ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΘΕΜΑΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ... ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...ΑΛΛΟ ΑΝ ΕΣΥ ...ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ!!!

ΛΟΙΠΟΝ -ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΔΙΦΡΑΓΚΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ: ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ!...ο πανεμορφος ελληνικος τροπος ζωης ...τερματισε προς δοξαν ... της μαλάκως ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ...ΚΙΖΙΝΓΚΕΡ.ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΩ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ!...ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΚΙ ΟΡΘΟΤΑΤΟΣ!






Από το Βιβλίο του μοναχού π.Αντωνίου

________________________________________________________



ΠΕΡΙ ...ΜΑϊΝΤΑΝΟΥ... & ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ

Είμαι φανατικός και δεν μετανιώνω!

ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ
ΛΟΙΠΟΝ… ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΒΗΧΑ  ΚΑΙ ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ!!!
ΛΟΙΠΟΝ …όλοι μας έχουμε στο σπίτι  μας και στα εδέσματα μας τον Μαϊντανο…΄Ετσι σαν στόλισμα… γαρνιτούρα! Τέτοια η μαλάκυνσή μας.! Ο Μαϊντανός είναι ένα από τα πιο ΔΥΝΑΤΑ –ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ …φυτικά προϊόντα… Διαβάστε όσα σας δίνω…Κι αν έχετε ακόμη …απορίες για το θαυματουργό αυτό φυτό τηλεφωνείστε με…Αλλά δεν χρειάζεται! Με λίγο νιονιο θα ψάξεις στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ...ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ...Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΕΡΘΕΙ!!! ΑΜΗΝ!!
· 
Ο γνωστός σε όλους μαϊντανός είναι αρωματικό, διετές φυτό που φθάνει τα 80 εκ. ύψος. Έχει ευθυτενή μίσχο, ζωηρά πράσινα φύλλα και λευκά άνθη. Η οσμή που αναδύεται με την τριβή, οφείλεται στο αιθέριο έλαιό του.
Θεραπευτικές Ιδιότητες
Ο μαϊντανός είναι εξαιρετικό φυτό για την υγεία καθώς περιέχει δραστικές και άφθονες βιταμίνες: Α, C, E και σίδηρο. Τα νωπά φύλλα στη σαλάτα μπορούν να θεωρηθούν φυσικό συμπλήρωμα βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Τα σπέρματα του φυτού έχουν διουρητική δράση και βοηθούν κατά της πέτρας των νεφρών. Επίσης ο μαϊντανός είναι τονωτικός και χωνευτικός και συνίσταται κατά της διάρροιας, της ατονίας, της αρτηριακής πίεσης και της ακμής. Ακόμη εκτιμάται ως εμμηναγωγός, χρήσιμος για την καθυστέρηση της περιόδου και για το προεμμηνοροϊκό σύνδρομο.
Τρόποι χρήσης
Για την ακμή παρασκευάστε αφέψημα του φυτού χρησιμοποιώντας 30-50 γρ. σε ένα λίτρο νερού και κάντε πλύσεις στην πάσχουσα περιοχή πρωί και βράδυ. Για την ατονία παρασκευάστε αφέψημα του φυτού χρησιμοποιώντας 10-15 γρ. σε ένα λίτρο νερού και πίνετε 1-2 φλυτζάνια του καφέ ημερησίως. Για τη διάρροια παρασκευάστε έγχυμα της ρίζας του φυτού χρησιμοποιώντας 15-20 γρ. σε ένα λίτρο νερού και πίνετε 3-4 φλυτζάνια του καφέ ημερησίως. Για εξανθήματα παρασκευάστε χυμό του φυτού και βάλτε επιθέματα στις πάσχουσες περιοχές. Για τον πυρετό παρασκευάστε χυμό του φυτού και παίρνετε 2-3 κουταλιές της σούπας την ημέρα. Για την αρτηριακή υπέρταση παρασκευάστε αφέψημα των φύλλων χρησιμοποιώντας 10-15 γρ. σε ένα λίτρο νερού και πίνετε 2-3 φλυτζάνια του καφέ ημερησίως.
Έγχυμα - Αφέψημα - Χυμός
Προφυλάξεις! Οι υπερβολικές ποσότητες των σπερμάτων του μαϊντανού είναι τοξικές. Πρέπει να αποφεύγονται από έγκυες και νεφροπαθείς.
http://www.giatrosofia.com/…/%CE%9C%CE%B1%CF%8A%CE%BD%CF%84…
******************************

Η κατανάλωση λαχανικών που περιέχουν το φλαβονοειδές απιγενίνη, όπως το σέλινο και ο μαϊντανός, ίσως βοηθά στην πρόληψη της λευχαιμίας, ανακοίνωσαν Ολλανδοί επιστήμονες.
Οι δοκιμές έδειξαν ότι η απιγενίνη μπορεί να αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό δύο ειδών κυττάρων της λευχαιμίας, ίσως και να τα σκοτώνει, εκτιμά η ομάδα του Μάικελ Πεπέλενμπος στο Πανεπιστημίου του Γκρόνινγκεν.
Ωστόσο ο Πεπέλενμπος προειδοποιεί ότι η απιγενίνη αντιδρά δημιουργεί αντίσταση στη χημειοθεραπεία και επομένως δεν πρέπει να καταναλώνεται από ασθενείς που υποβάλλονται ήδη σε αγωγή.
«Η απιγενίνη ενδέχεται να είναι ένα χρήσιμο προληπτικό μέσο όσον αφορά τη λευχαιμία, δεν θα πρέπει όμως να λαμβάνεται ταυτοχρόνως με τη χημειοθεραπεία στην εδραιωμένη νόσο, καθώς μπορεί να παρεμβαίνει στις θετικές επιδράσεις της θεραπείας» σημειώνει ο Πεπέλενμπος στην επιθεώρηση Cell Death and Disease.
Τα φλαβονοειδή είναι φυσικά συστατικά των λαχανικών και των φρούτων με αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η απιγενίνη, η οποία υπάρχει στο σέλινο, τον μαϊντανό, το κόκκινο κρασί, την σάλτσα τομάτας και άλλα φυτικά τρόφιμα, ίσως προστατεύει και από τον καρκίνο των ωοθηκών.http://upoulo-bb.blogspot.gr/2012/03/blog-post_2105.html

********************************
Μαϊντανός (Petroselium sativum)
Τμήμα που χρησιμοποιείται: Όλο το φυτό.
Ο μαϊντανός είναι πλούσιος σε μέταλλα και περιέχει περισσότερο σίδηρο από οποιοδήποτε άλλο πράσινο λαχανικό. Περιέχει πολλή βιταμίνη Α και Β και τρεις φορές περισσότερη βιταμίνη C απ' ό,τι τα εσπεριδοειδή. Ο μαϊντανός είναι διουρητικός και άρα καλός για τα νεφρά και την πέτρα στην ουροδόχο κύστη. Καλός και για τον τράχηλο της μήτρας και για τα αγγεία του αίματος. Είναι πολύ καλό εμμηναγωγό. Τέλος, προλαμβάνει τη ρευματοπάθεια, βοηθά στην αντιμετώπιση πρησμένων αδένων.
Οι ρίζες και οι σπόροι χρησιμοποιούνται ως αφέψημα. Αν σου είναι δύσκολο να φας μεγάλη ποσότητα φρέσκου μαϊντανού σε μια δόση, μπορείς να φτιάξεις τσάι. Αν έχεις πρησμένα νεφρά μπορείς καλύτερα να πάρεις λίγο τζίντζερ γιατί έχει αντιοιδηματική δράση.
Τσάι: Πιες τέσσερις φορές τη μέρα 2 με 6 κουταλιές της σούπας.http://www.hotpants.gr/html/lista.html#petroselium
****************************
Μαϊντανός
Για την ενίσχυση του ουροποιητικού
Τι λέει η παράδοση: Η ρίζα του μαϊντανού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ασθένειες της ουροδόχου κύστης, έγραφε ο βοτανολόγος John Parkinson σε μια συνταγή που ετοίμαζε για τη βασίλισσα της Αγγλίας εν έτει 1629. Αιώνες αργότερα, το σύγγραμμα του Boericke, «Homeopathic Materia Medica», πρότεινε τη θεραπεία με μαϊντανό σε προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος, κάτι στο οποίο συμφωνούσε και η ομάδα των φυσικοπαθητικών γιατρών, οι οποίοι αποκαλούνταν The Eclectics στο σύγγραμμά τους The Eclectic Materia Medica, Pharmacology and Therapeutics. Πάντως, σύμφωνα με τον J. Parkinson, αν φας πολύ κρεμμύδι ή άλλα πικάντικα μπαχαρικά, ο μαϊντανός είναι η λύση που θα δροσίσει τον οισοφάγο σου και θα σε απαλλάξει (και τους γύρω σου, εννοείται) από τη δυνατή μυρωδιά τους.
Τι αποκαλύπτει η έρευνα: Το 2002 η επιθεώρηση «World Journal of Urology» δημοσίευσε άρθρο του Yarnell, το οποίο ανέφερε ότι μια σειρά από μελέτες πάνω σε ζώα έδειξαν ότι ο μαϊντανός όντως βελτιώνει τη λειτουργία του ουροποιητικού. Άλλωστε, η Γερμανική Επιτροπή Ε, ένα θεσμικό όργανο για την υγεία, έχει αποδεχτεί τη χρήση μαϊντανού σε περιπτώσεις κυστίτιδας και άλλων διαταραχών του ουροποιητικού.
Πώς θα ωφεληθείς: Ο μαϊντανός είναι πλούσιος σε μέταλλα και περιέχει περισσότερο σίδηρο από οποιοδήποτε άλλο πράσινο λαχανικό. Είναι πηγή βιταμινών Α και Β και περιέχει τρεις φορές περισσότερη βιταμίνη C απ ό,τι τα εσπεριδοειδή. Ο μαϊντανός είναι διουρητικός και άρα καλός για τα νεφρά και την πέτρα στην ουροδόχο κύστη. Είναι πολύ καλό εμμηναγωγό. Τέλος, προλαμβάνει τη ρευματοπάθεια και βοηθά στην αντιμετώπιση πρησμένων αδένων. Αν αισθάνεσαι κάποια ενόχληση στο ουροποιητικό σύστημα, προσπάθησε να πίνεις 3 φλιτζάνια ρόφημα μαϊντανού που θα φτιάξεις με 2 γρ. φύλλων μαϊντανού ή αφέψημα, που θα φτιάξεις ως εξής: θα πάρεις 30 γρ. (μια χούφτα) αποξηραμένα φυλλαράκια μαϊντανού και 2 φλ. κρύο νερό. Θα σκεπάσεις και θα τα αφήσεις να σιγοβράσουν για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Μην τα αφήσεις να βράσουν κανονικά. Σούρωσε και πιες 1 φλ. τρεις φορές τη μέρα. Για να απολαμβάνεις όμως μακροπρόθεσμα τα οφέλη του μαϊντανού, φρόντισε να τρως ωμά φύλλα όσο πιο τακτικά μπορείς και πρόσθεσέ τα και στις ομελέτες, τις σαλάτες και τα ζεστά πιάτα. Κι αν θες ακόμα μια έξτρα ωφέλεια, μάσα φύλλα μαϊντανού για δροσερή αναπνοή, συστήνει ο J. Parkinson.
http://www.preventionmag.gr/default.php…
************************************
Μαϊντανός Φριζέ
Ιστορία ::
Ο μαϊντανός φριζέ είναι πολυετές φυτό, που φύεται στις περισσότερες χώρες της λεκάνης της Μεσογείου.
Η δυναμωτική δράση του πρωτοαναφέρεται στα ρωμαϊκά χρόνια, όπου αποτελούσε αναπόσπαστο συστατικό χυμών που έπιναν οι Ρωμαίοι μονομάχοι. Η χρήση στεφάνου από βλαστούς μαϊντανού ήταν, επίσης, πολύ διαδεδομένη στους ρωμαίους, καθώς βοηθούσε στην εξουδετέρωση του αλκοόλ, κυρίως κατά τη διάρκεια των περίφημων οργίων.
Αντίστοιχες εικόνες συναντάμε στη νεότερη εποχή, όπου οι μάγκες της παλιάς Αθήνας κυκλοφορούν μετά από εξοντωτικές «κρασοβραδιές» στα καπηλειά, με ένα κλωνάρι μαϊντανό στο αυτί.
Κατά τους Ομηρικούς χρόνους, αποτελούσε βασικό συμπλήρωμα της διατροφής των πολεμικών αλόγων, ως τονωτικό και ευεργετικό για την ενδυνάμωση και υγεία των ζώων.
Θεραπευτικές Ιδιότητες ::
Ο μαϊντανός φριζέ είναι πλούσια πηγή μετάλλων και η περιεκτικότητά του σε σίδηρο είναι μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο πράσινο λαχανικό. Επίσης, περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμινών Α και Β και τρεις φορές μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C απ’ ότι τα εσπεριδοειδή.
Έχει ευεργετική δράση για τα νεφρά, την ουροδόχο κύστη, το συκώτι, τον τράχηλο της μήτρας και τ’ αγγεία του αίματος. Επίσης, έχει αντικαρκινική δράση, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες εξουδετερώνουν την τοξικότητα καρκινογόνων ουσιών, μεταξύ των οποίων και αυτών που περιέχονται στον καπνό.
Προλαμβάνει τη ρευματοπάθεια και βοηθά στην αντιμετώπιση πρησμένων αδένων.
Εάν είναι δύσκολο να καταναλώσουμε μεγάλη ποσότητα φρέσκου μαϊντανού φριζέ, ως σαλατικό, μπορούμε να φτιάξουμε «τσάι».
Το «τσάι» από τις ρίζες του φυτού είναι ισχυρό διουρητικό και εφιδρωτικό, αλλά ταυτόχρονα ορεκτικό και τονωτικό του οργανισμού. Βοηθάει στην αποβολή των λίθων του νεφρού και στη θεραπεία της κυστίτιδας.
Τα φύλλα του είναι πολύ μαλακτικά, εάν τοποθετηθούν πάνω σε μώλωπες ή σε σημεία που έχουν τσιμπήσει έντομα.
Άτομα που πάσχουν από νευραλγίες, αρθριτικούς και ρευματικούς πόνους, μπορούν να κάνουν εντριβή με το χυμό του μαϊντανού φριζέ μαζί με οινόπνευμα.
Στην Κουζίνα ::
Ο μαϊντανός φριζέ πάει παντού! Τον συναντάμε στις περισσότερες συνταγές, αφού η ελαφριά, φρέσκια και διακριτική γεύση του συνδυάζεται με τα περισσότερα συστατικά.
Υπάρχουν αρκετές ποικιλίες, αλλά οι πιο διαδομένες είναι ο φριζέ (με τα κατσαρά φυλλαράκια) και ο κοινός.
Είναι ένα εξαιρετικό μυρωδικό, με υψηλή περιεκτικότητά σε αντιοξειδωτικά συστατικά και, κυρίως, σε φλαβονοειδή (απιγενίνη και λουτεολίνη), καθώς και σε βιταμίνη Α και C (σχεδόν τριπλάσια του λεμονιού).
Ο συνδυασμός του με φακές βοηθά την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό, λόγω της παρουσίας της βιταμίνης C.
Απαραίτητο συστατικό σε σούπες, σαλάτες, ριζότο, αλλά και στον πουρέ πατάτας, σε ομελέτες, όσπρια, μπιφτέκια και κεφτεδάκια, ενώ ιδανικός είναι ο συνδυασμός του με ελαιόλαδο.
Έχει αρκετή ανθεκτικότητα στο μαγείρεμα και έτσι μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε από την αρχή για να αρωματίσει τις συνταγές σας.
Ο μαϊντανός φριζέ είναι καταλληλότερος για γαρνίρισμα απ’ ότι ο κοινός.
Τοποθετήστε το γλαστράκι σε φωτεινή θέση στο παράθυρο της κουζίνας. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα δε χρειάζεται να τον μεταφέρετε στο εσωτερικό, μιας και είναι αρκετά ανθεκτικός στο κρύο. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνονται οι ανάγκες του σε νερό.
Χρησιμοποιήστε φύλλα και βλαστούς, αφού πρώτα τα ψιλοκόψετε.
TIP: Η φρεσκάδα του εξαλείφει την μυρωδιά του σκόρδου και του κρεμμυδιού στην αναπνοή.
http://aroma-herbs.com/gr/objects/view/197
********************************
Τον βάζουμε στην κουζίνα μας, τον καλλιεργούμε, τον εκμεταλλευόμαστε σαν γιατρικό. Το όνομά του τα λέει όλα, γιατί ξέρουμε ότι πάει μ’ όλα! Ας γνωρίσουμε τις εξαιρετικές του ιδιότητες.
Γιατί νομίζετε πως τάιζαν με μαϊντανό τα άλογα των πολεμικών αρμάτων στην oμηρική εποχή; Προφανώς διότι οι σοφοί μας πρόγονοι γνώριζαν πως το εν λόγω φυτό έδινε ζωτικότητα στα νικηφόρα ζώα, διατηρούσε γερά κόκαλα και δόντια και τα προστάτευε από ιώσεις και... στρες! Ο μαϊντανός ο εδώδιμος (Petroselinum sativum) ή αλλιώς πετροσέλινο και μακεδονήσι, όπως τον αποκαλούν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, προσφέρει πολλά στην κουζίνα αλλά και στον οργανισμό μας. Αιτία; Ο πλούτος του σε βιταμίνη C (σχεδόν 3πλάσια του λεμονιού), βιταμίνες Ε (βοηθούν στην αρτηριοσκλήρωση, στη φλεβίτιδα, στα μικρόβια και τις ιώσεις), βιταμίνη Α (ιδανική για όραση, ακμή, έκζεμα) και ακόμη σε φολικό οξύ, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, σίδηρο, σελήνιο. Φαρμακαποθήκη ολόκληρη ο μαϊντανός: τονωτικός, διεγερτικός, διουρητικός, καθαρτικός!
Να μη λείψει από τη ζωή σας
Δικαίως τον ονόμασαν «φυτό της υγείας», αφού, όπως λέγεται, διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ μειώνει το στρες, την κυτταρίτιδα, τη χοληστερίνη... Είναι φίλος αθλητών, διαβητικών, ηλικιωμένων, όσων έχουν πέτρα στα νεφρά ή υποφέρουν από υπέρταση, ταχυπαλμίες, εντερικά και δερματικά προβλήματα. Μέσα σε όλα ανακουφίζει και από τους πόνους ρευματισμών και αρθρίτιδας.
Χλωροφύλλη και φρεσκάδα
Πέρα από θεραπευτικές ιδιότητες, έχει χάρες φανερές. Τα σκουροπράσινα φύλλα του δίνουν χρώμα, άρωμα, πικάντικη γεύση και τόνο φρεσκάδας σε σαλάτες, σνακ, μαρινάδες, γεύματα, ποτά!
Εξουδετερώνει την κακοσμία του στόματος (μασήστε τον μετά τη σκορδαλιά).
Τον βρίσκουμε όλο το χρόνο, ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα, αφού δεν αλλοιώνει ισορροπίες γεύσης ή μυρωδιάς, είναι δε το αγαπημένο διακοσμητικό «τελείωμα» σε φαγητά, σαλάτες, ντιπ, καναπεδάκια.
Βάλτε τον σε γλαστράκι
Θα τον έχετε ολόφρεσκο στο πιάτο σας: γευστικό, μυρωδάτο και με πλήρεις θεραπευτικές ιδιότητες, αφού θα αναπτυχθεί βιολογικά, χωρίς λιπάσματα.
Τον αναζητάτε σε φυτώρια ή σούπερ μάρκετ, τον διατηρείτε σε ηλιόλουστο μέρος και τον ποτίζετε τακτικά ή τον φυτεύετε στο χώμα.
Φουντώνει όταν κόβουμε τις κορυφές.
Τον χρησιμοποιείτε στο τέλος του μαγειρέματος, για να μη χάσει το άρωμα και τη γεύση του.
Ομορφιά και ευ ζην
Πίνουμε νηστικοί τσάι μαϊντανού, για αποτοξίνωση, μείωση κυτταρίτιδας και κατακράτησης υγρών.
Προσθέτουμε στο σαμπουάν «τσάι» μαϊντανού: δίνει λάμψη στα μαλλιά, ανακουφίζει το ερεθισμένο δέρμα του κεφαλιού και διώχνει τις... ψείρες!
Μουλιάζουμε κλωναράκια μαϊντανού στο κρασί ή τη ρακή μας, γιατί θεωρείται αφροδισιακός! Ο χυμός του είναι πιο διεγερτικός (όμως προσοχή, μόνο1/3 ποτηράκι). Η υπερβολή βλάπτει!
& στην κουζίνα
MAΪNTANOΣΑΛΑΤΑ (ντιπ)
Απίστευτη γεύση
Υλικά
1 χούφτα μαϊντανός
75 γραμμ. λευκός ταραμάς
300 γραμμ. μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό
1 μέτριο λεμόνι (χυμός)
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο (αφαιρούμε το φύτρο)
1 κουταλιά σούπας ξίδι μπαλσάμικο
2/3 φλιτζανιού παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 σφηνάκι ούζο
Εκτέλεση
Βάζουμε τον ταραμά σε μπολ, να μουλιάσει με το χυμό του μισού λεμονιού. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, προσθέτουμε τον ταραμά με τα υγρά του και κατόπιν το ψωμί στυμμένο. Ρίχνουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο (όσο πάρει), ώσπου να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε πιπέρι, ξίδι, λίγο ακόμα χυμό λεμονιού (αν το θέλουμε ξινούτσικο) και το ούζο, για δυνατή γεύση και ασυνήθιστο άρωμα.
ΠΙΠΕΡΑΤΟ ΠΕΣΤΟ
Πικάντικη νοστιμιά
Υλικά
1 φλιτζάνι μαϊντανός
1/2 φλιτζάνι ρόκα
1 φλιτζάνι βασιλικός (αν υπάρχει φρέσκος)
2 σκελίδες σκόρδο (χωρίς το φύτρο)
30 γραμμάρια κουκουνάρι
30 γραμμάρια ξασπρισμένα αμύγδαλα
75 γραμμάρια παρμεζάνα, κεφαλοτύρι ή πεκορίνο
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Δουλεύουμε τα υλικά στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει κρέμα ομοιογενής. Αν περισσέψει, διατηρείται στο ψυγείο, σε αεροστεγές δοχείο, καλυμμένο με λάδι.
Προσοχή! Να είστε προσεκτικοί με τις ποσότητες μαϊντανού που καταναλώνετε. Ιδιαίτερα όσοι λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, οι έγκυοι και οι θηλάζουσες μητέρες. Για ασφάλεια ρωτήστε το γιατρό σας.
Και φυσικές συνταγές
Έγχυμα: Σε ένα φλιτζάνι σκεπάζουμε 3-4 κλωναράκια με καυτό νερό, αφήνουμε 15΄, σουρώνουμε και πίνουμε (ανακουφίζει από οιδήματα, ρευματικά, κολικούς, πόνους περιόδου).
Αφέψημα: Σε 1 λίτρο νερό βράζουμε 3 κουταλιές σπόρους ή ρίζα επί 5-7 λεπτά. Είναι έξοχο διουρητικό και μοναδικό για τις πέτρες στα νεφρά.
Κομπρέσα: Βουτάμε μια γάζα στο έγχυμα και τη βάζουμε πάνω σε πρησμένα βλέφαρα. Επίσης, «ταμπονάρουμε» το δέρμα που έχει ακμή.
http://www.womenonly.gr/article.asp…
*******************************https://www.facebook.com/pages/%CE%9F%CE%B9-%CE%A3%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%A4%CE%B7%CF%82-%CE%96%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BA-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-my-advices-for-health/263777440414304?ref=hl


ΚΑΙ Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ... ΈΤΣΙ ;

Τσουκνίδα,ένα ταπεινό και περιφρονημένο βότανο με σπουδαίες φαρμακευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες και το φαρμακευτικό όνομα αυτής urtica dioica
να και η ταπεινή και περιφρονημένη τσουκνίδα,το βότανο που είναι πανταχού παρόν
 Σαν την υγειά σου έχασες και θες να την κερδίσεις
μόνο με βότανα της γης θα την ξαναποκτήσεις......

(μεταφέρω εδώ παλαιότερες αναρτήσεις μου για την τσουκνίδα ανανεωμένες και συμπληρωμένες) 

τσουκνίδα 
Οι περισσότεροι γνωρίζουμε το τσούξιμό της αν έρθουμε  σε επαφή μαζί της
λίγοι όμως  γνωρίζουμε ότι ο Ιπποκράτης είχε κατατάξει την τσουκνίδα ανάμεσα στα φυτά"πανάκεια"
κάτι
το οποίο σήμερα ύστερα από τόσους αιώνες κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει...
ο δε Διοσκουρίδης κατέγραψε μιά σειρά χρήσεων της τσουκνίδας
 π.χ
~ φρεσκοκομμένα φύλλα ως έμπλαστρο για τις σηπτικές πληγές...
~ τον χυμό της για τις αιμορραγίες της μύτης
και
~ τα μαγειρεμένα της φύλλα αναμεμιγμένα με μύρο για να διεγείρουν την εμμηνόρροια...
το βότανο της 
τσουκνίδας είναι από τα πιό θαυματουργά και πιό χρήσιμα φαρμακευτικά βότανα...
και το σπουδαιότερο;
δεν χρειάζεται να ψάξει κανείς σχεδόν καθόλου για να την βρει
~ φυτρώνει ακόμη και σε χέρσους τόπους...
-δεν παρουσιάζει καμία παρενέργεια ανεξάρτητα
από την δόση που κάποιος θα χρησιμοποιήσει...
η τσουκνίδα μας λοιπόν ανήκει στο γένος των αγγειόσπερμων φυτών "ούρτικα"-urtica-
και
στην οικογένεια των κνιδοειδών...
τα αγγειόσπερμα είναι ανώτερα φυτά και βότανα και
είναι όλα όσα έχουν εμφανή σπόρια και τις περισσότερες φορές εντυπωσιακότατα άνθη...
παρεμπιπτόντως τα αγγειόσπερμα περιλαμβάνουν το 85% των βοτάνων και των φυτών που φύονται στον πλανήτη...
και ας δούμε λίγο τα συστατικά της 
τσουκνίδας
τα οποία είναι πάρα- πάρα πολλά:
φλαβονοειδή
~ αμίνες-ασετιλκολίνη,ισταμίνη,σεροτονίνη,χολίνη
~ γλυκοκινόνη
~ ανόργανα συστατικά-σίδηρο,ασβέστιο,κάλιο,πυριτικό οξύ,αμωνία,φορμικό οξύ,μαγγάνιο
~ φυτοστερόλες
~ φαινόλες
~ αντιβιοτικές ουσίες
~ χλωροφύλλη
~ καροτίνες
~ βιταμίνες Β
~ προβιταμίνη Α σε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα από το καρότο
~ βιταμίνη C σε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα από το φραγκοστάφυλλο η οποία βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου
~ βιταμίνη Κ
~ έχει διουρητικές ιδιότητες και τονωτικές - είναι αιμοκαθαρτική
~ καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες
~ αυξάνει την αιμοσφαιρίνη
~ είναι ευεργετική σε όσους έχουν υπέρταση και ζάχαρο
και λίγα λόγια για το άγγιγμα της τσουκνίδας...
γιατί νιώθουμε φαγούρα όταν αγγίξουμε την 
τσουκνίδα;
ένοχοι λοιπόν για το τσούξιμο και την φαγούρα είναι δύο βασικά συστατικά της...
1) η ισταμίνη και
2) το φορμικό οξύ
αυτά τα δύο συστατικά που βρίσκονται στις μικρές- μικρές  τριχούλες που καλύπτουν σχεδόν όλο το φυτό απελευθερώνονται με το άγγιγμα και προκαλούν αυτό το αίσθημα καψίματος και φαγούρας στο δέρμα...
οι ουσίες αυτές ελευθερωμένες τώρα πάνω στο δέρμα προκαλούν ενόχληση...
το άτομο αρχίζει να ξύνεται και έτσι προκαλεί τον ερεθισμό του δέρματος...
και τι πρέπει να χρησιμοποιηθεί για αντίδοτο;
πολύ απλά:
~ πολύ καλό πλύσιμο με κρύο νερό και σαπούνι
~ αν κοντά μας βρίσκεται μολόχα - η μολόχα συνήθως φύεται κοντά στην τσουκνίδα -κόβουμε δύο με τρία φύλλα και τα εφαρμόζουμε ή τα τρίβουμε στο πονεμένο σημείο
οι μαλακτικές ιδιότητες της μολόχας εξουδετερώνουν τις ερεθιστικές ιδιότητες τηςτσουκνίδας...
~ αν τυχόν έχουν γεμίσει και τα ρούχα μας με το χνούδι της τσουκνίδας τα αλλάζουμε αμέσως για να μην μας δημιουργήσουν επιμόλυνση και
~ αν - σπάνια συμβαίνει - είναι σοβαρή η περίπτωση ζητάμε την συμβουλή του γιατρού μας...
τα είδη της τσουκνίδας είναι πολλά...
περίπου τριάντα...
το είδος που χρησιμοποιείται περισσότερο είναι 
το urtica dioica....
και το πιο δηλητηριώδες είδος της γνωστό και
ως "το φύλλο του διαβόλου" φύεται στο νησί Τιμόρ!!!
αυτό λοιπόν το πολύτιμο βότανο,η τσουκνίδα πρέπει
να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν περισσότερο από όλους μας...
είτε σαν έγχυμα...
είτε σαν αφέψημα...
είτε σαν σαλάτα....
η ελληνική κουζίνα έχει πολλές συνταγές με τσουκνίδα όπως η γνωστή μας
τσουκνιδόπιτα
ας τις αναζητήσουμε... 
που μπορούμε όμως να βρούμε τσουκνίδες;
παντού
σε όποιο χωράφι και σε όποιον αγρό κοιτάξουμε
παντού
υπάρχουν τσουκνίδες
αν κοντά μας δεν υπάρχουν αγροί θα τις βρούμε στις λαϊκές αγορές από το φθινόπωρο μέχρι και την άνοιξη
είναι αυτοφυείς τσουκνίδες μια και
στη χώρα μας - αντίθετα με το εξωτερικό - η τσουκνίδα δεν καλλιεργείται..
θα τις βρούμε σε ματσάκια σε όλες τις λαϊκές και στα μανάβικα...
και τώρα...
οι πάμπολλες χρήσεις και εφαρμογές της τσουκνίδας
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
κάποια στιγμή σε κάποιο άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ της Κυριακής διάβαζα: 
"άλλη μια θλιβερή πρωτιά κατέχει η Ελλάδα μεταξύ των Ευρωπαίων....είναι ο υπ'αριθμόν ένα καταχραστής αντιβιοτικών!!!!!....άν δεν αλλάξουμε θα γίνουμε όλοι βορά υπερανθεκτικών μικροβίων"
τελικά γιατί είναι πιο εύκολο να καταπιούμε ένα χαπάκι από το να κάνουμε ένα έγχυμα με τονωτικά βότανα;
γιατί είναι πιο εύκολο να καταπιούμε ένα χαπάκι
από
το να βγούμε την άνοιξη και το καλοκαίρι στα βουνά μας που είναι γεμάτα θησαυρούς και να δημιουργήσουμε το δικό μας φυσικό
ακίνδυνο και - το βασικότερο - 
αποτελεσματικό φαρμακευτικό οπλοστάσιο;
και για του λόγου το αληθές αντιγράφω από το "πλήρης θεραπευτική με βότανα"
- να και η ταπεινή και περιφρονημένη τσουκνίδα που είναι σχεδόν πανταχού παρούσα...
λοιπόν... 
το τσουχτερό αυτό φυτό είναι χρησιμότατο στη θεραπευτική
διότι
οι θεραπευτικές της ιδιότητες είναι παροιμιώδεις...
απλώς σε παλαιότερη εποχή ήταν ένα παρεξηγημένο φυτό με άγνωστες τις πολύτιμες ιδιότητές του - κάτι όμως που γνώριζαν οι αρχαίοι λαοί και δη οι αρχαίοι Έλληνες - 
ας δούμε όμως τι μας λένε τα δεδομένα...
το αυστηρό αυτό φυτό που όταν το πιάνουμε με γυμνά χέρια εκδικείται με το καυστικό μυρμηκικό οξύ που περιέχουν οι λεπτότατες βελόνες του - αυτές που καταστρέφονται με την μεγάλη θερμότητα όταν παρασκευάζεται αφέψημα - έχει τις παρακάτω  θεραπευτικές ιδιότητες...
# είναι αντισπασμωδικό φυτό στις περιπτώσεις ρευματισμών και ισχιαλγίας...
# εντείνει την κυκλοφορία του αίματος και δρα θεραπευτικά στις περιπτώσεις παραλύσεων...
# κοπανισμένη τσουκνίδα μέσα στα ρουθούνια σταματά το αίμα...
# τρυφερές κορυφές τσουκνίδας την άνοιξη που βράζονται και τρώγονται - όπως το σπανάκι -δίνουν υγεία και τονώνουν όλον τον οργανισμό...
# το έγχυμά της μαζί με τον χυμό λεμονιού είναι ένα εξαίρετο τονωτικό και αναζωογονητικόρόφημα...
# τα νεαρά φύλλα του φυτού είναι ευεργετικότατα στον οργανισμό καθώς τον προμηθεύουνσίδηρο και πυριτικό οξύ - από τις πλουσιότερες πηγές σιδήρου για τον οργανισμό -
επίσης
# η τσουκνίδα είναι πλούσια σε άλατα...
οι κορυφές του φυτού περιέχουν: 
ασβέστιο...
χαλκό... 
χλώριο... 
κάλιο.... 
πυρίτιο....
νάτριο... 
σίδηρο..... 
μαγγάνιο...
άζωτο.....
-επουλώνει πληγές από κοψίματα - όπως κοψίματα από μαχαίρι - 
-θεραπεύει την αναιμία...
-θεραπεύει την αρθρίτιδα,διαλύοντας το ουρικό οξύ...
-θεραπεύει τη δυσκοιλιότητα...
-άριστο γιατρικό για παθήσεις της χολής...
-για όσους υποφέρουν από πέτρες στα νεφρά...

και... 
-από χρόνια ή οξεία νεφρίτιδα....
 
-είναι ωφέλιμη για όσους πάσχουν από έλκος στομάχου...
-χρόνιες διάρροιες...
-βρογχικές παθήσεις...

με... 
-εξαιρετικά αποτελέσματα ακόμα και σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη...
-θεραπεύει την παχυσαρκία διατηρώντας το κανονικό βάρος του σώματος...
-είναι βότανο με αφροδισιακές ιδιότητες...
-ευεργετική στους άνδρες που υποφέρουν από σεξουαλική ανικανότητα.....
-βοηθά στη θεραπεία της ισχιαλγίας...
 και...
-θεραπεύει τις διάφορες παθήσεις της κύστης...
-θεραπεύει τα κοινά εξανθήματα....
-βελτιώνει αφάνταστα την κατάσταση του δέρματος και των μαλλιών-με πλύσεις
και...
-η φαινομενικά "ασήμαντη" 
τσουκνίδα περιέχει και ορμόνες!!! 
-συντελεί στην ρύθμιση του συστήματος των αδένων βοηθώντας στη σωστή λειτουργία τους...
 -ευεργετική η επίδρασή της στη διανοητική υγεία του ατόμου με αποτέλεσμα να...
-χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία σε πολλές νευρασθένειες...
 
οι ωφέλιμες ιδιότητες της τσουκνίδας όμως δεν εξαντλούνται εδώ
μας βοηθάει προληπτικά και θεραπευτικά όλους μας αλλά κυρίως άτομα που βρίσκονται στην περίοδο ανάρρωσης...
τονώνει τον οργανισμό σε:
-ηλικιωμένα άτομα....
-άτομα νεαρά που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξής τους
και...
-άτομα αναιμικά και εξασθενημένα...
............γιατί τα γράφω όλα αυτά;.........
γιατί κάθε φορά που αποφασίζουμε να πάμε κάποια βόλτα έξω από τα τείχη της πόλης μας το έδαφος κάτω από τα πόδια μας είναι

φορτωμένο με λογής-λογής βότανα και λουλούδια... 
οι 
τσουκνίδες παντού...
μήπως λοιπόν- λέω - μήπως θα έπρεπε να αναθεωρήσουμε κάποιες απόψεις;
μήπως θα έπρεπε να σταματήσουμε να καταπίνουμε για ψύλλου πήδημα και από ένα αντιβιοτικό;
όλοι μπορούμε να είμαστε υγιείς!!!!!!!!!!!!!
Αναρτήθηκε από ntana panagiotou στις 11:32 π.μ. http://img1.blogblog.com/img/icon18_email.gif



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου