Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΤΣΟΥΤΣΟΥ ΤΟΥ ΚΟΚΚΟΡΑ...Ο ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΑΚΙ... ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ!

Οι «Μπάμπηδες» της δικαιοσύνης επιχείρησαν να φυγαδεύσουν τον Παπανδρέου!!

Posted by olympiada στο Σεπτεμβρίου 6, 2016

■ Ουδέποτε ελέγχθηκε η «περίεργη» ελβετική εταιρία του αδελφού του Γ. Παπανδρέου
■ Η Institute for Climate and Energy Security με έδρα στην ίδια διεύθυννση με αυτήν που ίδρυσε η σύζυγος του Γριβέα, και τον ίδιο εκπρόσωπο (τον δικηγόρο Marc Hasler)
■ Που κρύβεται τώρα η υπόθεση των ασφάλιστρα κινδύνου (CDS)
Εντός των προσεχών ημερών ξεκινά η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μια σημαντική πτυχή της οποίας συνδέεται με την πιθανή εμπλοκή του Αντρίκου Παπανδρέου.

Ωστόσο, παρά τις πολλαπλές καταγγελίες και την ύπαρξη μιας περίεργης εταιρίας με έδρα την Ελβετία, που σήμερα εμφανίζεται «ανενεργή» αλλά ουδέποτε ελέγχθηκε από τις Αρχές, το ενδιαφέρον τής έως τώρα έρευνας περιορίστηκε στο σκέλος των επιχειρηματικών δανείων. Αντιθέτως, δεν επεκτάθηκε, όπως έπρεπε, στον ρόλο και στις δραστηριότητες του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος φαίνεται ότι τυγχάνει μιας ανεξήγητης κάλυψης…

Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι κατά την ίδια επίμαχη περίοδο είχαν σημειωθεί επίσης το σκάνδαλο των CDS, αλλά και η διόγκωση των στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το έλλειμμα του 2009, είναι φανερό ότι παραμένουν ακόμη αδιερεύνητα πολλά σκοτεινά σημεία, με έντονες πολιτικές -και όχι μόνο- προεκτάσεις για τον εφιάλτη που ζει η Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια.

Στην υπόθεση του Ταμιευτικού Ταμιευτηρίου, εκ των βασικών κατηγορουμένων είναι ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, που εκδόθηκαν από το Λονδίνο όπου διέμεναν προκειμένου να δικαστούν. Οι σχέσεις Γριβέα και Αντρίκου Παπανδρέου ήταν γνωστές από τα περιβόητα συνέδρια για την «πράσινη ανάπτυξη», τα οποία το Ταχ. Ταμιευτήριο φέρεται ότι χρηματοδοτούσε αδρά, με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ως «χρυσός χορηγός». Υπάρχουν, επίσης, και σχετικές μαρτυρίες για τις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών.

Το ζεύγος Γριβέα κατηγορείται ότι έβγαλε εκτός Ελλάδας ένα ποσό-μαμούθ που προερχόταν από δάνειο του Ταχ. Ταμιευτηρίου χωρίς εγγυήσεις, με την πρόφαση αγοράς εταιριών δικών τους συμφερόντων. Τα ίχνη των χρημάτων αυτών δεν βρέθηκαν ποτέ, αφού οι επίμαχες εταιρίες που ελέγχθηκαν ήταν «άδειες».
Ομως, τη συγκεκριμένη περίοδο φαίνεται ότι ιδρύονται από τη σύζυγο του κ. Γριβέα, Αναστασία Βάτσικα, δύο ελβετικές εταιρίες (οι Institute of Excellence in Oncology και Association of Excellence in Paediatrics Institutes), με έδρα την ίδια ακριβώς διεύθυνση εταιρίας του Αντρίκου Παπανδρέου!

Πρόκειται για την εταιρία Institute for Climate and Energy Security, η οποία, όπως φαίνεται από τα επίσημα έγγραφα του ελβετικού κράτους, σήμερα βρίσκεται υπό εκκαθάριση, ενώ ως εκπρόσωπός της εμφανίζεται κάποιος δικηγόρος ονόματι Marc Hasler. Κι όμως, αυτή η εταιρία είχε ιδρυθεί από τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού και τη σύζυγό του Μαριάνθη Αλεξίου. Εξίσου ενδιαφέρον είναι ότι η αίτηση διάλυσης της εταιρίας κατατέθηκε τον Μάρτιο του 2012, όταν όλα έδειχναν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, που είχε παραδώσει την πρωθυπουργία στον Λ. Παπαδήμο και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στον Ευ. Βενιζέλο, δεν θα επέστρεφε στην εξουσία.

Οι δύο εταιρίες που ίδρυσε η σύζυγος Γριβέα όχι μόνο είχαν την ίδια έδρα με την εταιρία του Αντρίκου Παπανδρέου, αλλά κατέθεσαν αίτηση διάλυσης λίγο καιρό αργότερα, ενώ ως εκπρόσωπος φαίνεται πάλι ο Marc Hasler!
Ωστόσο, αν και οι ημερομηνίες ίδρυσης, λειτουργίας και διάλυσης φαίνεται ότι συνδέονται με την εξαφάνιση των χαμένων εκατομμυρίων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ουδεμία από αυτές τις εταιρίες ελέγχθηκε. Σε μία εξ αυτών, μάλιστα, ως αρμόδιος με δικαίωμα υπογραφής εμφανιζόταν και ο Ιωάννης Ρώρρης, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η εταιρία του Αντρίκου Παπανδρέου είχε γίνει επίσης πρωτοσέλιδο στην ελβετική εφημερίδα «LaLiberte». Ο φερόμενος ως εκπρόσωπος έδωσε και συνέντευξη στην εφημερίδα, ομολογώντας κατ’ ουσίαν ότι η συγκεκριμένη εταιρία ήταν «βιτρίνα», χωρίς υπαλλήλους ή αυτόνομη έδρα, και πως όλες οι εντολές λειτουργίας της δίνονταν από το Λονδίνο ή την Αθήνα!
Οι αρμόδιες Αρχές, όμως, έμειναν τότε απαθείς, παρά τις διαστάσεις που πήρε η αποκάλυψη της εφημερίδας, μολονότι προέκυπταν και πολλά άλλα ερωτήματα, όπως:

Ο Αντρίκος Παπανδρέου είχε πάρει τη σχετική άδεια, ως καθηγητής ελληνικού πανεπιστημίου, να έχει άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες;
Δήλωνε την εταιρία αυτήν στις ελληνικές φορολογικές Αρχές, ως όφειλε;
Δήλωνε τυχόν εισοδήματα από αυτή την εταιρία (ειδικά από τη στιγμή που δημοσιεύματα ήθελαν τον Αντρίκο Παπανδρέου να παρουσιάζει δαπάνες στις πιστωτικές κάρτες του υπερδεκαπλάσιες από τα εισοδήματα που δήλωνε στην Ελλάδα);
Πάντως, εντύπωση συνεχίζει να προκαλεί σε νομικούς και πολιτικούς κύκλους το γεγονός ότι δεν έχει διαταχθεί -όπως θα έπρεπε προ πολλού- το άνοιγμα των λογαριασμών της ελβετικής εταιρίας του Αντρίκου Παπανδρέου, για να διαφανεί τυχόν σχέση του με διακίνηση χρηματικών ποσών. Σε κάθε ευνομούμενη χώρα, μια εταιρία που λειτουργεί σαν «βιτρίνα» και διαλύεται εν μια νυκτί, με κοινή έδρα με εταιρίες υποδίκων για μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο κατά του Δημοσίου και κοινούς εκπροσώπους, πρέπει να ελέγχεται πάραυτα από τη Δικαιοσύνη. Η ανάγκη αυτή γίνεται μεγαλύτερη από τη στιγμή που ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, συνεχίζοντας να πληρώνει με τεράστιο κόστος τις επιλογές που έγιναν από το 2010 και εντεύθεν, διψά για απαντήσεις και άπλετο φως.

Που βρίσκεται τώρα η υπόθεση με τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS)

Οσον αφορά την υπόθεση των CDS, η διερεύνησή της ξεκίνησε πάλι.Τα αποκαλυπτικά έγγραφα από τις ελβετικές εταιρίες του Αντρίκου Παπανδρέου και του Κυριάκου Γριβέα που δείχνουν ότι βρίσκονται στην ίδια οδό και έχουν τον ίδιο εκπρόσωπο Μάλιστα, για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε περιέργως «παγώσει», παρότι ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης είχε συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία για να προχωρήσει η έρευνα. Ηδη η ελληνική Δικαιοσύνη -κατά τη συζήτηση της αγωγής του Αντρίκου Παπανδρέου κατά του Πάνου Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμηση- είχε αποφανθεί ότι η πώληση του περιβόητου ασφαλίστρου κινδύνου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου το ζημίωσε.

Το δικαστήριο τότε είχε απορρίψει τους ισχυρισμούς του κ. Παπανδρέου ότι από την πώληση του επίμαχου CDS δεν υπήρχε ζημιά για το Ταμιευτήριο, ενώ δέχθηκε ως αληθή τη συνεργασία του Αντρίκου Παπανδρέου με την επενδυτική εταιρία Unigestion, η οποία με ενημερωτικό δελτίο της καλούσε τους πελάτες της να επενδύσουν σε ελληνικά CDS. Οπως μάλιστα προέκυψε από στοιχεία που κατατέθηκαν, οι ημερομηνίες και τα ποσά που «επενδύθηκαν» στο ασφάλιστρο κινδύνου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είχαν συμπέσει με τις ημερομηνίες για το ποσό-μαμούθ που «χάθηκε» μέσω των μεθοδεύσεων του κ. Γριβέα. Ενδιαφέρον έχει ότι τότε είχε καταθέσει και ως μάρτυρας υπέρ του Αντρίκου Παπανδρέου ο Γιάνης Βαρουφάκης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου