Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΙΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ....ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΧΑΒΑΣ... ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ!

ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙ ΠΡΟΕΒΛΕΠΑΝ ΤΑ ΣΑΪΝΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ -ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ 1987
tourkia_epishmh_amfisbithsh_aigaiou_03-600x275
Ένα τεράστιο όγκο εγγράφων που έχουν να κάνουν με την Τουρκία και κατ΄ επέκταση με τα ελληνοτουρκικά αποδέσμευσε η CIA!
Πρόκειται για “θησαυρό πληροφοριών” σχετικά με το τι πίστευε στη δεκαετία του 80 η Ουάσινγκτον για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις,την ισορροπία στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή και τα αποτελέσματα ενδεχόμενης στρατιωτικής σύγκρουσης των δύο χωρών στο Αιγαίο και στη Θράκη!
Τα έγγραφα είναι πάρα πολλά και οι πληροφορίες ακόμη περισσότερες
.
Έγγραφο με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 1987 που φέρνει στο φως το militaire.gr, αναφέρει:
• Σε μια πιθανή στρατιωτική σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας στη Θράκη, ακόμη κι αν αυτή είναι μικρής διάρκειας και οι δύο πλευρές θα έχουν τόσες απώλειες ώστε καμία από τις δύο πλευρές δεν αναμένεται να αποκτήσει “ουσιώδες πλεονέκτημα”.
•Η Ελλάδα μπορεί να υπερασπιστεί τα 6 σημαντικότερα νησιά της από μια πιθανή τουρκική ενέργεια που θα έχει στόχο την κατάληψη ενός απ΄ αυτά. Οι απώλειες και για τις δύο πλευρές θα είναι μεγάλες.
•Χαρακτηρίζει σοβαρή τη πιθανότητα η Τουρκία να στοχεύσει στην κατάληψη ενός μικρότερου νησιού κατονομάζοντας το Καστελόριζο.
•Στο έγγραφο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα εκείνη την εποχή είχε το πλεονέκτημα σε αέρα και θάλασσα έναντι της Τουρκίας. Η εκτίμηση στηρίζεται στην “νταηλίδικη” όπως χαρακτηρίζεται στάση της στην κρίση του Μαρτίου 1987!
•Αναφέρεται ότι καμία απο τις δύο πλευρές δεν επιθυμεί έναν ελληνοτουρκικό πόλεμο.
•Η Τουρκία έχει το πλεονέκτημα στην Κύπρο.
•Γίνεται η διαπίστωση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να υποστηρίξει την Κύπρο στρατιωτικά αν εμπλακεί σε πόλεμο σε Αιγαίο ή Θράκη.
•Από το 1987 γίνεται η πρόβλεψη ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εξοπλίζεται σε ρυθμούς που η Ελλάδα δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει . Γίνεται συγκεκριμένη πρόβλεψη για διπλάσιο αριθμό αεροσκαφών F-16 των Τούρκων μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990.
•Οι προτάσεις των αμερικανών είναι να συνεχιστεί η παροχή βοήθειας και σε Ελλάδα και σε Τουρκία με οπλικά συστήματα που θα κάνουν τις δυο χώρες να …νιώθουν πιο άνετα η μία απέναντι στην άλλη! Καλές πωλήσεις για τις αμερικανικές βιομηχανίες δηλαδή!!! Γίνονται και συγκεκριμένες προτάσεις για το τι χρειάζεται Ελλάδα και Τουρκία!
ΠΗΓΗ:militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου