Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΣΚΑΝΔΑΛΟΟΟΟΟ! ΡΕ!!!

ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΤΑΓΟΡΓΑΦΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΚΟΥΣ 
Πληρώνουν συμμετοχή για δωρεάν Φάρμακα...
Μισές δουλείες το Υπουργείο Υγείας.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΣΔ
AΠΟ ΤΗΝ ΓΙΩΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ .

Θυμωμένοι κι οργισμένοι οι ΑΜΕΑ όπου ανήκουν στην Πρόνοια , σύμφωνα με μαρτυρίες τους και καταγγελίες τους . Με το Νέο σύστημα συνταγογράφισης ,
Ν. 4368/2016 , όπου δεν τους δίνονται σύμφωνα με το Νέο Σύστημα δωρεάν τα φάρμακα από τα Φαρμακεία των Νοσοκομείων , αφού θα τα παίρνουν πλέον από ιδιώτες Φαρμακείων .

Η παγίδα είναι πως πληρώνουν συμμετοχή και μάλιστα μεγάλη , για τα φάρμακα , όχι μόνον της Χρόνιας Πάθησης τους , αλλά και για όσα άλλα φάρμακα χρειαστούν . Φάρμακα που τους δίνονταν τόσα έτη ΔΩΡΕΑΝ , έλεγαν πως από την 01/08/2016 θα σταματούσε η συμμετοχή τους και θα τα λάμβαναν Δωρεάν όπως μέχρι τώρα . Η πιο ευπαθής Ομάδα , οι ΑΜΕΑ , Προνοιακοί , βλέπουν πως στην πράξη δεν εφαρμόστηκε η ανακοίνωση πως μετά τις 01 Αυγούστου 2016 θα ΄έπαιρναν την απαραίτητη Φαρμακευτική Αγωγή Δωρεάν.
Το Υπουργείο Υγείας άλλαξε με ανάρτηση του Το ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΣΗΣ , στις 14/04/2016 σύμφωνα με τα όσα είχα γράψει σε ενημερωτικό Ρεπορτάζ μου :


ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ 
ΜΕ ΤΟ Ν. 4368/2016
΄Νέα μέτρα στον Τομέα της Υγείας στο σύστημα συνταγογράφισης του ΕΟΠΥΥισχύουν από ανάρτηση του Υπουργείου Υγείας στις 14/04/2016. Οιανασφάλιστοι , που δε θα είναι κάτοχοι βιβλιάριου Υγείας , μόνο με τον αριθμόΑΜΚΑ, που όσοι δεν έχουν ΑΜΚΑ θα απευθύνεται στα ΚΕΠ για να αποκτήσουν ,θα δικαιούνται φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη χωρίς βιβλιάριο Υγείας . ΤαΠρονοιακά βιβλιάρια σε ισχύ ,θα συνταγογραφεί ο γιατρός κρατικού φορέα , τηφαρμακευτική αγωγή με ηλεκτρονική συνταγογράφηση και ο ασθενής θαεκτελεί τη συνταγή ,όχι σε φαρμακεία Δημοσιών Νοσοκομείων , αλλά σε ιδιωτικάφαρμακείαΉδη σε ορισμένες περιπτώσεις προνοιακών βιβλιαρίων έχει εφαρμοστεί ο νέος Νόμος .

Προς Τους Γιατρούς και τους ασθενείς:
Οι γιατροί προκειμένου να συνταγογραφίσουν φάρμακα ή να εκδώσουν παραπεμπτικό διαγνωστικών εξετάσεων σε ανασφάλιστους του Ν.4368 /2016 , θα πρέπει , να εισάγουν τον αριθμό ΑΜΚΑ του ανασφάλιστου στην καταχώρηση επίσκεψης , να επιλέξουν ως φορέα ασφάλισης "Δικαιούχοι φαρμακευτικής περίθαλψης του
Ν. 4270/ 2014 ''
Στην ειδική περίπτωση που ο ανασφάλιστος έχει σε ισχύ βιβλιάριο πρόνοιας , θα πρέπει να επιλέξουν τον φορέα "'ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ". Στη συνέχεια θα μπορούν οι γιατροί να καταχωρήσουν τη συνταγή φαρμάκων ή / και παραπεμπτικό διαγνωστικών εξετάσεων . Δικαίωμα καταχώρησης έχουν μόνο οι γιατροί κρατικών φορέων , ενώ δικαίωμα εκτέλεσης παραπεμπτικών μόνο οι κρατικοί φορείς ( Νοσοκομεία & Κέντρα Υγείας Κρατικά ). Μέσα στις επόμενες ημέρες θα λάβουν οι γιατροί νεότερες οδηγίες για την ακριβή εφαρμογή των νέων μέτρων του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείου Υγείας .

Το Ρεπορτάζ όμως , έχει νέες εξελίξεις και ο ένας αρμόδιος σε στέλνει σε άλλον σε έρευνα μου που τελώ εδώ και μέρες . Άλλοι λένε πως από την αρμόδια Πρόνοια της περιοχής θα δίνεται ειδικός Κωδικός σε κάθε ΑΜΕΑ , ώστε πριν την ηλεκτρονική πια συνταγογράφηση να μην πληρώνει συμμετοχή.
Περιμέναμε μέχρι της 01 Αυγούστου 2016 αλλά είναι ακόμα σε ισχύ ότι στην Ελλάδα ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλον , αυτό ναι , είναι μονίμως σε ισχύ δεν άλλαξε ,ούτε έχουμε καμία πηγή που να μας πληροφορούν πως τίθεται θέμα να αλλάξει ............
Στην ιστοσελίδα του υπουργείο Υγείας www.moh.gov.gr

Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ, δημιούργησε στην ιστοσελίδα www.idika.gr ειδική εφαρμογή στην οποία κάθε πολίτης έχει την δυνατότητα με απλό και εύκολο τρόπο να επιβεβαιώσει το δικαίωμα του στην μηδενική συμμετοχή στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής,
Λοιπές Πληροφορίες :Φαρμακευτική Κάλυψη Ανασφάλιστων και χρήση των κωδικών εισόδου taxisnet και του AMKA.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα υποβολής ένστασης στα γραφεία Πρόνοιας του οικείου δήμου.

Οι Προνοιακοί την πληρώνουν και μάλιστα κανονικότατα !!!!

Ρεπορτάζ : Παναγιώτα Βασιλοπούλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου