Τρίτη 21 Απριλίου 2015




ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ Δηλώσεις ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών John Kerry προς Έλληνες ανταποκριτές

Μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του κ. John Kerry, στο State Department, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις προς τους Έλληνες ανταποκριτές και απάντησε στις εξής ερωτήσεις:
Ν. Κοτζιάς: «Είχαμε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και φιλική συζήτηση με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, τον κ. Kerry, όπως και με όλη την αμερικανική αντιπροσωπεία. Κουβεντιάσαμε, πριν από όλα, για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί, και σήμερα και

Διαβάστε περισσότερα »

Για την ακρίβεια οι ΥΠΕΞ της Ε.Ε. δεν πρόκειται τίποτε ουσιαστικό δεν θα κάνουν!
Συμμετοχή ΑΝΥΠΕΞ Νίκου Χουντή στην Έκτακτη Κοινή Σύνοδο ΥΠΕΞ και ΥΠΕΣ κ-μ Ε.Ε. για το μεταναστευτικό

Με τη συμμετοχή των Αναπληρωτών Υπουργών Εξωτερικών Νίκου Χουντή και Εσωτερικών Τασίας Χριστοδουλοπούλου συνήλθε στο Λουξεμβούργο σήμερα, 20/4/2015, Έκτακτη Κοινή Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών για το μεταναστευτικό, παρουσία του Επιτρόπου Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, με αφορμή τους θανάτους εκατοντάδων ανθρώπων στη Μεσόγειο.
Οι προτάσεις του αρμόδιου Επιτρόπου έγιναν καταρχήν δεκτές από τους Υπουργούς όλων των κρατών-μελών, ενώ η ελληνική αντιπροσωπεία επισήμανε την ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης της Ελλάδας, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες πιέσεις.
Η ελληνική πλευρά επεσήμανε, τέλος, την ανάγκη επιμερισμού των επιπτώσεων των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών μεταξύ όλων των μελών της ΕΕ, αναφέροντας ότι αναμένει την εξειδίκευση των προτάσεων της Επιτροπής και τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει, τις προσπάθειές της για την υλοποίηση του εθνικού σχεδίου.


Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ...ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
Ο ΡΩΣΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΣ Α.ΜΙΛΛΕΡ (φιλαράκι του Πούτιν)
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...


Σήμερα το αφεντικό της GASTROM κ.Αλεξέι Μίλερ θα συναντηθεί (2 το μεσημέρι) με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότηση άρχει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας για προκαταβολή ύψους 3-5 δισ. ευρώ από τα έσοδα που θα αποφέρει η λειτουργία του «ελληνικού αγωγού».
Κάποιες πληροφορίες μάλιστα μιλούσαν ακόμη και για υπογραφή συμφωνίας και σήμερα για την κατασκευή του «ελληνικού αγωγού» σε συνέχεια της συμφωνίας που υπήρξε σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και στη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Διαβάστε περισσότερα »

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.

Ποιός χρηματοδοτεί την δολοφονία των λαών;



Η Παγκόσμια Τράπεζα χρηματοδότησε προγράμματα που καταπάτησαν ανθρώπινα δικαιώματα»

H Παγκόσμια Τράπεζα προσέφερε χρηματοοικονομική υποστήριξη σε αναπτυξιακά προγράμματα τα οποία οδήγησαν σε κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Νότια Αμερική και στην Ασία, καταγγέλλει η μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam σε μια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα.
Η ΜΚΟ καταφέρθηκε ιδίως εναντίον του τμήματος της Παγκόσμιας Τράπεζας που συνδέεται με τον ιδιωτικό τομέα, το Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδότησης (ΔΟΧ), ορισμένα εκ των δανείων που έχει χορηγήσει οδήγησαν σε «σκανδαλώδεις παραβιάσεις», από την αρπαγή γαιών ντόπιων πληθυσμών μέχρι δολοφονίες.

Διαβάστε περισσότερα »

Οι 11 λόγοι που η Ελλάδα σχοινοβατεί πάνω από τη χρεοκοπία



Έντεκα λόγους, οι οποίοι δείχνουν ότι η Ελλάδα σχοινοβατεί πάνω από το χάος τηςχρεοκοπίας αναλύει η γνωστός οικονομολόγος, Μοχάμεντ Ελ Εριάν στο Bloomberg, την ώρα που το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων γίνεται καθημερινά πιο ασφυκτικό ένεκα των ανύπαρκτων ταμειακών διαθέσιμων.
Ποιοι είναι οι 11 λόγοι
1. Η Ελλάδα ξεμένει με γρήγορους ρυθμούς από χρήματα. Η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που βάζει το αδιανόητο στο τραπέζι: Η Ελλάδα να κηρύξει στάση πληρωμών και να μην καταβάλει τη δόση προς το ΔΝΤ.
Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου