Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΠΑΡΑΣΗΚΩΣΕ ΤΟΝ ΑΜΑΝΕ ΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ....ΚΑΤΑΚΛΕΒΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΙ!

Αδίστακτος τοκογλύφος το Δημόσιο με τις τρελές προσαυξήσεις και τα πρόστιμα
Για εισόδημα 100.000 ευρώ που δεν είχε δηλωθεί καλείται ο φορολογούμενος να πληρώσει 484.000 ευρώ



Ψάχνει με το... κλεφτοφάναρο ο Τσίπρας να βρει λεφτά, ζητιανεύει από τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ για να βγάλει την κάθε μέρα. Και αυτό γίνεται οκτώ χρόνια τώρα, όταν λίγα μέτρα από το Μαξίμου, στην Καραγιώργη Σερβίας, στα κιτάπια του υπουργείου Οικονομικών... μουχλιάζουν δισεκατομμύρια ευρώ, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να είχαν εισπραχθεί, και μπορούν και σήμερα να εισπραχθούν αν υπάρχει κουκούτσι μυαλό.

Αν αναλάβει πρωτοβουλία το αφεντικό, όπως θα έκανε μια επιχείρηση που της χρωστάνε, και δεν λειτουργήσει με τη... λογική του Δημοσίου: «Δικά μου είναι, άσ’ τα εκεί να μην έχω μπλεξίματα…». Μιλάμε για τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που είναι... παρκαρισμένα στα βιβλία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να έχουν φθάσει στα 94 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία οφείλουν 3.970.000 φορολογούμενοι, τις δε οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν... σκαρφαλώσει στα 22,493 δισ. ευρώ, τα οποία χρωστούν 619.768 επιχειρήσεις και ιδιώτες. Δηλαδή, είναι με το πιστόλι στον κρόταφο 4.589.768 νομικά και φυσικά πρόσωπα και ήδη σε 889.455 φορολογουμένους έχουν επιβληθεί μέτρα είσπραξης –το 2016 πάρθηκαν αναγκαστικά μέτρα κατά 1.602.835 οφειλετών–, τους έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα και υποχρεούνται κάθε μήνα να δίνουν το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Έχει δε ξεκινήσει η διαδικασία... εκτέλεσης για άλλους 1.655.636 και το πρώτο τρίμηνο του έτους έγιναν 50.399 κατασχέσεις!

Και ενώ έχουν παρθεί αυτά τα σκληρά και εξευτελιστικά μέτρα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, αντί να μειώνονται, αυξάνονται με ρυθμό... πολυβόλου, που σημαίνει ότι ο φορολογούμενος δεν πληρώνει γιατί δεν έχει λεφτά, γιατί έκλεισε το μαγαζί του, την επιχείρησή του από την αναδουλειά αλλά και γιατί οι πελάτες του δεν πληρώνουν τα χρήματα που του χρωστάνε. Και όσα του έχουν απομείνει τα κρατάει για να καλύψει βασικές ανάγκες της ζωής του, παίρνοντας παράταση...

Εκεί βέβαια στο υπουργείο Οικονομικών νομίζουν ότι όλοι είναι μπαταχτσήδες... Αν είχαν κουκούτσι μυαλό, θα έριχναν μια ματιά στα κιτάπια τους από το 2009 και νωρίτερα να δουν αν οι 4.589.768 σημερινοί οφειλέτες χρωστούσαν στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Αλλά ακόμη κι αν έχουν απομείνει κάποια λεφτά στο Ταμείο της επιχείρησης, η αρχική οφειλή, ο φόρος που είχε καταλογισθεί αρχικά, έχει πενταπλασιασθεί, καθώς κάθε μήνα αυξάνεται με... τόκο 2%, που σημαίνει 24% τον χρόνο! Τρελαίνεται κανείς με το παρακάτω απίστευτο παράδειγμα που έδωσε διευθυντικό στέλεχος μεγάλης Εφορίας, που έχει περάσει μάλιστα και από το ΣΔΟΕ:

• Γίνεται έλεγχος σε μια επιχείρηση και διαπιστώνεται ότι έσοδα 100.000 ευρώ δεν έχουν δηλωθεί. Με τον φόρο, τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, που τοκίζονται με 2% τον μήνα, ήτοι 24% τον χρόνο, οι 100.000 ευρώ γίνονται 484.000 ευρώ. Τύφλα να ’χει ο αδίστακτος εβραίος τοκογλύφος Σάιλοκ. Το Ελληνικό Δημόσιο τον έχει ξεπεράσει.

• Επιβεβαίωση του παραπάνω παραδείγματος αποτελούν τα τέλη κυκλοφορίας που καλούνται να πληρώσουν 89.225 οχήματα, τα οποία ανήκουν σε 40.120 φορολογουμένους που δεν είχαν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας. Ανέρχονται σε 8.168.223 ευρώ, συν 7.295.451 ευρώ πρόστιμα!

Η λύση είναι μόνο μία, Αλέξη Τσίπρα, για να μπουν λεφτά στο Δημόσιο Ταμείο, που έχει στερέψει και έχει άμεσες ανάγκες: Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και προσαυξήσεις και το ποσό των φόρων να πληρωθεί σε 24 δόσεις, ώστε ο φορολογούμενος να μη ζει με την αγωνία ότι ο δικαστικός κλητήρας θα του πάρει το σπίτι ή ότι θα τον συλλάβει ο χωροφύλακας και θα τον πάει στον Κορυδαλλό.

Άλλωστε, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, κύριε πρωθυπουργέ, η ρύθμιση των οφειλών ιδιωτών. Η Ελλάδα και σε αυτό το θέμα έχει ιστορικά την πρωτιά. Είναι η Σεισάχθεια του Σόλωνα. Με βάση τα νομοθετικά μέτρα που είχε καθιερώσει, καταργήθηκαν τα υφιστάμενα χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες και προς το Δημόσιο, καταργήθηκε ο δανεισμός με εγγύηση το «σώμα» (προσωπική ελευθερία) του δανειολήπτη και των μελών της οικογένειάς του, ενώ απελευθερώθηκαν όσοι Αθηναίοι είχαν γίνει δούλοι λόγω χρεών στην Αθήνα και επαναφέρθηκαν στην πόλη όσοι είχαν πουληθεί στο εξωτερικό.

Ιδού, λοιπόν, η βάση για μια σύγχρονη Σεισάχθεια, κύριε πρωθυπουργέ, που θα αλλάξει το κλίμα στην Αγορά και θα σώσει δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά από τον εφιάλτη της κατάσχεσης... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου