Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ...ΠΑΙΖΕΙΝ

ΣΥΡΙΖΕΪΚΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ...ΦΑΥΛΟ 15/ΜΕΛΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...
Σχετική εικόναΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑ... 
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ουσιαστικά επαναφέρει τα 15μελή μαθητικά συμβούλια, τα οποία καθιερώθηκαν το 1986.
Όπως αναφέρει ο υπουργός «επιδίωξή μας είναι η θεσμοθέτηση διαδικασιών κατά τις οποίες θα συμμετέχουν οι μαθητές ακόμα και του Δημοτικού, ώστε οι κανόνες συνύπαρξης στο σχολείο να μην έρχονται ως αποφάσεις που επιβάλλονται άνωθεν, αλλά ως ένα κοινωνικό συμβόλαιο που συζητείται».

Προωθείται η κατάρτιση εσωτερικού κανονισμού σε κάθε σχολείο με τη συνεργασία γονέων και η ενίσχυση του συλλόγου των διδασκόντων, κάτι που θα οδηγήσει -όπως εκτιμάται- σε υποβάθμιση του ρόλου των διευθυντών.
Αν δεν το καταλάβατε, στόχος του αναθεωρητή υπουργού είναι να δημιουργηθούν όργανα μέσα στα σχολεία τα οποία θα συναποφασίζουν, στο όνομα μιας δήθεν δημοκρατίας. Θα αναβιώσουν τα 15μελή συμβούλια μαθητών τα οποία εν ολίγοις θα συνδιοικούν με τον διευθυντή, τους υποδιευθυντές και τους γονείς.
Φανταζόμαστε ότι πρόκειται για εντολή του πρωθυπουργού ο οποίος είδε όνειρο. Τότε που ήταν νέος κι επικεφαλής των 15μελών συμβουλίων που συνέβαλαν στο να γίνει μπάχαλο η παιδεία. Άλλωστε, η καριέρα του Τσίπρα από εκεί ξεκίνησε και το βιογραφικό του δεν έχει ούτε ένσημα, ούτε επαίνους για την εργασία του, ούτε κάποιες άλλες επιτυχίες. Πρόεδρος 15μελούς ήταν (κι έμεινε ως νοοτροπία) και πρωθυπουργός έγινε. Από αυτή την άποψη τι να τα κάνεις τα πτυχία, τα μεταπτυχιακά, τα διδακτορικά και τις υψηλές θέσεις ευθύνης στη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα; Τι να τις κάνεις τις περγαμηνές και τους επαίνους για μεγάλα project που δημιούργησαν δουλειά, ανάπτυξη, λεφτά. Όταν υπάρχουν οι «κινηματίες» της τζάμπα μαγκιάς τι να τους κάνεις τους άλλους, τα κορόιδα που λιώνουν στα θρανία και στην εργασία τους;
Από αυτή την άποψη ο Γαβρόγλου καλά κάνει και επαναφέρει το 15μελές. Θα βγουν πολλά φυντάνια από εκεί, αλλά πόσο θα αντέξει και η κακόμοιρη η Ελλάδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου