Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Ο ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ ΣΩΡΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟ...ΧΩΡΙΣ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ... ΖΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΦΕΛΩΝ!

H Θώμη Κουμπούρα και ο Αρτέμης Σώρρας
H Θώμη Κουμπούρα και ο Αρτέμης Σώρρας.
Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»
Πώς ο φόνος της Θώμης ξεσκέπασε το... Σώρρας gate
Στον Αβραάμ Λίνκολν αποδίδεται η φράση «μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό».          
.
·         Η περίπτωση του Αρτέμη Σώρρα φαίνεται πως καταρρίπτει τη θεώρηση του Αμερικανού προέδρου. Εμφανίστηκε στη δημόσια σφαίρα τα πρώτα χρόνια του μνημονίου ως σωτήρας του ελληνικού λαού που θα ξεπλήρωνε τα χρέη του.
·         Συστήθηκε ως ομογενής από την Αμερική που επέστρεψε στην πατρίδα του για τη σώσει από τα δεινά, αρχικά με τη θεωρία της «Τράπεζας της Ανατολής» και εν συνέχεια ισχυριζόμενος ότι διαθέτει το ποσό των 600 δισ. δολαρίων.
·         Οσοι είχαν επιχειρήσει τότε να αποκαλύψουν το Σώρρας-gate, ανάμεσά τους και το «Εθνος της Κυριακής», είχαν γίνει αποδέκτες υβριστικών σχολίων από τους λιγοστούς αλλά φανατικούς οπαδούς του. Μολονότι αρκετοί στηλίτευσαν τους καταφανώς απίθανους ισχυρισμούς του Σώρρα, ο ίδιος και η οργάνωσή του μεγάλωναν με τα χρόνια, διευρύνοντας τη βάση των μελών του.
·         Ο φόνος της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα λειτούργησε καταλυτικά για την ελληνική κοινωνία, αναγκάζοντάς την να δει κατάματα τη σκοτεινή πλευρά του «πολιτικού» φορέα με την ονομασία «Ελλήνων Συνέλευσις».
·         Ο Χρήστος Μπαλαντίνας, «πρωτοπαλίκαρο» του Σώρρα και φερόμενος ως δράστης της άγριας δολοφονίας της Θώμης στη Λαμία, προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη. Μέσα σε μία εβδομάδα ήρθε στο φως της δημοσιότητας... τσουνάμι νέων στοιχείων τόσο για τη δράση της οργάνωσης όσο και για τον φερόμενο ως δολοφόνο.

·         Αλληλοκατηγορίες
Αλλά και τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ των μελών των γραφείων της Θεσσαλίας, στα οποία πρόεδρος ήταν ο Χρ. Μπαλαντίνας. Το Σώρρας?gate έφθασε στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο, προκαλώντας την επέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης που έστειλε τον «φάκελο» στον Αρειο Πάγο.
·         Τον νέο «χορό» των αποκαλύψεων έσυρε πρώτος ο Ελευθέριος Ρήνος με το δημοσίευμα «Αν η Δικαιοσύνη είχε σταματήσει τον Σώρρα, η Παιδοψυχίατρος από τη Λαμία θα ήταν ζωντανή» στο mignatiou.com
·         Ο Ελ. Ρήνος ασχολείται με τον Σώρρα από το 2012 όταν τον είδε σε τηλεοπτική εκπομπή να αναφέρεται στην ιστορία της «Τράπεζας της Ανατολής». Αντιλαμβανόμενος ότι μάλλον πείθει τους συνομιλητές του, έγραψε σειρά άρθρων. Οσα ακολούθησαν μάλλον δεν τα είχε φανταστεί. «Αρχιζαν να με βρίζουν, να γράφουν ότι είμαι "χαζάρος" (σ.σ.: έτσι αποκαλούν στην οργάνωση του Εβραίους), πράκτορας της CIA, ότι κατάγομαι από τον Σείριο, είμαι εκπρόσωπος του Τζορτζ Σόρος και άλλα υβριστικά μηνύματα», λέει στο «Εθνος της Κυριακής».Δεν έκανε πίσω και συνέχισε να γράφει για τη δράση της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», συγκεντρώνοντας πλήθος στοιχείων.
·         Οπως λέει, είχε στοχοποιηθεί από τον Σώρρα και τους οπαδούς του. Μάλιστα, τον Αύγουστο του 2014 ο φερόμενος ως δολοφόνος της Θώμης τον είχε απειλήσει στο Facebook αποκαλώντας τον μίασμα και γράφοντάς του «θα φάτε πολύ σφαίρα ρε προδότες», ενώ δήλωνε ότι τον ψάχνουν οι «συναγωνιστές» του να τον γεμίσουν κλωτσιές. «Μετά τις απειλές, ευτυχώς κινήθηκα δικαστικά και κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία σε βάρος του Χρήστου Μπαλαντίνα. Πρόκειται για παραθρησκευτική οργάνωση με έντονα εγκληματικά στοιχεία. Είναι επικίνδυνοι, έχουν απειλήσει πολύ κόσμο και η ιδεολογία τους προτρέπει στη βία, καθώς ο υπέρτατος εχθρός είναι ο "χαζάρος", ο Εβραίος.

·         Στα ίχνη του Χίτλερ
Ακολουθούν τα ιδεολογικά χνάρια του Αδόλφου Χίλτερ και της πολιτικής θεώρησης των ναζί της δεκαετίας του 1930. Ο Σώρρας έχει απαθανατιστεί σε βίντεο να υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δεν πέθανε γιατί είναι εβραιόπουλο. Παίρνουν χρήματα από τον κόσμο, χωρίς αποδείξεις και όλα τα έγγραφα που διακινούν είναι πλαστά και τα χρησιμοποιούν για να προσηλυτίσουν κόσμο», υπογραμμίζει ο Ελ. Ρήνος.
·         Ο φόνος της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στον φερόμενο ως δράστη Χρήστο Μπαλαντίνα. Ενα από τα πρωτοπαλίκαρα του Αρτέμη Σώρρα, μαζί με τη Βίκυ Χαραλάμπους, τον Γιάννη Καλογερόπουλο και τον Βασίλη Θεοδωρόπουλο. Η δράση του ήταν ιδιαίτερα εκτεταμένη, με παρουσία σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας.
·         Πριν από τη δολοφονία, οι Μπαλαντίνας και Καλογερόπουλος εμφανίζονταν μαζί σε πολλές εκδηλώσεις της οργάνωσης.
·         Ομως, στις 27 Δεκεμβρίου, ο Καλογερόπουλος γράφει στο Facebook ότι ο Μπαλαντίνας πουλάει μαντζούνια, «προϊόντα - σκευάσματα - έλαια» και καλεί όλα τα μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» να αναφέρουν στην οργάνωση τα είδη που αγόρασαν και τα ποσά των αγορών. Ο ίδιος ανακοινώνει μάλιστα πως διεξάγεται έρευνα από τον κεντρικό οργανισμό της «Ελλήνων Συνέλευσις» για το συγκεκριμένο ζήτημα.

·         Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Μπαλαντίνας μετέβη στο σπίτι της παιδοψυχιάτρου, η οποία την επόμενη μέρα βρέθηκε νεκρή. Ακολουθούν παραληρηματικές αναρτήσεις του φερόμενου ως δράστη στο Facebook στις οποίες έγραφε ότι δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί, ότι κατέφυγε σε μοναστήρι, ότι του επιτέθηκαν και ξύπνησε γυμνός έξω από το σπίτι της παιδοψυχιάτρου, ότι του την έχουν στημένη για να τον καθαιρέσουν από αρχηγό της οργάνωσης στη Λαμία κ.λπ.
·         «Σας περιμένω βρωμιάρηδες σας ξέρω και σας παρακολουθώ χρόνια τώρα βρωμιάρη γιατί νομίζεις γύριζα μαζί σου όλη την Ελλάδα για να σε βλέπω και εσένα και τα παιδιά σου...», γράφει στο Facebook ο φερόμενος ως δράστης πριν συλληφθεί τελικά από την αστυνομία.
·         Σκοτεινή είναι η δράση και ενός άλλου προβεβλημένου στελέχους του Σώρρα και συγκεκριμένα του άλλοτε «υπαρχηγού» του Κρητικού γιατρού Μανώλη Λαμπράκη.
·         Την 1η Δεκεμβρίου συνελήφθη από την αστυνομία της Νέας Υόρκης κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών χαπιών, καθώς βρέθηκε να έχει συνταγογραφήσει συνολικά 2,4 εκατ. χάπια οξυκωδόνης σε περίοδο 5 ετών.
·         Η δολοφονία της Θώμης Κουμπούρα προκάλεσε σεισμό γύρω από την οργάνωση του Αρτέμη Σώρρα, με την υπόθεση να λαμβάνει πολιτικές διαστάσεις.
·         Ερευνες
Ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε για να διερευνηθούν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις υποσχέσεις του «δισεκατομμυριούχου» και τις προτροπές στους οπαδούς του να μην πληρώνουν τις οφειλές τους.
·         Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής διαβίβασε την περασμένη Πέμπτη τη δικαστική απόφαση του 2013 για την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα, ενώ παράλληλα διαβίβασε στην Εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου για περαιτέρω έλεγχο. Η κυρία Ξένη Δημητρίου έδωσε εντολή να ανασυρθούν από το αρχείο δικογραφίες που αφορούν στη δράση του Αρτέμη Σώρρα. Κάποιες μάλιστα εξ αυτών βρίσκονται στην τελική ευθεία της διερεύνησής τους. Επιπλέον, το υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε στην κ. Δημητρίου αίτημα για να μελετηθεί η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας με την οποία αθωώθηκε ο Αρτέμης Σώρας για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.
·         Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων διενήργησε προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας, ενώ τα αποτελέσματα διαβιβάστηκαν αρμοδίως στις εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες, ενώ η Διεύθυνση Εισπράξεων του υπουργείου Οικονομικών απέστειλε προς τις ΔΟΥ εγκύκλιο με την οποία παρείχε οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού όλων αυτών των εξώδικων δηλώσεων που καταθέτουν οι οφειλέτες-οπαδοί της «Ελλήνων Συνέλευσις».
·         Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», στις δημόσιες υπηρεσίες έχουν κατατεθεί περί τα 7.000 εξώδικα!
·         Ο Αρτέμης Σώρρας κατάφερε με τη δημιουργία του μορφώματος που αποκαλεί «Ελλήνων Συνέλευσις» να πείσει περί τους 12.500 συμπολίτες μας για τους απίθανους ισχυρισμούς του. Εχει ανοίξει γραφεία σ' όλη την Ελλάδα και ορκίζει τα νέα μέλη σε τελετές οι οποίες παραπέμπουν τουλάχιστον σε αίρεση.
·         Τα νέα μέλη ορκίζονται στον Δία και στους «12 ολύμπιους θεούς δημιουργούς μας» επαναλαμβάνοντας μετά τον εκφωνητή τον «ιερό όρκο του πολεμιστή».
·         Ο «πολέμαρχος»
Τα μέλη ορκίζονται πίστη και υπακοή στον Σώρρα και «στα ελλάνια αξιακά πρωτόκολλα και στον πολέμαρχο και στον ιερό σκοπό και σχέδιο που εκπροσωπεί». Στο Διαδίκτυο υπάρχουν δεκάδες βίντεο με τις ορκωμοσίες μελών και αρκετές ιστοσελίδες στις οποίες αναρτώνται μηνύματα για τους Ελληνες, την αρχαία Ελλάδα και την ελληνική γλώσσα.
·         Κοινό σημείο των περισσότερων ιστοσελίδων, που έχουν δημιουργηθεί προφανώς από τους οπαδούς του Σώρρα είναι η ανάρτηση με τίτλο «Αρτέμης Σώρρας, οι αποδείξεις και τα στοιχεία».
·         Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά από κάθε αρνητικό σχόλιο για τον Σώρρα, ενεργοποιείται ένας μικρός στρατός από οργισμένα «τρολ» (σ.σ.: ανώνυμους χρήστες) που υβρίζουν και απειλούν όλους όσοι χλευάζουν, ειρωνεύονται ή προειδοποιούν για τα «ψέματα του Σώρρα».ΝΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου