Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Παράβαση καθήκοντος από υπουργό της κυβέρνησης. Οφείλει τώρα να παραιτηθεί.

Posted by olympiada στο Οκτωβρίου 22, 2016

justice-is-blind-statueΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Εμείς δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν, το έχουμε αποδείξει.

Σε βαρύτατο παράπτωμα υπέπεσε ο υπουργός… δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος κατά την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων.

Την ίδια στιγμή που ο υπουργός διέταξε πειθαρχικό έλεγχο κατά αντιπροέδρου του ΣτΕ, ο ίδιος βγαίνει σε κανάλια δίνοντας συνεντεύξεις και μιλά για «παραβίαση προσωπικών δεδομένων» και  για «παρανόμως κτηθέντα στοιχεία»!
Ο καθ’ ύλην αρμόδιος λοιπόν υπουργός, παραβιάζει βάναυσα το πειθαρχικό δίκαιο το οποίο ορίζεται ξεκάθαρα από τον κανονισμό οργανισμού δικαστηρίων (αρ.99) που εχει ειδικές διατάξεις για την πειθαρχική ευθύνη δικαστών. Σύμφωνα λοιπόν με τον κανονισμό, ο έχων αρμοδιότητα πειθαρχικού ελέγχου λαμβάνει υπόψιν του ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αποδεικτικό στοιχείο και υποχρεούται να ασκήσει πειθαρχική αγωγή. Ανεξαρτήτως φυσικά του πως περιήλθε το στοιχείο στην κατοχή του ελεγκτή.

Αυτή ακριβώς η μέριμνα της δικαιοσύνης, έγινε για να υπάρχει η απόλυτη διαφάνεια στον πλέον νευραλγικό πυλώνα της Δημοκρατίας. Μέριμνα που η συντριπτική πλειοψηφία των εντίμων λειτουργών της δικαιοσύνης τηρεί και απαιτεί να τηρείται.

Ο υπουργός λοιπόν αντί να πράξει το καθήκον του ακριβώς όπως ορίζει ο νόμος και να διερευνήσει την σκοτεινή αυτή υπόθεση, βγαίνει δημοσίως και τορπιλίζει την διερεύνηση της, βγάζοντας μαλιστα και πόρισμα για τα στοιχεία, παρότι ο ίδιος έχει διατάξει ποινική προκαταρκτική έρευνα για την απόκτηση τους! Προκαταλαμβάνει λοιπόν και την ίδια την έρευνα που ο ίδιος διέταξε.

Ο υπουργός έχει υποπέσει σε βαρύτατα αδικήματα που τον καθιστούν πλέον ακατάλληλο για να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Οφείλει άμεσα να παραιτηθεί.

Όσο για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτό το ατόπημα, τους γνωρίζει ο ίδιος καλύτερα απ’ όλους. Το να δίνει όμως βήμα η διαπλοκή σε έναν υπουργό «μισητής» κυβέρνησης προκειμένου να ομολογεί ότι παραβιάζει τα καθήκοντα του και αυτοί αντί να τον εγκαλούν, να τον χειροκροτούν, λέει πολλά από μόνο του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου