ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΔΩ!

OΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΑΝΕΝΔΟΤΗ

ΜΟΝΟΝ ΕΔΩ ...ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΗΛΑ!


Η ιστορικότερη εφημερίδα: Στα χέρια της "

δημοκρατίας" περνά η "Εστία"

Νέα εποχή ξεκινά για την πιο ιστορική εφημερίδα που κυκλοφορεί σήμερα στην Ελλάδα, την "Εστία", η οποία πλέον εντάσσεται στην "Δημοκρατικός Τύπος" που υπό τον Γιάννη Φιλιππάκη  εκδίδει την "Δημοκρατία" και την "Espresso".
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
H A.E. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ, η μεγαλύτερη εκδοτική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον ημερήσιο τύπο, ανακοινώνει την συμμετοχή της στην ΄΄Α.Ε.Ε. ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΕΣΤΙΑ΄΄, η οποία εκδίδει την ιστορικότερη εφημερίδα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα, την εφημερίδα ΄΄ΕΣΤΙΑ΄΄. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις οικογένειες των Αδ. Κύρου και Αλ. Ζαούση για την τιμή που μας έκαναν να μας εμπιστευθούν στην συνεργασία για την συνέχιση έκδοσης της αρχαιότερης Ελληνικής εφημερίδας.
Από το 1894, η ΄΄ΕΣΤΙΑ΄΄ υπηρετεί πιστά την έντιμη δημοσιογραφία. Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε το ποιοτικό έργο και να φανούμε αντάξιοι τόσο της εμπιστοσύνης των ιδρυτών όσο και των προσδοκιών των αναγνωστών της έγκριτης εφημερίδας.Η μεταγραφή είναι εξαιρετικά σοβαρή!


ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ      
ΕΧΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ
ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ        
ΕΙΔΗΣΕΙΣ            

ΕΔΩ!                     


Κόσμος

Ελλάδα
Επιχειρήσεις
Ψυχαγωγία
Αθλητικά
Επιστήμη
και τεχνολογία

Πολιτική
Άλλες 
κυριότερες

ειδ...
Η ιστορία της Εστίας
Η ΕΣΤΙΑ δεν είναι μόνον η ιστορικότερη ελληνική εφημερίδα, αλλά και εφημερίδα ΣΧΟΛΗ για τους ίδιους του δημοσιογράφους. ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΟΒΑΡΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ.Με την ευκαιρία της "εξαγοράς" της , σας δίνουμε και το πορτραίτο της:
Το 1894, όταν ιδρύθηκε στην Αθήνα, ξεκίνησε η έκδοσή της ως εβδομαδιαίο λογοτεχνικό περιοδικό με το όνομαΕστία, την οποία και διεύθυνε ο Παύλος Διομήδης. Τον ίδιο χρόνο όμως ο Διομήδης την εκχώρησε στον ποιητή Γεώργιο Δροσίνη ο οποίος και την μετέτρεψε από περιοδικό σε ημερήσια εφημερίδα. Το 1898 ο Δροσίνης την μεταβίβασε στους Σπύρο Δάσιο και Άδωνι Κύρου. Το 1900, η διεύθυνση της εφημερίδας περιήλθε αποκλειστικά στον Κύρου, ο οποίος και τη μετέτρεψε σε πολιτική ημερήσια εφημερίδα. Μετά το θάνατό του Αδώνιδος Κύρου, το 1919, η εφημερίδα περιήλθε στο γιο του, Αχιλλέα Κύρου.
Κατά την περίοδο του 1916, η κυβέρνηση του Ε. Βενιζέλου απαγόρευσε την συνέχιση της έκδοσής της μέχρι τις 15 Μαρτίου του 1917, όταν ξεκίνησε η επανέκδοσή της. Στην επανάσταση του 1922 την οποία επιχείρησαν οι φυγάδες της μικρασιατικής εκστρατείας, διατάχθηκε η παύση της, αλλά στη συνέχεια επανεκδόθηκε. Στη δικτατορία του Παγκάλου διακόπηκε η κυκλοφορία της δύο φορές. Τέλος η Εστία διέκοψε αυτούσια την κυκλοφορία της το καλοκαίρι του 1941 και για το υπόλοιπο της Γερμανικής Κατοχής .
Από το 1950, μετά τον θάνατο του Αχ. Κύρου, την διεύθυνση της εφημερίδας ανέλαβε ο Κύρος Κύρου και από το 1974 ο Άδωνις Κ. Κύρου. Έτσι σχεδόν από την ίδρυσή της, διευθύνεται από την οικογένεια Κύρου.
Η Εστία ήταν η τελευταία εφημερίδα η οποία τυπωνόταν με τη μέθοδο της στερεοτυπίας/λινοτυπίας μέχρι το 1997.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου