ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

sirma.info – Έπεσε …σύρμα
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ

H ΣΑΛΟΝΙΚΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΠΟΥ ...ΕΦΤΥΣΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ 
gaitani

Δεν εμφανίστηκε στη Βουλή για την ψηφοφορία του Προέδρου της Δημοκρατίας η Γιάννα Γαϊτάνη.
Η βουλευτής Α” Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ δεν έστειλε ούτε επιστολή, όπως έκαναν οι Σάββας Αναστασιάδης και Αλέξανδρος Κοντός ότι αν ήταν στην Βουλή θα ψήφιζαν τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Σε δήλωσή της εξηγεί ότι το έκανε για «λόγους συνείδησης και πολιτικής παράδοσης». Τόνισε ότι «το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν να υπηρετηθεί μέσα από συναινετικές σχέσεις με το κόμμα της ΝΔ και τα πολιτικά στελέχη από τον χώρο της Δεξιάς»
Η δήλωση της Ιωάννας Γαϊτάνη
Δεν παρευρέθηκα στη συνεδρίαση της Βουλής που ψήφισε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί για λόγους συνείδησης και πολιτικής παράδοσης αδυνατούσα να υποστηρίξω με ψήφο την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, την πρόταση του κόμματος με το οποίο εκλέχτηκα.
Συνεχίζω να υποστηρίζω με θέρμη το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, τις δεσμεύσεις και το πρόγραμμά του, την κυβέρνηση της Αριστεράς.
Αυτό το πολιτικό σχέδιο δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν να υπηρετηθεί μέσα από συναινετικές σχέσεις με το κόμμα της ΝΔ και τα πολιτικά στελέχη από τον χώρο της Δεξιάς.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μέσα από τη συλλογική λειτουργία του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τη δράση των μελών του και την παρέμβαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, το σχέδιο αυτό θα ολοκληρωθεί νικηφόρα.
Είχε στείλει το μήνυμα…
Η Γιάννα Γαϊτάνη είχε προϊδεάσει για την στάση της όταν σε άρθρο της στο RPROJECT είχε καταφερθεί κατά της πιθανότητας να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ άνθρωπος της Δεξιάς ή της Κεντροδεξιάς.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τέτοιες αναζητήσεις. Αν για τη συγκυβέρνηση με τον Καμμένο προβλήθηκε ως αιτιολογικό το αριθμητικό πρόβλημα της αυτοδυναμίας (λαθεμένα, γιατί πάντα υπήρχε η εναλλακτική λύση της απαίτησης ψήφου εμπιστοσύνης…) για την επιλογή Προέδρου δεν τίθεται κανένα αριθμητικό πρόβλημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί-και οφείλει!-να επιλέξει Πρόεδρο που θα ενισχύσει την πολιτική του ενόψει των πολύ σκληρών διλλημάτων που έρχονται» ανέφερε στις 02 Φεβρουαρίου η κ. Γαϊτάνη.
«Είναι επίσης λαθεμένο το επιχείρημα ότι η ανάδειξη ενός Προέδρου Δημοκρατίας, όπως ο μνημονιακός αντιπρόεδρος…της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλος, θα ενισχύσει την κοινωνική «συναίνεση» προς την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ: η «συγκατοίκηση» θα σπείρει σύγχυση στην κοινωνική βάση μας, ενώ θα προσφέρει όχι αμελητέα πολιτικά όπλα (π.χ. δικαίωμα αναπομπής των νομοσχεδίων) στους αντιπάλους μιας πολιτικής που πρέπει να επιδιώξει σταθερά την ανατροπή της λιτότητας» τόνιζε.
Με τον Τρότσκι στη Βουλή
Η Ιωάννα Γαϊτάνη μπήκε για πρώτη φορά στην Βουλή μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, καθώς στις εκλογές του Μαΐου είχε μείνει ως πρώτη επιλαχούσα με 10601 σταυρούς (μόλις 58 πίσω από την Δέσποινα Χαραλαμπίδου).
Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου εκλέχθηκε πάλι ανεβάζοντας τους σταυρούς της σε 14791.
Η Ιωάννα Γαϊτάνη προέρχεται από τη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά) που εκφράζει τον τροτσκιστικό χώρο, έχει ιδεολογικές αναφορές στο έργο και τη δράση της Ρόζας Λούξεμπουργκ, του Αντόνιο Γκράμσι καθώς και του Παντελή Πουλιόπουλου, πρώτου Γενικού Γραμματέα του ΣΕΚΕ/ΚΚΕ θεωρητικού και υποστηρικτή του Λέοντα Τρότσκι.
Η κ. Γαϊτάνη είναι έμπορος στο επάγγελμα. Γεννήθηκε το 1959 στη Βέροια, υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος (1977-1981) στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας και το 1987 εντάχθηκε στην τροτσκιστική οργάνωση ΟΣΕ (Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση).
Από το 2001 είναι στέλεχος της ΔΕΑ, είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ενεργοποιείται στο γυναικείο κίνημα της πόλης και από το 2011 συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στο Χρέος και τα Μέτρα Λιτότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου