέλμα του αποκτούσε ένα αντανακλαστικό ερέθισμα . Έτσι άρχισαν σιγά σιγά , να γίνουν οι υποψίες σχέσης πέλματος και ζωτικών οργάνων ήταν άμεσα συνδεδεμένα .
Η μεθοδική παρατήρηση τους , που ξεκίνησε από ένστικτο , τους έκανε να έρθουν στην αληθή σχέση πως κάθε όργανο του σώματος , είναι με όμοιος σε διάταξη ακριβώς στο ίδιο σημείο στο πέλμα.
Η πιο απλή , μα ουσιαστική μορφή ρεφλεξολογίας , είναι το περπάτημα με γυμνά πόδια σε βότσαλα , σε πέτρες , σε χώματα , όμως τώρα πια υπάρχει από επιστήμονες ο χάρτης της Ρεφλεξολογίας για κάθε όργανο και αδένα του σώματος δείχνει την πλήρη αντιστοίχιση όλων των οργάνων που καταλήγουν στο πέλμα μας . 


ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ :
Η Ρεφλεξολογία δεν αντικαθιστά τις ιατρικές διαγνώσεις , αλλά μπορεί να είναι χρήσιμη ως μια πλήρη ενεργειακή εναλλακτική θεραπεία , παράλληλα με την Ιατρική Επιστήμη. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν δίνονται φάρμακα από ρεφλεξολόγους και εφαρμόζεται με σκοπό την ενίσχυση της Ιατρικής Θεραπείας , χωρίς να επεμβαίνει στα πάσχοντα σημεία , αλλά λειτουργεί ως ενεργοποίηση, της ικανότητας , του οργανισμού για την αυτοθεραπεία.
Με τον κοινό νου , η Ρεφλεξολογία , αντιμετωπίζει όπως η φύση λειτουργεί από μόνη της , π.χ το περπάτημα με γυμνά πόδια που ενεργοποιούνται αδένες του οργανισμού , αυτό εξασφαλίζει πως δεν θα πάθει κάποια βλάβη ο οργανισμός , και δεν επεμβαίνει στην επιστήμη της Ιατρικής , αντίθετα είναι μια μέθοδος που δεν εμποδίζει τη συνεργασία για μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση παθήσεων.



ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ :
'' Όλα τα σημεία του σώματος που έχουν μια λειτουργία , εάν χρησιμοποιηθούν με μέτρο και ασκηθούν σε έργα στα οποία ο καθένας μπορεί , γίνονται υγιέστερα ,
με καλή ανάπτυξη και επιβραδύνεται η γήρανση τους ,
αλλά αν μείνουν αχρησιμοποίητα και ξεχασμένα,
τότε γίνονται γρήγορα ασθένειες ευπρόσβλητα σε
ασθένειες , ελαττωματική ανάπτυξη ,
και γερνούν γρηγορότερα''




ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ
ΜΑΛΑΞΕΩΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ 
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ Η ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ ;
Ο σύγχρονος άνθρωπος , στην σύγχρονη κοινωνία , ζει και προσπαθεί να επιβιώσει σε εξαντλητικούς ρυθμούς χρόνου . Αυτό του φέρνει μια ψυχική και σωματική ανισορροπία . Που πλέον για τους περισσότερους είναι κανόνας ζωής αυτός ο τρόπος και όσο πάει και αυξάνεται . Ο τρόπος αυτός ζωής , μη μπορώντας να τον φέρει σε κατάσταση ηρεμίας και ψυχικής ευεξίας , και οι ταχύτητες του αιώνα είναι υπεύθυνες για πολλές σωματικές παθήσεις και ασθένειες .
Η Ρεφλεξολογία , έχει αρχίσει να έχει προοπτικές για να γίνει επιστήμη μιας και όσοι κάνουν ρεφλεξολογία και δεν είναι αλμπάνηδες , είναι σπουδασμένοι γιατροί και για να πάρουν ειδικότητα στη ρεφλεξολογία χρειάζονται δυο χρόνια φοίτησης .
Η ρεφλεξολογία έχει ως αρχή να ασκείτε με ευγένεια και σεβασμό προς το σώμα μας και ας δούμε σε πόσες ασθένειες και παθήσεις βοηθάει να μειωθούν , έως και να φτάσει σε μια ολοκληρωτική θεραπεία σε ασθένειες . Μια γκάμα από τις πολλές ευεργεσίες , μιας και δεν μπορώ σε ένα άρθρο να τις αναφέρω , επιλέγω τις πιο διαδεδομένες .

  • Πονοκέφαλος και ημικρανίες
  • Άγχος , ανησυχία , ψυχολογική ένταση , στρες
  • Μυϊκούς πόνους , κόπωση , εξάντληση , αρθριτικά
  • Ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού και αποφυγή μολύνσεων.
  • Καταπολεμά την παχυσαρκία σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή και υιοθετώντας έναν τρόπο υγιεινού τρόπου ζωής .
  • Σκλήρυνση κατά πλάκας ( με την κατάλληλη ιατρική αγωγή )
  • Γυναικολογικές Διαταραχές ( κάθε τύπου )
  • Είναι ανεκτίμητη η προσφορά της , σε όσους λαμβάνουν ισχυρές φαρμακευτικές αγωγές για πόνους αφόρητους , όπως είναι οι καρκινοπαθείς , βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους.



ΣΥΝΟΨΊΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ :
Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει πως στα πέλματα υπάρχουν 7.200 νευρικές αποπλήξεις. Οι πιέσεις με ειδικές τεχνικές , προκαλούν την αντανάκλαση ( reflex ) , σε ανάλογο ζωτικό όργανο του σώματος . Το αποτέλεσμα είναι να γίνει διέγερση του ανάλογου οργάνου μέσο του νευρικού συστήματος , κρίνοντας ο ειδικός αν πρέπει να γίνει για να χαλαρώσει το συγκεκριμένο όργανο ή να ενεργοποιηθεί και να ξεκινήσει τη διαδρομή προς την ίαση .
Δρα λοιπόν με φυσικούς τρόπους , απλές μαλάξεις στο κατάλληλο σημείο, του πέλματος 'η του χεριού , στο νευρικό σύστημα του οργανισμού , μέσα από τη διέγερση της κυκλοφορίας του αίματος.

Η παρουσία της Ρεφλεξολογίας είναι με αποδείξεις από επιστημονικές μελέτες που βασίστικαν από   αρχαίους  χρόνους  , μια σημαντική μορφή θεραπείας εναλλακτικής ,  μην αφορίζοντας την Ιατρική Επιστήμη . Όποιος σας τάξει το αντίθετο , να είστε προσεχτικοί για την εγγύτητα του ρεφλεξολόγου . Πριν επιλέξετε τον κατάλληλο κάντε μια σωστή έρευνα και ενημερωθείτε όσο περισσότερο γίνεται πριν καταλήξετε στην επιλογή του .



Άρθρο : Παναγιώτα Βασιλοπούλου : αξιωματούχος Δημοσιογράφος της ΕΣΔ
Πηγή : ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου