Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΡΕΝΟΣΕ... Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ!...ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΓΝΟΟΥΝ...ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΣ!...ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ..ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ...

ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ  ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ  ΤΗΣ ....ΤΡΕΝΟΣΕ!
 _______________________________________________________________________
Φωτογραφία προφίλ του χρήστη Παναγιώτα Βασιλοπούλου
Η ΘΥΕΛΩΔΗΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΜΑΣ..Η  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΑΦΕΙ:___________________________________

ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΣΕ , Η ΓΡΑΜΜΗ ΑΘΗΝΑ -ΧΑΛΚΙΔΑ , 
ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ κι οχι ΜΟΝΟΝ.
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ 

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΗ ...............

Το Ρεπορτάζ μου έχει ξεκινήσει μήνες τώρα . Η γραμμή Του Τρενοσέ Αθήνα – Χαλκίδα , έχει γίνει εφιάλτης και για ελεγκτές και για επιβάτες . Καθημερινό φαινόμενο πλέον , οι χρήστες ουσιών και δη εξαρτημένοι από χρήση ναρκωτικών , δεν αλλάζει τίποτε και κανείς δεν δίνει μια λύση.
Το μισό τρένο, της γραμμής ειδικά Αθήνα Χαλκίδας , οι χρήστες δεν προσαρμόζονται στην νόμιμη διαδικασία , πως πρέπει να έχουν εισιτήριο.
Η συμπεριφορά τους μέσα στο τρένο έχει γίνει ανεξέλεγκτη , δεν προσαρμόζονται στο κοινωνικό σύνολο και μέχρι και χρήση χασίς κάνουν μες το τρένο. 
ΚΆΤΩ ΔΕΞΙΆ ΈΧΕΙ ΒΓΆΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΟΎΤΣΙΑ , ΛΕΣ ΚΙ ΕΊΝΑΙ ΣΠΊΤΙ ΤΟΥ 
( ΜΕΤΆ ΦΤΑΊΕΙ ΚΑΙ ΤΟ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ ΙΔΙΩΤΙΚΉΣ ΑΣΦΆΛΕΙΑΣ )

Οι επιβάτες , τρέμουν να μιλήσουν . Χωρισμένοι σε ομάδες , γύρω στα είκοσι άτομα σε κάθε δρομολόγιο , μόλις '' στραβώσουν με κάποιον ή με κάτι '' ...πέφτει σήρμα και αμέσως έχουν μαζευτεί δέκα με δεκαπέντε χρήστες.

Οι περισσότεροι είναι κατω από την επιρροή των ουσιών. Όταν ο ελεγκτής προσπαθεί να τους πει πως δεν γίνεται να ταξιδεύουν χωρίς εισιτήριο , είναι εκτεθειμένος στο μένος τους . Έτσι αρχίζουν και γυρνάνε μες στο βαγόνι με τη γνωστή έκφραση '' Φίλε ,, μήπως έχεις ένα ευρώ να πληρώσω το εισιτήριο; “' Φωνάζουν “' Εμείς είμαστε ναρκομανείς και μας φέρονται έτσι '' !!!
Αντιδρούν και με επιθετική συμπεριφορά ! Αν βρεθεί αντιμέτωπος με την Τρενοσέ , την υπηρεσία του δηλαδή ο ελεγκτής και δεν κάνει σωστά τη δουλειά του και δεν έχουν εισιτήριο , θα απολυθεί το δίχως ,άλλο!
Από το Ρεπορτάζ μου , βγαίνει μια περίπλοκη κατάσταση και αν τους κατεβάσει ο ελεγκτής , όπως ορίζει ο νόμος , ποιος θα προστατέψει τον ελεγκτή ; 
Ποιος θα τον προστατεύσει από την πιθανότητα να τον σταμπάρουν και να του φερθούν με βία , που δεν απέχει και πολύ από το να έχουμε κάποιο τέτοιο συμβάν.
Δεν υπάρχει προστασία για τους ελεγκτές ,ούτε για τους επιβάτες . Σε ερωτήσεις μου , οι ελεγκτές μου απαντούν συνέχεια πως κάνουν αναφορές κάθε μέρα στους ανώτερους για πρόληψη και αν δεν τους κόψουν εισιτήριο κανείς δεν θα εμποδίσει την Τρενοσέ να τους απολύσει,όπως ορίζει ο νόμος για τους ελεγκτές . Τα δικαιώματα όμως των επιβατών ποιος τα υποστηρίζει;
Αυτός είναι ο λόγος του Ρεπορτάζ μου και του να δοθεί δημοσιότητα .
Παρούσα ήμουν σε πολλές περιπτώσεις , που άναψαν τσιγάρο , ( όχι μόνο το συνηθισμένο , αλλά με ουσία μέσα ) μια ηλικιωμένη διαμαρτυρήθηκε , ομολογώντας πως έχει πρόβλημα υγείας. Ήρθε αντιμέτωπη με την συμπεριφορά τους , σε έξαρση και με επέμβαση των άλλων επιβατών , κάπως ηρέμησαν τα πράγματα .
Οι πηγές μου λένε πως δεν είναι μόνο το θέμα του εισιτηρίου αλλά και η παραβατική τους συμπεριφορά , ( είχαν αναφέρει οι ανώτεροι πως για το συγκεκριμένο πρόβλημα ,που ανήκει σε ένα σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο, θα φρόντιζαν να βάλουν σε κάθε δρομολόγιο έναν υπεύθυνο ασφαλείας , κάτι που εδώ και δύο χρόνια δεν έχει γίνει) που το μπουλούκι ή ο καθένας μόνος του , δεν μπορούν να φέρονται σαν να είναι δικό τους το τρένο , αν και μέχρι τη Στάση Μενιδίου , ούτε οι ελεγκτές μπαίνουν για να ελέγξουν εισιτήρια και λογικό είναι εφόσον φοβούνται για την ίδια της ζωή τους , και το μισό τρένο είναι οι χρήστες που θα κατέβουν για λόγους ευνόητους στην συγκεκριμένη στάση.
Ο ένας υπάλληλος εκεί στα γραφεία , όταν τον ρώτησα '' Κι αν γίνει μια συμπλοκή ανάμεσα σε έναν ελεγκτή που θα προσπαθήσει να κάνει σωστά τη δουλειά του , ή επιτεθούν σε κάποιο επιβάτη τι θα γίνει;
Μου απάντησε ειρωνικά : “” Θα φωνάξουμε την αστυνομία'' . Κι εγώ απάντησα , ''Εγώ σας μιλάω για πρόληψη κι όχι για κατόπιν εορτής !!!!!!!''
Δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας και οι επιβάτες ταξιδεύουν΄
χωρίς να νιώθουν καμία ασφάλεια . Η χρήση ουσιών είναι δικό τους θέμα , γιατί να γίνει όμως και δικό μας ;

Καμία λύση και παρόλο των αναφορών που κάνουν οι ελεγκτές, δε δείχνει η Τρενοσέ να θέλει να βρεθεί κάποια λύση. Ας τους βάζει μόνους τους σε ένα βαγόνι , έστω .....

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΔ : 
Παναγιώτα Βασιλοπούλου – Δημοσιογράφος ΕΣΔ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου