Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017


Offsite news  ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΝΕΑ           
Eάν το Newsletter της Offsite δεν εμφανίζεται κανονικά πατήστε εδώ
Διαβάστε μας στο www.offsite.com.cy | Προωθήστε το email

11 Ιανουαρίου 2017

Ημέρα της κρίσης για τις συνομιλίες στη Γενεύη – Το εδαφικό στο προσκήνιο
Η στασιμότητα των προηγούμενων ημερών θέτει εν αμφιβόλω την επιτυχία των συνομιλιών στη Γενεύη. Υπάρχουν κεφάλαια που δεν έχουν συζητηθεί καν, ενώ εκκρεμούν ακόμη ζητήματα από το κεφάλαιο της δακυβέρνησης. Όλα μπορούν να ανατραπούν, όμως, έστω και την υστάτη με μια θετική έκβαση στο κεφάλαιο του εδαφικού. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Τι συνέβη στη Γενεύη κατά τη 2η ημέρα
Εκτός προγράμματος βγήκαν οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη κατά τη δεύτερη ημέρα αφού οι δύο ηγέτες δεν ακούμπησαν καν τα θέματα οικονομίας και ΕΕ, αλλά αναλώθηκαν στο θέμα της διακυβέρνησης. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι η δεύτερη συνάντηση ολοκληρώθηκε περασμένα μεσάνυχτα, δεν έκλεισαν όλα τα κεφάλαια και έμειναν εκκρεμότητες για σήμερα. Διαβάστε τι συνέβη εδώ.

Χριστοδουλίδης: Απογοήτευση ΠτΔ για τη διαρροή εγγράφου – Δεν θα δοθεί ξανά έγγραφο
Την έντονη απογοήτευση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για τη διαρροή εγγράφου στη Γενεύη μετέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανακοίνωσε πως ο Πρόεδρος αποφάσισε ότι δεν θα δοθεί ξανά άλλο έγγραφο.Διαβάστε τι δήλωσε για τη διαδικασία εδώ.

Έντονες αντιδράσεις των πολιτικών αρχηγών για τις διαρροές
H διαρροή εμπιστευτικού εγγράφου των συνομιλιών προκάλεσε την αντίδραση των πολιτικών αρχηγών που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Γενεύη. Χαρακτήρισαν επιζήμια την κίνηση και προσπάθεια κάποιων να φανούν πατριώτες. Για αποπροσανατολισμό κάνουν λόγο Σιζόπουλος και Περδίκης. Διαβάστε τι δήλωσαν εδώ.

Επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ για το Κυπριακό
Διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό είχε χθες ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Διαβάστε τι είπαν εδώ.

Επιβεβαίωσε την παρουσία του στη Γενεύη ο Μπόρις Τζόνσον
Την παρουσία του στη Γενεύη για τη διάσκεψη για την Κύπρο επιβεβαίωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. Κατά τη διάρκεια αναφοράς στη Βουλή των Κοινοτήτων το μεσημέρι της Τρίτης, στις προσπάθειες απονομής δικαιοσύνης για τη δολοφονία του Βρετανού υπηκόου Τζορτζ Λόου από υπόπτους που διέφυγαν στα κατεχόμενα, ο κ. Τζόνσον παρενέβη για να επιβεβαιώσει μονολεκτικά ότι θα ταξιδέψει στη Γενεύη. Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.


 
Μπουρτζού: Δυναμική διαδικασία με έντονους ρυθμούς
Δυναμική διαδικασία με έντονους ρυθμούς ακολουθείται στη Γενεύη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζού στους δημοσιογράφους. Ο Μπαρίς Μπουρτζού είπε ακόμη ότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται όχι μόνο σε επίπεδο ηγετών, αλλά κάποτε και σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ποινικές ευθύνες για τη διαφθορά στην Αστυνομία εισηγούνται οι ποινικοί ανακριτές
Βαρύτατες ευθύνες στην Αστυνομία για την πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς στην Αστυνομία με αφορμή τους Σέρβους εκτελεστές αποδίδει το πόρισμα των ποινικών ανακριτών. Πέντε μήνες μετά τον διορισμό τους, οι Αντώνης Πασχαλίδης, Μέμνων Δημητρίου και Παναγιώτης Πελαγίας παρέδωσαν το πόρισμά τους στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Στήριξη στους δύο ηγέτες από Ε/Κ και Τ/Κ στη δικοινοτική εκδήλωση στο στάδιο της Τσετίνκαγια (βίντεο)
«Έξω κάνει κρύο, οι ψυχές μας όμως είναι ζεστές». Με αυτή τη φράση υποδέχθηκαν τους δεκάδες Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους οι διοργανωτές της συγκέντρωσης υπέρ της λύσης του Κυπριακού και της επανένωσης του νησιού που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Τσετίνκαγια στη νεκρή ζώνη παρά το Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία. Δείτε το βίντεο εδώ.



 



Ένταση στο Λήδρα Πάλας (βίντεο)
Ένταση προκλήθηκε χθες στο Λήδρα Πάλας και κοντά γήπεδο της Τσετίνκαγια, όπου πραγματοποιήθηκε δικοινοτική εκδήλωση ειρήνης, όταν ομάδα 30 Ελληνοκυπρίων επιχείρησε να προσεγγίσει το σημείο για να διαμαρτυρηθεί για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.Δείτε το βίντεο εδώ.

Οι «τατσίζηδες» πρόσφυγες που δεν πληρώνουν τα δάνεια που πήραν από τον Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Τους επονομαζόμενους στρατηγικούς δανειολήπτες οι οποίοι αν και έχουν χρήματα δεν πληρώνουν εσκεμμένα τα δάνειά τους ο πρόεδρος του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης κατανομής βαρών (ΚΦΙΚΒ) δρ Άκης Πούρος τους χαρακτήρισε τατσίζηδες που αποτελούν τη θλιβερή μειοψηφία των δανειοληπτών προσφύγων, αφού οι υπόλοιποι πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους λόγω αξιοπρέπειας και περηφάνιας. Διαβάστε τις δηλώσεις εδώ.

Είναι πολλά τα λεφτά με τα καύσιμα - Κυρίαρχο το καρτέλ κυβέρνησης - εταιρειών πετρελαιοειδών
Οι άναρθρες κραυγές των βουλευτών και το βουβό κλάμα των πολιτών για τη λεηλασία των εισοδημάτων τους μέσω των τιμών καυσίμων δεν φαίνεται να συγκινεί κυβέρνηση και εταιρείες πετρελαιοειδών, οι οποίες και θα συνεχίσουν να απομυζούν τους πολίτες. Η κυβέρνηση διά του Υπουργείου Εμπορίου ξεκαθάρισε ότι τα 70 σεντ ανά λίτρο που εισπράττει από φόρους κατανάλωσης ΦΠΑ δεν είναι διατεθειμένη να τα απολέσει. Διαβάστε τι ειπώθηκε στην Επιτροπή Εμπορίου εδώ.
  


Τηλεφωνική απάτη: Τo παιδί μου έκανε δυστύχημα… θέλω χρήματα
Νέα απάτη κυκλοφορεί τις τελευταίες τρεις ημέρες σε παγκύπρια κλίμακα. Τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις ανυποψίαστοι πολίτες δέχθηκαν τηλεφωνικές κλήσεις από επιτήδειους οι οποίοι ζητούν χρήματα με σκοπό να πληρώσουν αποζημιώσεις για δήθεν δυστυχήματα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

«Πνίγονται» τα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών - Γιατροί αναγκάζονται να εξετάζουν… στις καρέκλες! (Φωτογραφίες)
Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών των κρατικών νοσηλευτηρίων. Η προσέλευση των ασθενών είναι ιδιαίτερα αυξημένη λόγω των εποχιακών ιώσεων αλλά και της αύξησης των τροχαίων ατυχημάτων. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα αυξημένο στα νοσοκομεία Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου. Δείτε φωτογραφίες εδώ.
 


Καθίζηση και κακοτεχνίες σε δρόμους της ελεύθερης Αμμοχώστου
ακοτεχνίες στο οδικό δίκτυο και στο αποχετευτικό σύστημα στην ελεύθερη Αμμόχωστο, με συνέπεια δρόμοι να παθαίνουν καθίζηση, καταγγέλλει ο Δήμαρχος Δερύνειας Ανδρέας Καραγιάννης. Υπήρξαν δρόμοι που χρειάστηκαν τρεις φορές επιδιόρθωση εξαιτίας κακοτεχνιών των εργολάβων. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

«Κομάντος» κατά της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
Η ειδική ανακριτική ομάδα για τη διερεύνηση υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, η οποία συστάθηκε πρόσφατα από την Αστυνομία στο πλαίσιο υλοποίησης της εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση του ιδιαίτερα ευαίσθητου αυτού ζητήματος, έχει αρχίσει από την 1η Ιανουαρίου 2017 την επιχειρησιακή λειτουργία της. Διαβάστε τι θα κάνει εδώ.

Κλείνουν για δυόμισι μήνες λωρίδα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λεμεσού
Τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λεμεσού παρά τη Σια θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 22 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, θα κλείσει η αριστερή λωρίδα  λόγω εκτέλεσης εργασιών σύνδεσης του κόμβου (είσοδος, έξοδος) με τον αυτοκινητόδρομο. Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.


 


Μήπως είδατε τον Σκαλαπούνταρο;
Η Αστυνομία Κύπρου καταζητεί τον Ανδρέα Σάββα, άλλως Σκαλαπούνταρος, 35 ετών από την Πάφο, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενα αδικήματα πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις και απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις, που διαπράχθηκαν στη Λεμεσό την 31 Αυγούστου 2016. Δείτε τη φωτογραφία του εδώ.

Παρέμεινε στο σχολείο καθηγητής που είχε καταγγελθεί για σεξουαλική παρενόχληση
Σοκάρει η αποκάλυψη για εκπαιδευτικό που παρέμεινε σε σχολείο παρά την καταγγελία εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης. Η καταγγελία έγινε στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στην καταγγελία προέβη η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία υποστήριξε πως εναντίον του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού υπήρξαν καταγγελίες και στο παρελθόν. Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.

Άρχισαν οι εγγραφές σε δημοτικά και νηπιαγωγεία
Άρχισαν χθες Τρίτη και θα ολοκληρωθούν χωρίς καμιά παράταση την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 οι εγγραφές στα δημοτικά σχολεία, αλλά και στα δημόσια νηπιαγωγεία. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή των παιδιών είναι η προσκόμιση πιστοποιητικού γεννήσεως, αλλά και λογαριασμού υδατοπρομήθειας, ηλεκτρισμού ή τηλεφώνου με την υπογραφή των γονέων των παιδιών. Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.


Porsche 



Τον συνέλαβαν για διάρρηξη του Σεπτέμβρη και ομολόγησε άλλες επτά
Κοντά στην πλήρη εξιχνίαση οχτώ υποθέσεων διαρρήξεων οικιών και κλοπών, που διενεργήθηκαν στην επαρχία Λευκωσίας, βρίσκεται η Αστυνομία, μετά τη σύλληψη 20χρονου, κατοίκου χωριού της επαρχίας Λευκωσίας. Ο 20χρονος συνελήφθη σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης που διαπράχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 και ομολόγησε άλλες επτά διαρρήξεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ελλάδα: Πολιτικοί στο στόχαστρο των τρομοκρατών - Τι ανακάλυψαν οι αρχές
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς αποτελούσαν στόχους της Πόλας Ρούπα, όπως προέκυψε από τις σημειώσεις που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης στο οποίο συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη. Τι βρήκε η Αστυνομία που δείχνει ότι ήταν υπό παρακολούθηση; Για ποιους άλλους πολιτικούς βρέθηκαν αναφορές; Διαβάστε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου