Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ...


ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΖΕΙ ...ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΑ!
ΘAYMA! 5χρονή ζει εκ γενετής χωρίς καρδιά μέσα στο σώμα της
Μία συγκλονιστική ιστορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Η ιστορία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη ζωή της 5χρονης Virsaviya “Bathsheba” Borun η οποία γεννήθηκε στη Ρωσία. Το κοριτσάκι θα πρέπει να υποβληθεί σε μία εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη επέμβαση.
Πάσχει από μία σπάνια γενετική πάθηση η οποία ονομάζεται Pantalogy of Cantrell (πενταλογία του Cantrell), ή αλλιώς θωρακό- κοιλιακό σύνδρομο.

Πως αναλύεται επιστημονικά όμως το σύνδρομο αυτό; Στο θωρακο- κοιλιακό σύνδρομο τα παιδιά γεννιούνται με ελαττώματα στο διάφραγμα στο κάτω στέρνο, στην καρδιά, στα κοιλιακά τοιχώματα και στο περικάρδιο. Τα εσωτερικά αυτά όργανα δεν βρίσκονται εντός του σώματος αλλά εκτός.
Όσο αναφορά την μικρούλα, η καρδούλα και τα έντερά της λειτουργούν έξω από το αδύνατο κορμάκι της. Οι γιατροί φαίνεται να μην μπορούν να προσφέρουν πλήρως τις επιστημονικές τους υπηρεσίες αφού επρόκειτο για μία αρκετά δύσκολη περίπτωση. Μάλιστα όπως οι ίδιοι αναφέρουν το κοριτσάκι δεν έχει πολλά χρόνια ζωής.
Οι περιπέτειες της μικρούλας ξεκίνησαν από την εποχή που βρισκόταν στην κοιλιά της μητέρας της. Οι γιατροί είχαν ανακαλύψει το πρόβλημα όταν η μητέρα της ήταν 6 μηνών έγκυος. Οι γιατροί είχαν πειστεί πως η μικρή θα πεθάνει μόλις γεννηθεί. Όμως κέρδισε και αυτή τη μάχη. Μετά τη γέννησή της έπαθε πνευμονία. Για ακόμα μια φορά επέζησε αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την αγάπη της για ζωή.

Όταν έφτασε 3 μηνών ένας Ρώσος Χειρούργος την χειρούργησε τοποθετώντας όπως μπορου΄σε τα όργανα μέσα στο κορμάκι της. Όμως όπως όλα δείχνουν χρειάζεται μία ολοκληρωμένη επέμβαση. Οι γιατροί στο εξωτερικό βρέθηκαν, τα χρήματα όμως όχι. Δημιουργήθηκε μία καμπάνια στο διαδίκτυο. Συγκεντρώθηκαν κάποια χρήματα που δυστυχώς όμως δεν φτάνουν. Η ζωή της μικρής μέρα με την μέρα κινδυνεύει όλο και περισσότερο. Στη Ρωσία αλλά και στις ΗΠΑ, ήδη έχουν κινητοποιηθεί διάφορες οργανώσεις για το παιδί προκειμένου να συγκεντρωθεί και το υπόλοιπο ποσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου