Δεν παρελαύνουν μόνο οι Ρώσοι με τα πλοία τους αυτές τις μέρες, ήρθαν και οι Αμερικάνοι για τονίσουν την παρουσία τους στον Εύξεινο Πόντου.
¨USS Porter έχει εισέλθει στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας στις 7 Οκτωβρίου.
Το αντιτορπιλικό είναι εξοπλισμένο με το γνωστό Aegis σύστημα αεράμυνας και Tomahawk πυραύλων.
Τουρκικές ιστοσελίδες δημοσιεύουν φωτογραφίες του σκάφους να διέρχεται από το Βόσπορο.
Σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ, το αντιτορπιλικό εστάλη προς τη Μαύρη Θάλασσα για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.
Ο στόχος της επιχείρησης είναι να δείξουν την υποστήριξή των συμμάχων του ΝΑΤΟ στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας, υπό το φως της ουκρανικής κρίσης.

Σκάφη του Ναυτικού των ΗΠΑ εισέρχονται τακτικά τη Μαύρη Θάλασσα, ενεργώντας σύμφωνα με τη Σύμβαση του Montreux και το διεθνές δίκαιο. Η σύμβαση περιορίζει τον χρόνο παραμονής για τα πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα έως 21 ημέρες.
USS Porter είναι ένα από τα τέσσερα ΗΠΑ πλοία που φέρει το καταστροφικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας που σταθμεύουν μόνιμα στην Ευρώπη και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος της οικοδόμησης του ευρωπαϊκού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας που κατασκευάζεται επί του παρόντος στην Πολωνία και την Ρουμανία¨ 07/10/2015 | Πηγή: Pravda.Ru
Το ¨έλα να δεις¨ μπορεί να γίνει στο ενεργειακό project της Τουρκίας και κατ επέκταση της Ελλάδος και λόγω Turkish_Stream
Εν τω μεταξύ, η Άγκυρα απείλησε να καταγγείλει τη σύμβαση φυσικού αερίου με τη Ρωσία.
Με τις πρόσφατες παραβιάσεις του Τουρκικού Εναέριου Χώρου από τα Ρωσικά μαχητικά που ουσιαστικά παίρνουν την ρεβάνς την στιγμή που οι υποκριτές γείτονες παραβιάζουν κατάφωρα την έννομη τάξη στο Αιγαίο…. οι γείτονες μάνιασαν και μετά τις μη πειστικές απαντήσεις που είχαν από τον Ρώσο πρέσβη αποφάσισαν να τινάξουν το ενεργειακό τους σχεδιασμό στον αέρα.
¨Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα μπορούσε να καταγγείλει τη σύμβαση φυσικού αερίου με τη Ρωσία, προκαλώντας έτσι στη Ρωσία σημαντικές ζημιές.¨
Pravda.Ru
english.pravda.ru/news/world/08-10-2015
Το ¨έλα να δεις¨ γίνεται στις ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ
Ποιος σας είπε ότι δεν υπάρχει ήδη ΑΝΤΙ-ΝΑΤΟ;
Ήδη από τον περασμένο Μάιο οι Ιρανοί πρότειναν τους Ρώσους να συμπήξουν μια ΑΝΤΙ-ΝΑΤΟ συμμαχία.
¨ ο Ιρανός υπουργός Άμυνας προτείνει να ενώσουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μέσα στα πλαίσια των BRICS σε μια συνέντευξη του με τον Μαχμούντ Delkhasteh, πολιτικό κοινωνιολόγο και ειδικό στην ιρανική επανάσταση.¨

Iran and Russia to create anti-NATO Δημοσιεύτηκε στις 6 Μαΐ 2015
Και φαίνεται ότι αυτό έχει λάβει ¨σάρκα και οστά¨ για την αναμενόμενη και επερχόμενη κάθοδο των Ρώσων όχι μόνο στην Μέση Ανατολή αλλά και στον Περσικό Κόλπο.
Το ενδιαφέρον των Ρώσων να τονίζουν με αρθρογραφία στην Pravda.Ru για ποιους λόγους μισούν οι Σαουδάραβες τους Ιρανούς είναι πρόδηλο το τι θα επακολουθήσει .
¨Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας μισεί το Ιράν, διότι είναι μια δημοκρατία, ενώ η Σαουδική Αραβία και τα άλλα κράτη του Κόλπου είναι μοναρχίες.¨

Pravda.Ru
– See more at: http://english.pravda.ru/news/society/09-10-2015/132286-saudi_arabia_hates_iran-0/#sthash.OBa0R2nN.dpuf
Φυσικά εδώ γελάμε με τις αιτιάσεις των Ρώσων που καλοπιάνουν τους νέους συμμάχους τους.
Κάπου εδώ αυτές τις μέρες το ΝΑΤΟ άρχισε και αυτό να ¨καλοπιάνει¨ τα μέλη του για νέες αποστολές τύπου indiana jones στην Τουρκία λόγω Συρίας.
¨Έτσι μιλώντας μετά το πέρας της χθεσινής Συνόδου του ΝΑΤΟ , ο γ.γ. της Συμμαχίας Γ. Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε την απόφαση για διπλασιασμό, από 20.000 σε 40.000, των ανδρών που απαρτίζουν την καλούμενη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ. «Αυτό στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους πολίτες του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ θα σας υπερασπιστεί. Το ΝΑΤΟ είναι στο έδαφος. Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, ο οποίος κάλεσε τη Μόσχα να σταματήσει να υποστηρίζει το καθεστώς Ασαντ στη Συρία.
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Άμυνας, Μάικλ Φάλον η Βρετανία προχωρά σε ενίσχυση των ανατολικών συνόρων του ΝΑΤΟ, με την ανάπτυξη στρατευμάτων σε χώρες της Βαλτικής. «Αυτό θα γίνει στο πλαίσιο ενίσχυσης της παρουσίας μας στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και ως απάντηση στην όποια περαιτέρω πρόκληση και επιθετικότητα» διευκρίνισε ο Φάλον, προσερχόμενος στη σύνοδο.
περίπτωση ενίσχυσης της παρουσίας βρετανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην ανατολική Ευρώπη, η Μόσχα θα λάβει μέτρα «ώστε να υπάρξει ισορροπία» και ότι «Είναι λυπηρό και θα ισοδυναμεί με τη χρησιμοποίηση από τη Βρετανία μίας ρωσικής απειλής ως προσχήματος για την επέκταση του ΝΑΤΟ».
Θεωρούμε ότι το ΝΑΤΟ προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, ώστε να λάβει τις τελικές αποφάσεις του, οι οποίες απ’ότι φαίνεται αφορούν την ετοιμότητα επέμβασης και με χερσαίες δυνάμεις εφόσον ζητηθεί από την Τουρκία ή εκτιμηθεί ως αναγκαίο.
Ταυτόχρονα αυξάνοντας την Βαλτική απειλή να διασπάσουν τις προσπάθειες της Ρωσίας και να ανακόψουν περαιτέρω συγκέντρωση δυνάμεων στη Συρία. Αναμένουμε να δούμε τι δυνάμεις θα είναι αυτές των Βρετανών στη Βαλτική για να εκτιμήσουμε τα πράγματα με μεγαλύτερη ασφάλεια.¨ Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος από ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ NEA 9 Οκτωβρίου 2015
Δεν ξέρω αν σε εμάς γίνεται ¨το έλα να δεις¨.
Σίγουρα όμως θα γίνει αν τυχόν τολμήσουν οι εταίροι μας μέσα στα προαπαιτούμενα για την αιμοδοσία σε Ευρώ ζητήσουν με πλάγιο τρόπο στρατιωτικό ανθρώπινο δυναμικό σε εκστρατευτικό σχήμα κατά της Ρωσικής επέμβασης στην Συρία.
30. Θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτες. Δεν θα προφτάσουν όμως.
Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός-Προφητείες
www.orthodoxie-gifhorn.de/kim_profities.html
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας