Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

AYTON TON TYΠΟ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ..ΣΤΕΝΑ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΞΕ ...ΓΕΛΑΣΕ....


Οι αποφάσεις του Τραμπ στην  ΕΜΠΟΡΙΚΗ- πρώτη ημέρα στον Λευκό Οίκο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα άσκησης των προεδρικών καθηκόντων του, δρομολόγησε εξελίξεις στους ακόλουθους τομείς: ΚΑΝΕΙ ΤΟΜΕΙΣ

Εμπόριο
Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για την αποχώρηση των ΗΠΑ, από τη Συμφωνία Σύμπραξης της Περιοχής του Ειρηνικό (TPP), τηρώντας αποστάσεις από τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας και ενώ η Κίνα προσπαθεί ν’ αυξήσει την επιρροή της.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε ότι η χώρα του επιδιώκει να διατηρήσει το πλαίσιο διεξαγωγής του εμπορίου χωρίς την επιβολή δασμών με τις ΗΠΑ και τον Καναδά, στις συνομιλίες που θα έχει με τη νέα κυβέρνηση του Τραμπ κι αναφορικά με το μέλλον της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (NAFTA).
Ο Καναδάς έχει “ένα πολύ ειδικό πλαίσιο” και θεωρείται δύσκολο το ενδεχόμενο να πληγεί από τις αλλαγές που θέλει να προωθήσει η Ουάσιγκτον στην εφαρμογή της NAFTA, σύμφωνα με την άποψη που έχει διαμορφωθεί στο αρμόδιο επιχειρηματικό συμβούλιο που έχει συστήσει ο Τραμπ.
Επιχειρήσεις
Ο Τραμπ συναντήθηκε με μία σειρά Αμερικανών επιχειρηματιών, ενώ υποσχέθηκε τη μείωση των ομοσπονδιακών κανονισμών που εφαρμόζονται, αλλά και των φόρων που επιβάλλονται στις εταιρικές κοινοπραξίες. Ωστόσο, προειδοποίησε τους προέδρους των μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων για τις ποινές που θα επιβάλλονται στην περίπτωση της μεταφοράς γραμμών παραγωγής σε άλλες χώρες.
Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε στο Λευκό Οίκο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον τομέα των κατασκευών, αλλά και τα σωματεία των επιπλοποιών, των υδραυλικών, αλλά και των συνδικάτων μετάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης.
Σήμερα το πρωί, θα πάρει το πρωινό με τους προέδρους των εταιριών General Motors Co, Ford Motor Co, αλλά και της Fiat Chrysler Automobiles NV, καθώς ασκεί πιέσεις στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία προκειμένου να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας εντός των ΗΠΑ.
Κυβέρνηση
Η Γερουσία των ΗΠΑ επικύρωσε το διορισμό του Μάικ Πομπέο στη διεύθυνση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA).
Παράλληλα, ο Μαξ Τίλερσον, πρώην πρόεδρος της Exxon Mobil Corp, που έχει επιλεγεί από τον Τραμπ για την ηγεσία του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών, εξασφάλισε οριακά την επικύρωση του διορισμού του, από την αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας, ενώ ο διορισμός του αναμένεται να επικυρωθεί κι από το σύνολο των μελών του αναφερόμενου νομοθετικού σώματος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Φλιν τηλεφώνησε δύο φορές στον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον, μετά από αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ερευνούν τις επικοινωνίες του Φλιν.
Εξωτερικές σχέσεις
Η κυβέρνηση Τραμπ προειδοποίησε την Κίνα να μην προσπαθήσει να θέσει υπό τον έλεγχό της διεθνή ύδατα στη Νότια Σινική Θάλασσα, ενώ τα κινεζικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ “θα πρέπει να κηρύξουν τον πόλεμο στην Κίνα,” προκειμένου το Πεκίνο να μείνει εκτός της Σινικής Θάλασσας.
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι συζήτησε με τον πρόεδρο Τραμπ ζητήματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας δίνοντας έμφαση στις προσπάθειες που καταβάλλει η Αίγυπτος στην αντιμετώπιση των παραπάνω απειλών, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Αιγύπτιου προέδρου.
Ανώτατο Δικαστήριο
Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ θ’ ανακοινώσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες έναν υποψήφιο προκειμένου να καλυφθεί η κενή θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Δημόσια Υγεία
Δύο Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές δήλωσαν ότι θα πρέπει να επιτραπεί σε όσες πολιτείες των ΗΠΑ το επιλέξουν να μπορούν να παραμείνουν εντός του πλαισίου εφαρμογής του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας που προώθησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα (Obamacare).
Δικαστική αγωγή
Ο πρόεδρος Τραμπ συζήτησε τους ισχυρισμούς που περιέχονται σε αγωγή που κατατέθηκε εναντίον του και στην οποία καταγγέλλεται για παραβίαση του Συντάγματος των ΗΠΑ, μέσω της είσπραξης χρημάτων από τα ξενοδοχεία και τις άλλες επιχειρήσεις του από ξένες κυβερνήσεις.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ειναι σαφές  ότι ο ποντικός αυτός του Αμερικάνικου εμπορίου..δεν είναι τόσο γυμνός  έως αστειότητας στα τελεβίζια. Έχει συγκεκριμένα πλάνα ...κι όντας άνθρωπος της πιάτσας... θα επιμείνει στην εφαρμογή τους.!ΑΦΕΡΙΜ  κι ΑΛΛΑΧ ...ΜΠΙΡΙΜ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου