Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ο ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ ΟΜΠΑΜΑ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ!



ΔΕΝ ΤΣΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ...ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ 

ΠΟΥΤΙΝ- Ο ΓΑΛΛΟΣ ΟΛΑΝΤ.. ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ 

ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ... ΘΑ  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΗΓΕΤΕΣ...ΟΥ  ΝΑ ΔΕΙΤΕ!
Οι Γάλλοι μετρούν τα αρνητικά και τα θετικά στα συμφέροντα τους από τη μη παράδοση των ελικοπτεροφόρων Mistral στη Ρωσία και βλέπουν πώς οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες τόσο σε πολιτικό επίπεδο και στις σχέσεις του Παρισιού με τη Μόσχα όσο και σε οικονομικό, αφού αφενός οι «καμπάνα» που θα πέσει θα είναι μεγάλη, και αναφερόμαστε στις ρήτρες και αφετέρου η αμυντική βιομηχανία της χώρας θα υποστεί ένα σοβαρό πλήγμα σε μία περίοδο κρίσης.
Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται λοιπόν σε ένα δίλημμα. Να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τη Ρωσία και να παραδώσει τα Mistral αποφεύγοντας την ενεργοποίηση των ρητρών ή να δυσαρεστήσει του Συμμάχους που θέλουν συνέχιση των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας; Η αλήθεια είναι πώς θέλει να πράξει το πρώτο αλλά προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. 
Κι αυτό γιατί οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία, όπως αποδεικνύεται, έχει μεγάλο κόστος και για τις Ευρωπαικές χώρες σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης. Κι αυτό φαίνεται στην περίπτωση της Γαλλίας και όχι μόνο χωρίς η Μόσχα να έχει απαντήσει ουσιαστικά στα σε βάρος της μέτρα που επιβλήθηκαν από ΗΠΑ και Ε.Ε. 
 
Μιλώντας λοιπόν στη γαλλική τηλεόραση για το θέμα ο κ. Ολάντ δήλωσε πως ξεκινούν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία ώστε να εξευρεθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με τα ελικοπτεροφόρα τύπου Mistral, η πώληση των οποίων στη Ρωσία έχει παγώσει λόγω της ουκρανικής κρίσης. «Διαπραγματευόμαστε μια λύση σε αυτή την κρίση, αξίας 1,2 δισ. ευρώ», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος.
 
Να σημειωθεί πώς η παράδοση του πρώτου σκάφους έχει αναβληθεί για έξι μήνες. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, την προηγούμενη εβδομάδα, είχε ζητήσει από τη Γαλλία να επιστρέψει τα χρήματα που καταβλήθηκαν για τα πλοία. «Φυσικά η μη παράδοση των πλοίων, βάσει του συμβολαίου που έχει υπογραφεί, είναι κακό σημάδι, αλλά δεν είναι σημαντικό ζήτημα για την εθνική μας ασφάλεια», είχε πει ο Πούτιν.
 
Πέραν ωστόσο των πιέσεων, πολιτικών και οικονομικών που ασκούνται από πλευράς Ρωσίας ο κ. Ολάντ βρίσκεται αντιμέτωπος και με τα γαλλικά ναυπηγεία που βλέπουν να κινδυνεύουν να χάσουν ένα μεγάλο με ανυπολόγιστες ζημιές στην επιβίωση της επιχείρησης και του εργασιακού μέλλοντος για εκατοντάδες εργαζόμενους, αφού η μη παράδοση των Mistral θα έπληττε σημαντικά το κύρος τους.
 
Ο Γάλλος Πρόεδρος προανήγγειλε μάλιστα συνάντηση με την Ρώσο ομόλογο του Βλαντιμίρ Πούτιν και συζήτηση για το θέμα αυτό. «Θα δούμε τι θα συζητήσουμε την ερχόμενη Παρασκευή», είπε αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει με τον Ρώσο ομόλογό του στην Αρμενία. 
 
Το θέμα σίγουρα «καίει» τους Γάλλους σε αντίθεση με τους Ρώσους που μπορεί το πρόγραμμα να πηγαίνει πίσω αλλά έχουν τους τρόπους να καλύψουν το κενό. Άλλωστε έχουν δηλώσει πώς και οι ίδιοι μπορούν να κατασκευάσουν ανάλογα πλοία. 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου