Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΛΥΜΠΑΤΕ...ΧΕΙΜΩΝΑ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ..ΜΗΝ ΣΚΙΑΖΕΣΤΕ... ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ...ΕΊΝΑΙ Η ΚΡΙΑΜΆΡΑ!....

ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΥΓΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΊΤΛΟ.Ή κατ΄ευθείαν ΚΛΙΚ στο> http://monidadias-news.blogspot.gr/p/blog-page_3083.html Στείλτε μας δικές σας απορίες ή και εμπειρίες
Από το Βιβλίο του μοναχού π.Αντωνίου -

ΧΑΙΡΕΤΕ  ΚΙ ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ ΔΙΑ 

ΠΑΝΤΟΣ!

...ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΜΕΝΤΟΡΑΣ...( 80/ΆΡΗΣ και πλέον)ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ... ΚΛΥΜΒΗΤΗ

Posted: 5 Ιανουαρίου 2017
του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D. medlabnews.gr
Tο κολύμπι είναι ένας τρόπος ζωής για όλες τις εποχές, για όλες τις ηλικίες. Κατά την κολύμβηση γυμνάζονται όλοι οι μύες του σώματός μας, αναπνέει όλο το σώμα και βοηθά πολύ στην βελτίωση και τη θωράκιση της υγείας. Με το κολύμπι έχουμε μεγαλύτερη επικοινωνία με τη φύση.
Bέβαια την Πρωτοχρονιά το νερό της θάλασσας στην Αττική κυμαίνεται γύρω στους 15 βαθμούς, θερμοκρασία στην οποία δύσκολα μπορεί να προσαρμοστεί ένα αγύμναστο ανθρώπινο σώμα, ιδιαίτερα αν το άτομο έχει περάσει τα 40 ή αν έχει προβλήματα καρδιάς.
Ο ανθρώπινος οργανισμός λειτουργεί στους 37 βαθμούς. Το νερό της θάλασσας όμως, λόγω της πλήρους επαφής με το δέρμα, παίρνει τη ζεστασιά του σώματος ευκολότερα. Να γιατί ο παχύσαρκος κολυμβητής με τη «μόνωση» του λίπους γύρω στο σώμα του μπορεί να μείνει περισσότερες ώρες στο κρύο νερό.
Τα λιποκύτταρα κάτω από το δέρμα είναι το καλύτερο μονωτικό. Κυρίως όμως η συνήθεια που έχουν οι χειμερινοί κολυμβητές να κολυμπούν όλο τον χειμώνα είναι που τους χαρίζει την επίκτητη αντοχή να βρίσκονται για πολλές ώρες στη θάλασσα με θερμοκρασία γύρω στους 15 βαθμούς. Στην ίδια θάλασσα ένας ανεκπαίδευτος κολυμβητής υφίσταται το σοκ του ψύχους και χάνεται σε διάστημα 1-2 ωρών, όσο νέος και αν είναι. ......................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου