Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

NA ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΘΥΜΩΣΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ....ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ!



Μακρόν σε Ερντογάν: 

Απελευθερώστε το συντομότερο δυνατό τη Γαλλίδα δημοσιογράφο που κρατείται στην Τουρκία

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Γάλλος Πρόεδρος με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν του ζήτησε να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό, η Γαλλίδα που συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές στα σύνορα με το Ιράκ στις αρχές Αυγούστου, όταν βρέθηκε ότι είχε στην κατοχή της φωτογραφίες και συνεντεύξεις με τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, ο Μακρόν φέρεται να είπε στον Ερντογάν ότι θέλει «η συμπατριώτισσα μας να μπορέσει να επιστρέψει στη Γαλλία το συντομότερο δυνατόν». Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν ξανά την υπόθεση την επόμενη εβδομάδα.
Ο πατέρας της δημοσιογράφου κατήγγειλε στις 11 Αυγούστου την «εμμονική στάση» των τουρκικών αρχών και τη «γενικευμένη σιωπή» της γαλλικής πολιτικής τάξης.
Μακρόν και Ερντογάν συζήτησαν επίσης την κατάσταση στη Συρία. «Ο αρχηγός του Κράτους υπενθύμισε την επιθυμία του για τη συνέχιση του στενού διαλόγου με την Τουρκία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την αναζήτηση συνολικής πολιτικής λύσης για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ενότητα της χώρας», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου