Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ



ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ: ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ "ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ" ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ! Ο ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ! ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ....

Ο εργαζόμενος στη ΔΕΗ και συνδικαλιστής Νίκος Βραχιολίδης γράφει το ρεπορτάζ. Προσέξτε τον διάλογο που είχε τόσο με τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ο οποίος συμμετέχει στη διαδικασία ξεπουλήματος του ΑΔΜΗΕ όσο και με τον υπουργό Σκουρλέτη! Πάνε να θάψουν το δημόσιο αγαθό του ηλεκτρισμού και δείτε πόσο αμήχανα απαντάνε...

"Δεν άφηναν να μπούμε και μπήκαμε με τσαμπουκά. Στο τελευταίο βίντεο στο 1,15 δευτερόλεπτο έσκυψα και σήκωσα το σύρτη της πόρτας για να ανοίξει και να μπουν οι συνάδελφοι που δεν τους άφηναν οι αστυνομικοί!
Μετά την ομιλία του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ Γιώργου Αδαμίδη το λόγο πήρε ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης. Και εκεί που περιμέναμε να μιλήσει και να τον ακούσουμε, είπε ότι θα ορίσει γραμματέα για να διευθύνει το συμβούλιο και σε μια αποστροφή του λόγου του, ανέφερε πως εάν είχε καλέσει τα ΜΑΤ, εμείς δε θα είμαστε στο χώρο του συνεδρίου. Ανεβήκαμε στην εξέδρα και απλώσαμε το πανό και με συνθήματα αναγκάστηκε ο Πρόεδρος να διακόψει τη Γενική συνέλευση των μετόχων και να ορίσει την επόμενη Δευτέρα επανάληψη της. Την ώρα που αρχίσαμε τις φωνές είδα πόσο φορτισμένος συναισθηματικά ήταν ο Πρόεδρος, μιας και ήμουν πίσω του. Σκύβω και του πιάνω τον ώμο και του λέω: 
«Δε θα 'θελα να' μουν στη θέση σου Πρόεδρε και να στιγματίσω το όνομά μου ότι ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ πούλησε τη ΔΕΗ»!!! Με κοίταξε με βλέμμα σα να συμφωνούσε με αυτό που του είπα. Μετά από λίγο και όταν κατέβηκαν όλοι από τα έδρανα πλησιάζω ξανά τον κ. Παναγιωτάκη και τον ρωτώ: «Είναι δυνατόν να θέλεις να πουλήσεις τον ΑΔΜΗΕ; Ποιος; Εσύ που ήσουν και πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ; Τι θα λέει ο κόσμος μεθαύριο;».
 Δεν ήταν μόνος του όμως, ήταν και άλλοι δύο από το προεδρείο και μου απάντησε ο πρόεδρος και οι άλλοι δύο: «Αστειεύεσαι. Ποιος θέλει να πουληθεί από εμάς ο ΑΔΜΗΕ; Προχθές, μου λέει, η EDF έβαλε να πουλήσει το δικό της ΑΔΜΗΕ, στη Γαλλία και εμείς πρέπει να κάνουμε το ίδιο». Του λέω ότι πρώτοι οι Γάλλοι έδωσαν την ΔΕΗ τους στους ιδιώτες και πριν χρόνια την ξανά πήρε το Δημόσιο.
Αυτό που κατάλαβα από τη συζήτηση είναι ότι δέχεται πιέσεις. Να δω πόσο θα αντέξει αυτή τη φόρτιση! Φεύγοντας από τον πρόεδρο, πέφτω στο δικό μας πρόεδρο του ΑΔΜΗΕ τον κ. Κωρονιωτακη Εμμανουήλ και χαμογελώντας με χτυπάει στο στήθος φιλικά λέγοντας μου: «Μη στενοχωριέσαι δεν πρόκειται να γίνει κάτι άσχημο για τον ΑΔΜΗΕ! Αν έβλεπα κάτι άσχημο, πρώτος εγώ θα αντιδρούσα» μου είπε.
Πριν μπούμε στο συνέδριο μίλησα και με τον υπουργό κ. Σκουρλετη. «Γιατί πουλάτε το 100 %του ΑΔΜΗΕ; Ποιος ο λόγος να πουληθεί;».
Σκουρλέτης: «Πού το διάβασες αυτό; Να διαβάσεις το νόμο», μου είπε.
Τον ξαναρωτώ: «Τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά, πού εξασφαλίζονται»;

«Να διαβάσεις το νόμο», μου λέει πάλι ο κ. Σκουρλέτης. Επειδή όμως ξέρω να διαβάζω τα… μάτια, κατάλαβα ότι ο εκείνος δεν έχει διαβάσει το νόμο. Πάντως, μετά τη σύρραξη τον υπουργό τον είδα στενοχωρημένο! Δέχεται και αυτός πιέσεις. Μικρή εντύπωση έκανε πάντως και η πλήρης απουσία του ΠΑΜΕ και του σωματείου εργαζομένων ΑΔΜΗΕ. Άσχημη εντύπωση έκανε ότι συνάδελφοι του ΑΔΜΗΕ ήρθαν από την Θεσσαλονίκη και από το Ρούφ που απέχει 10 λεπτά δεν ήταν κανένας! Συνάδελφοι από ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ συνδικαλιστές κλπ ήταν από πολλά μέρη της Ελλάδας"! 



Απάντηση στο δελτίο τύπου της ΔΕΗ

Σχετικά με το δελτίο τύπου της ΔΕΗ για τη διακοπή της Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας, θα πρέπει να υπογραμμισθούν τα εξής:
Η χθεσινή κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των πρωτοβαθμίων συλλόγων-μελών της εκφράζει θεσμικά  το σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ ενάντια στην προοπτική διάλυσης και κατακερματισμού και σε καμία περίπτωση δεν ήταν «ομάδα συνδικαλιστών», όπως χαρακτηρίζεται από τη διοίκηση της ΔΕΗ σε μια προσπάθεια απαξίωσης. Αντιθέτως, θα περιμέναμε από τη διοίκηση της επιχείρησης να δείχνει τον προσήκοντα σεβασμό στο θεσμικό ρόλο των συνδικάτων , τον  οποίο άλλωστε υπηρέτησε ο νυν πρόεδρος της εταιρίας.
Ο κος Πρόεδρος όταν κάνει λόγο για «αντιθεσμικές πρακτικές» χρειάζεται να είναι πιο προσεκτικός και να ανατρέξει στο προσωπικό του αρχείο για να αναγνωρίσει τον εαυτό του σε πρόσφατες ανάλογες κινητοποιήσεις τις όποιες ο ίδιος εμπνεύστηκε και υλοποίησε. Αν , ωστόσο, δεν τις έχει στο αρχείο του, είμαστε πρόθυμοι να του στείλουμε το ανάλογο υλικό.
Σε κάθε περίπτωση ο τίτλος του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, τίτλος τιμής και αγώνων, θα ακολουθεί πάντα τον κο Παναγιωτάκη όσο και εάν ο ίδιος θέλει να τον αποτινάξει , τώρα που η κυβέρνησή του αλλάζει ρότα και ο ίδιος ενεργεί με τρόπο που ευνοεί «συμφέροντα»…
Κατανοούμε απόλυτα τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει καθώς ο ίδιος παραπαίει ανάμεσα στους ρόλους και τις ιδιότητες του Προέδρου και ΔΝΣ της ΔΕΗ, του πρώην Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, του κομματικού στελέχους και του ανθρώπου της αγοράς.
Σε ότι αφορά τις θέσεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για τα θέματα της ελληνικής αγοράς Η/Ε, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ διαχρονικά έχει σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις , ψηφισμένες μέσα από τα Συνέδριά της οι οποίες είναι ενάντια σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση του Ομίλου ΔΕΗ, όπως και ο ίδιος ως Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ μας ενέπνευσε και μας εκπαίδευσε κατά την πολυετή θητεία του στο συνδικαλιστικό κίνημα. Συνεπώς, χρειάζεται να του υπενθυμίσουμε ότι μέθοδοι τύπου «Γκαίμπελς» είναι καταδικασμένες από τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ.
Τέλος, θα καλέσουμε για μια ακόμη φορά τον Πρόεδρο της ΔΕΗ να μη συνδέσει το όνομά του με τον κατακερματισμό του Ομίλου ΔΕΗ γιατί η ιστορία θα γράψει το όνομά του με μελανά γράμματα και ταυτόχρονα θα καταδικαστεί στη συνείδηση των χιλιάδων εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ ως «πρόεδρος ειδικού σκοπού και αποστολής» εκποίησης του Ομίλου ΔΕΗ.
Και κάτι ακόμα:

Ο λαός μας λέει «τα στερνά τιμούν τα πρώτα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου