ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ...

Aνατολικά της Μεσογείου....Συγκλονιστικές αποκαλύψεις - H KYΠΡΟΣ ΥΠΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ-

ΥΠΕΡΟΠΛΟ HAARP ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ..... ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΆΛΛΕΣ ΕΜΠΟΛΕΜΕΣ ΖΩΝΕΣ!

Το ανατολικότερο νησί της Μεσογείου, η Κύπρος, βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και κοντά στην ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Αυτό το γεγονός κάνει την θέση της, μια από τις σημαντικότερες γεωστρατηγικές θέσεις στο πλανήτη.
Κάτι που το παραδέχονται από την αγγλική κυβέρνηση, με βάση τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Βρετανίας το 1996, του Μάικλ Πορτίλο όπου χαρακτήρισε τις αγγλικές βάσεις στην Κύπρο ως εθνικό κεφάλιαο για τη Αγγλία λόγω της θέσης της και από τον αγγλικό στρατό χαρακτηρίζοντας τη βάση του Ακρωτηρίου ως την πιο σημαντική βάση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο αγγλικός στρατός κατέχει στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο, κατάλοιπα της αποικιοκρατίας ή vestiges of colonialism, όρος των Ηνωμένων Εθνών όπου απαγορεύει τα λεγόμενα κυριαρχικά δικαιώματα πρώην αποικιοκρατικών δυνάμεων σε πρώην αποικίες.
Οι Άγγλοι, με τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης το 1960, διατηρεί το 3 % του κυπριακού εδάφους υπό μορφή στρατιωτικών βάσεων σε διάφορα σημεία του νησιού και πιο συγκεκριμένα :
στρατιωτική βάση στη Δεκέλεια ( κοντά στη Λάρνακα )αεροπορική βάση στο Ακρώτηρι και την επιστάθμια Επισκοπήςστρατιωτική βάση για λειτουργία ραντάρ στην κορυφή του Τροόδους μικρό τμήμα του αεροδρομίου Λευκωσίας που βρίσκεται στη νεκρή ζώνη
χρησή εδάφους στο Εθνικό Πάρκο Ακάμα για τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων. Η βάση στο Ακρωτήρι Λεμεσού, είναι η πιο σημαντική βάση των Άγγλων στο νησί και βρίσκεται στις γεωγραφικές συντεταγμένες 34 37 N, 32 58 E. Εκεί υπάρχουν οι εγκαταστάσεις του HAARP, αεροπορική βάση που υποστήριζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τόσο στο Αφγανιστάν, τόσο στο Ιράκ. Δικαίως ο χαρακτηρισμός στο οποίο έχει αποδοθεί στην Κύπρο ως το χερσαίο αεροπλανοφόρο του ΝΑΤΟ. 
Επίσης από την αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου διαχειρίζονται το πρόγραμμα αεροψεκασμών της ατμόσφαιρας με βαρέα μέταλλα, όπως αλουμίνιο ή βάριο (chemtrails).
HAARP
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τις εγκατάστασεις του συστήματος HAARP στην Κύπρο και συγκρίνονται με αντίστοιχες εγκατάστασεις HAARP στην Αλάσκα.
HF Ionosonde Antenna.
Διακρίνουνται δύο ονομαζομένες Pluto, ύψους 96 μέτρων και πλάτους 200 μέτρων η μεγάλη και ύψους 58 μέτρων και πλάτους 100 μέτρων η πιο μικρή. Η λειτουργία αυτών των αντέννων είναι η συλλογή των ανακλωμένων κυμάτων προς τη Γη και λόγω ότι οι χρησιμοποιούμενες συχνότητες είναι σχετικά χαμηλές είναι τεράστιων διαστάσεων και υψηλού κόστους.

HF Ionosonde Antenna στις εγκαταστάσεις του HAARP στην Αλάσκα.
I.R.I - Ionospheric Research Instrument
Το I.R.I αποτελείται από RHF transmitters, λειτουργία τους είναι να στέλνουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα χαμηλών συχνοτήτων στην ιονόσφαιρα ή στα νέφη δημιουργούμενα από chemtrails. Στο σύστημα του ΗΑΑRP στην Αλάσκα υπάρχουν 360 κεραίες τέτοιου τύπου, στο δε σύστημα στη Κύπρο είναι άγνωστος ο αριθμός τους, όπως και η ισχύς τους.
To σύμπλεγμα κεραίων Ι.R.I στις εγκαστάσεις στην Αλάσκα, αποτελούμενο από 360 κεραίες
VHF Ionospheric Radar
http://www.enouranois.gr


 Οι κεραίες του HAARP στην αγγλική βάση Ακρωτηρίου στη Λεμεσό άρχισαν να λειτουργούν από το τέλος του 1993 σε πειραματικό στάδιο. Εως το 2001 το σύστημα μπήκε σε πλήρη λειτουργία κάτι που οδήγησε τον αγγλικό στρατό να αναβαθμίσει το σύστημα με την δεύτερη τεράστια HF Ionosonde Antenna, ύψους 96 μέτρων και πλάτους 200 μέτρων.
    Τη εν λόγω αντέννα οι Άγγλοι τη εγκατέστησαν στο υγροβιότοπο της Αλυκής Λεμεσού διπλά από τη μικρότερη αντέννα του ίδιου τύπου καταλαμβάνοντας συνολική έκταση 13 εκταρίων. Πριν εγκαταστήσουν την αντένα αυτή, οι κυβερνήσεις της Αγγλίας, μέσω της Βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας στην Λευκωσία και η κυβέρνηση της Κύπρου συμφώνησαν στις 28 Αυγούστου του 2001 να διενεργήσουν από κοινού επιδημιολογικές μελέτες για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στους κάτοικους της γύρω περιοχής ( το κοντινότερο χωρίο απέχει 800 μέτρα από τις κεραίες του HAARP ) και να χειριστούν από κοινού τα περιβαλλοντικά θέματα.
    Η Αγγλία ανάθεσε μονομερώς, από τις 17 μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 2001, τη διεξαγωγή της περιβαλλοντικής μελέτης στο αγγλικό ινστιτούτο Ι.Ε.Μ.Α ( Institute of Enviromental Management and Assessment) και το κλιμάκιο του απαρτιζόταν από δύο εμπειρογνώμονες, ένα Άγγλο και ένα Καναδό.
    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, δήλωσε τη διαφωνία του για τους εμπειρογνώμονες που ορίστηκαν από τους Άγγλους, αφού υπήρχε η αντίληψη από τις συμφωνίες ότι τη μελέτη θα τη πραγματοποιούσε « μια σεβαστή, ανεξάρτητη, διαφανής και διεθνής ομάδα γνωστών εμπειρογνωμόνων με σχετική πείρα ».
    Οι Άγγλοι χωρίς να τηρήσουν τα συμφωνημένα της 28ης Αυγούστου 2001, δημοσιεύουν την απόφαση τους ότι στις 11 Ιουνίου 2002 θα προχωρήσουν στην εγκατάσταση της αντέννας.
    Ο Υπουργός Εξωτερικών και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών πληροφόρηθηκαν από τις αρχές των βρετανικών βάσεων για την απόφαση τους αλλά την πληροφορία την απέκρυψαν από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος που εξέταζε το θέμα με την εγκατάσταση της γιγαντοκεραίας από τους Άγγλους !! (πρακτικά Κυπριακής Βουλής 20/06/2002 )
    Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος ενημέρωθηκε για την απόφαση της εγκατάστασης της αντέννας από τον τύπο και από τους κατοίκους της περιοχής. Φαίνεται ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση σαμπόταρε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή που ήταν υπεύθυνη για τη εξέταση της σχεδιαζόμενης προς εγκατάστασης κεραίας.
    Η Κυπριακή Βουλή μέσω της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος κατήγγειλε την αυθαιρεσία των Άγγλων και τη στάση της κυβέρνησης σε συνεδρίες της στις 12/07/2001 και 20/06/2002.
    Παραθέτουμε απόσπασματα από τα πρακτικά της Κυπριακής Βουλής, συνεδρίες στις 12/07/2001 και 20/06/2002 με θέμα : « Η σχεδιαζόμενη από τους Βρετανούς εγκατάσταση κεραίων στην Αλυκή Λεμεσού και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία των πολιτών »
    12/07/2001
    ΨΗΦΙΣΜΑ ΒΟΥΛΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
    Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας,
    Εκφράζοντας σοβαρή ανησυχία για τη σχεδιαζόμενη από τους Βρετανούς εγκατάσταση νέας κεραίας στην Αλυκή Ακρωτηρίου και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και εργαζομένων,
    λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος και τα προκαταρκτικά πορίσματα των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Άμυνας και Υγείας,
    θεωρώντας την περιοχή του υγροβιότοπου Ακρωτηρίου και ιδιαίτερα το χώρο στον οποίο προγραμματίζεται η εγκατάσταση της νέας κεραίας των Βρετανών εξέχουσας περιβαλλοντικής σημασίας για την Κύπρο και για όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου,
    εκτιμώντας ότι η εγκατάσταση της νέας κεραίας θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον του υγροβιότοπου Ακρωτηρίου και θα προκαλέσει σοβαρές ανεπανόρθωτες επιπτώσεις στο οικοσύστημα της περιοχής, στη χλωρίδα, την πανίδα και στην πτηνοπανίδα,
    υποστηρίζοντας ότι η υγεία των κατοίκων της περιοχής και οι πιθανές επιπτώσεις της σχεδιαζόμενης εγκατάστασης της κεραίας σ’ αυτήν από την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια είναι πρωταρχικής σημασίας,
    επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι οποιασδήποτε εγκατάστασης κεραίας πρέπει να προηγηθεί επιστημονικά τεκμηριωμένη και αντικειμενική μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και των επιπτώσεων στην υγεία των κατοίκων,
    Ο μ ό φ ω ν α
   Καλεί την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να αναστείλει κάθε ενέργεια προς την κατεύθυνση εγκατάστασης της κεραίας, η οποία θα πρέπει απαραιτήτως να τύχει της προηγούμενης συγκατάθεσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, και τη Βουλή των Κοινοτήτων της χώρας να ενεργήσει προς την ίδια κατεύθυνση.
Καλεί την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και να μη συναινέσει στην έναρξη των εργασιών εγκατάστασης της κεραίας πριν από τη διενέργεια των πιο πάνω μελετών.
        Εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο του σώματος να προβεί σε όλα τα αναγκαία διαβήματα προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τους κοινοβουλευτικούς οργανισμούς, το Βρετανικό Κοινοβούλιο και όπου αλλού θεωρεί χρήσιμο, με στόχο την ευαισθητοποίηση των σωμάτων αυτών για αποτροπή της υπό αναφορά βρετανικής ενέργειας.

    Απόσπασμα από τη συνεδρία στις 20/06/2002
    Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, έχοντας ενώπιόν της τα πιο πάνω δεδομένα, δηλώνει τα ακόλουθα:
Θεωρεί αυθαίρετη και απαράδεκτη την ενέργεια των βρετανικών αρχών να προχωρήσουν χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την Κυπριακή Δημοκρατία στην αυθαίρετη εξαγγελία της τελεσίδικης απόφασής τους για την εγκατάσταση της κεραίας στον υγροβιότοπο της Αλυκής Λεμεσού. Οι Βρετανοί έχουν εξαγγείλει την απόφαση για υλοποίηση των σχεδίων τους χωρίς προηγουμένως να υλοποιηθούν ουσιαστικές προϋποθέσεις για τις οποίες υπήρξε δέσμευση στην κοινή δήλωση της 28ης Αυγούστου 2001 μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Βρετανικής Υπάτης Αρμοστίας. Ειδικότερα, σημειώνεται ότι οι Βρετανοί εξήγγειλαν την απόφασή τους χωρίς:
 να διαμορφωθεί το τελικό πρωτόκολλο διεξαγωγής ιατρικής επιδημιολογικής μελέτης στην περιοχή για τους κατοίκους της περιοχής,
να τεθεί σε εφαρμογή το κοινό πρόγραμμα για την παρακολούθηση των κινήσεων των πουλιών στην περιοχή και για τις επιπτώσεις στη θνησιμότητά τους, οι οποίες οφείλονται στις κεραίες,
να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ένταξη του υγροβιότοπου Ακρωτηρίου στον κατάλογο υγροβιότοπων διεθνούς σημασίας, με βάση τη Συνθήκη Ramsar του 1971. Σημειώνεται μάλιστα ότι στην πρόταση των βρετανικών βάσεων προς τη γραμματεία της Ramsar δεν έχει περιληφθεί ο χώρος όπου υπάρχει πρόθεση να εγκατασταθεί η νέα κεραία,
να ολοκληρωθεί το διαχειριστικό σχέδιο για την προστασία της Αλυκής Ακρωτηρίου, περιλαμβανομένης και της δημιουργίας μιας πλήρους προστατευμένης ζώνης στην περιοχή της αλυκής.
    Πέρα από τα πιο πάνω που περιλαμβάνονται στην κοινή δήλωση των δύο πλευρών και τα οποία με την ενέργεια των Βρετανών παραγνωρίζονται πλήρως, η επιτροπή θεωρεί ότι η συμπληρωματική μελέτη επανεξέτασης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων κάθε άλλο παρά θα έπρεπε, λογικά, να οδηγεί στην απόφαση για εγκατάσταση της κεραίας. Πρώτον, γιατί με βάση την ίδια τη μελέτη θεωρείται ότι τα στοιχεία που έχουν δοθεί για σκοπούς διεξαγωγής της έρευνας είναι ελλιπή και άρα η απόφαση είναι πρόωρη, και, δεύτερον, γιατί επισημαίνονται σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις από το προγραμματιζόμενο έργο.
Ο χαρακτηρισμός της ενέργειας των Βρετανών ως αυθαίρετης ενισχύεται και από το γεγονός ότι ούτε τυπικά δεν υπήρξε από μέρους τους ο στοιχειώδης σεβασμός προς την πλευρά μας και προς την κοινή δήλωση με βάση την οποία θα έπρεπε το αποτέλεσμα της περιβαλλοντικής μελέτης να εξεταστεί από κοινού από τις δύο πλευρές. Αντίθετα προέβησαν στην εξαγγελία της απόφασής τους, ενόσω, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της 11ης Ιουνίου, η μελέτη αυτή εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Συμπερασματικά, λοιπόν, για την επιτροπή προκύπτει ότι οι Βρετανοί δεν αντάλλαξαν ούτε καν απόψεις με τις αρχές της Δημοκρατίας για το θέμα.
        Πέρα από τα πιο πάνω, η επιτροπή σημειώνει ότι οι Βρετανοί δεν ενημέρωσαν ή δεν προέβησαν σε οποιαδήποτε συνεννόηση με τους κατοίκους της περιοχής, όπως θα επέβαλλε η καλή βούληση, η δεοντολογία, αλλά και το πνεύμα της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης.
        Σε σχέση με τη στάση της κυβέρνησης η πλειοψηφία της επιτροπής θεωρεί ότι η κυβέρνηση και ειδικότερα ο Υπουργός Εξωτερικών δεν επέδειξε τη δέουσα αποφασιστικότητα ούτε άσκησε την κριτική που θα αναμενόταν στην τόσο αυθαίρετη ενέργεια των Βρετανών, η οποία σαφώς παραβιάζει το πνεύμα, αλλά και το γράμμα της κοινής δήλωσης των δύο πλευρών.
 Η πλειοψηφία της επιτροπής θεωρεί ότι η ανακοίνωση τύπου που εκδόθηκε στις 11 Ιουνίου 2002 από το Υπουργείο Εξωτερικών αποτελεί μια στεγνή παράθεση γεγονότων χωρίς να γίνεται καμιά προσπάθεια να καταγγελθεί η παραβίαση των συμφωνηθέντων και η αυθαιρεσία των Βρετανών. Η πλειοψηφία της επιτροπής πιστεύει ότι, εκτός από όλους τους προαναφερθέντες λόγους, η κυπριακή κυβέρνηση θα έπρεπε να αντιδράσει τουλάχιστο για το γεγονός ότι, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει αξιολογήσει ακόμα τη μελέτη, οι Βρετανοί έχουν προχωρήσει στην εξαγγελία της απόφασής τους.
    Η πλειοψηφία της επιτροπής σημειώνει επίσης ότι η κυβέρνηση παρέλειψε να ενημερώσει την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος για τις τελευταίες εξελίξεις, με αποτέλεσμα η τελευταία να πληροφορείται μέσω του τύπου τα τεκταινόμενα. Εκτός από την αποστολή της έκθεσης των εμπειρογνωμόνων η επιτροπή θα ανέμενε περαιτέρω ενημέρωση από την κυβέρνηση, πράγμα το οποίο επανειλημμένα έχει ζητήσει, ενώ η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να την ενημερώνει.
    Τα μέλη της επιτροπής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΣΥ, διαφωνώντας με την πιο πάνω θέση της πλειοψηφίας της επιτροπής σε σχέση με τη στάση της κυβέρνησης και του Υπουργού Εξωτερικών, δήλωσαν ότι η θέση αυτή δεν τεκμηριώνεται από τα γεγονότα.
    Το μέλος της επιτροπής βουλευτής των ΕΔΗ κ. Ανδρούλα Βασιλείου, διαφωνώντας επίσης με τη θέση της πλειοψηφίας της επιτροπής σε σχέση με τη στάση της κυβέρνησης, δήλωσε ότι θα έπρεπε να είχε κληθεί ενώπιον της επιτροπής ο Υπουργός Εξωτερικών εκ νέου για να την ενημερώσει πάνω στα πραγματικά γεγονότα, όπως ήταν και η εισήγησή της.
    Υποβάλλοντας την πιο πάνω συμπληρωματική έκθεσή της προς το σώμα, η επιτροπή με μοναδικό γνώμονά της την ανάγκη προστασίας μιας περιοχής με σημαντική περιβαλλοντική αξία, που δεν αποτελεί προσωπικό απόκτημα των Κυπρίων αλλά κληροδότημα για όλη την ανθρωπότητα, και επιθυμώντας επίσης να προστατεύσει την υγεία και να διασφαλίσει την ευημερία των κατοίκων της περιοχής καλεί τη Βουλή των Αντιπροσώπων να υιοθετήσει σχετικό ψήφισμα, με στόχο την ανάκληση της απαράδεκτης και αυθαίρετης απόφασης των Βρετανών να προχωρήσουν στην εγκατάσταση της κεραίας στην Αλυκή Ακρωτηρίου.
    Ο βουλευτής Μάριος Ματσάκης στη συνεδρία στις 20/06/2002 δήλωσε τα εξής :

    «....Νομίζω ότι, εάν αυτές οι αντένες, που χρησιμοποιούνται ούτε ξέρω για ποιο σκοπό... Άλλοι λένε για κατασκοπευτικούς λόγους. ένας Βρετανός που μου έχει γράψει μου έστειλε στοιχεία που λένε ότι πιθανό να χρησιμοποιούνται και για ένα ειδικό ηλεκτρομαγνητικό πόλεμο. Υπάρχουν αρκετά στοιχεία ότι γίνονται εδώ και χρόνια μελέτες του ανθρώπινου μυαλού και του τρόπου σκέψης μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Μου ανέφερε μάλιστα ότι με την έκθεση σε συγκεκριμένες συχνότητες μπορεί να προκληθεί παράνοια, μπορεί να προκληθεί μανία, μπορεί να προκληθεί τάση προς αυτοκτονία και διάφορα άλλα πράγματα. Και μου είπε ότι ήδη η Αμερική ιδιαίτερα από το 1960 με το σύστημα “Πανδώρα”, η Ρωσία από το 1970 με το σύστημα “Woodpecker” και η Αμερική σήμερα με το σύστημα “Haarp” κάνουν πειράματα με τα οποία μπορούν, εκθέτοντας πληθυσμούς σε συγκεκριμένες συχνότητες, να επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται ή μάχονται, μπορούν να προκαλέσουν ψυχολογικά προβλήματα σε πληθυσμούς και μπορούν να επηρεάσουν το ηθικό των στρατιωτικών. Δε γνωρίζω αν αυτά μπορούν να γίνουν, αλλά γίνονται ήδη και πειραματίζονται με τέτοια ηλεκτρομαγνητικά όπλα οι μεγάλες δυνάμεις...»
    Οι Άγγλοι προχώρησαν στην εγκατάσταση της κεραίας και στην αναβάθμιση του συστήματος HAARP με τις ευλογίες της Κυπριακής Κυβέρνησης...
    ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
 Όσο για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία των κατοίκων της γύρω περιοχής, απλά επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι τους με την επιδημιολογική έρευνα που διεξήγαγε το το Τμήμα Ογκολογίας και Ιατρικής Φυσικής του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, τον Ιούνιο του 2005 σε συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία.
    Από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει ότι οι κάτοικοι του Ακρωτηρίου και Ασώματου, που είναι στις κεραίες των Βρετανών, έχουν αυξημένα συμπτώματα από ημικρανίες, πονοκεφάλους, ζαλάδες και κατάθλιψη. Επίσης στο χωριό Ασώματος υπάρχει αύξηση σε καρδιόπαθειες και άσθμα, ενώ στο Ακρωτήρι υπάρχει πολύ ψηλότερο ποσοστό συναισθηματικού άγχους. Η μελέτη αναγνωρίζει, επίσης, ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι υπεύθυνη για τα νευρολογικά συμπτώματα που παρουσιάζουν όσοι ζουν κοντά στις αντένες.
    Σημειώνεται ότι στις Πάνω Κυβίδες η ακτινοβολία μετρήθηκε σε επίπεδα 0,001volt /m, ενώ στο Ακρωτήρι 0,57volt/m και στον Ασώματο 0,46volt/m (δηλαδή 500-600 φορές παραπάνω).
    Όσο για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι ανεπανόρθωτες. Οι Άγγλοι με την κατασκευή του συστήματος HAARP κατάστρεψαν τον υγροβιότοπο της Αλυκής Λεμεσού στο Ακρωτήρι. Εκπρόσωπος του Τμήματος Δασών σε στοιχεία του στην επιτροπή σχετικά με την περιβαλλοντική σημασία του υγροβιότοπου Ακρωτηρίου, και ιδιαίτερα λόγω της γεωγραφικής του θέσης,βρίσκεται κατά μήκος ενός από τους οκτώ μεγαλύτερους μεταναστευτικούς διαδρόμους των πουλιών από Ευρώπη και Ασία προς Αφρική και αντίστροφα και αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους στη Μέση Ανατολή.
    ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ;
 Τα δεδομένα άλλαξαν και αυτό πρώτα πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι μας. Οι επιπτώσεις στη υγεία των κατοίκων της γύρω περιοχής και η καταστροφή του υγροβιότοπου είναι μονάχα η κορυφή του παγόβουνου από τις προεκτάσεις που παίρνει η ύπαρξη ενός τέτοιου υπερόπλου στη Κύπρο. Οι δυνατότητες ενός τέτοιου όπλου καθιστούν αδυνάτη την Κυπριακή κυβέρνηση να προστατεύσει τους κατοίκους της αλλά και την εθνική της ασφάλεια.
    Αν δούμε το θέμα ρεαλιστικά οι Άγγλοι δεν έχουν καμιά διάθεση να αποχωρήσουν από το νησί, έτσι και αλλιώς κανείς δεν τους πιέζει. Ας επικεντρωθούμε στην απομάκρυνση αυτού του όπλου . Ο ΟΗΕ απαγορεύει την κατοχή και χρήση τέτοιων όπλων.. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για το σύστημα HAARP στην Κύπρο αλλά και σε όλα τα ΗΑΑRP του κόσμου, που συνεχώς αυξάνονται..
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου