Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΑΠΟ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ....

Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής 
Τη Δευτέρα, 4 Μαΐου και ώρα 11:00 θα συγκληθεί, στο Υπουργείο Εξωτερικών, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά.
Κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης είναι η εξέταση της πορείας των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Θέματα που θα συζητηθούν, επίσης, είναι, μεταξύ άλλων, η λειτουργία της Ελληνικής Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών καθώς και η συμμετοχή της Ελλάδας στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. (UNIDO).
· «Σφυρίζει αδιάφορα» ο Μάριο Ντράγκι, αναφορικά με 
τη συμμετοχή της «ανεξάρτητης» ΕΚΤ στα Προγράμματα Οικονομικής Προσαρμογής των κρατών της Ευρωζώνης, και ρίχνει την ευθύνη στο Eurogroup.
· Απάντηση του Προέδρου της ΕΚΤ στο Δημήτρη Παπαδημούλη. 
Παρά τις αποκαλύψεις των διεθνών ΜΜΕ για το συστηματικό, πολιτικό και οικονομικό, εκβιασμό των χωρών που βρίσκονται σε Πρόγραμμα από την
 ΕΚΤ και την εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου
για αποχή της από τα Προγράμματα Οικονομικής Προσαρμογής των χωρών της Ευρωζώνης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συνεχίζει να 
«σφυρίζει αδιάφορα». Αυτό προκύπτει από γραπτή απάντηση του Μάριο Ντράγκι σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Η συμφωνία που θα έρθει, θα είναι συμβατή με τις κόκκινες γραμμές και τις προγραμματικές της δεσμεύσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση 

Αποσπάσματα συνέντευξης της Ράνιας Σβίγκου, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ,στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (Α. Μπουσδούκου)

Ø Tόσο ο υπουργός Οικονομικών, όσο και η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, έχουν τονίσει σε όλους τους τόνους ότι η συμφωνία που όλοι ευελπιστούμε ότι θα έρθει, θα είναι συμβατή με τις κόκκινες γραμμές και τις προγραμματικές της δεσμεύσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και, για να είναι βιώσιμη, αυτό που θα πρέπει να κάνει θα είναι να μεταθέτει το βάρος από τα χαμηλά και τα μεσαία στρώματα,που είχαν καταντήσει επί της μνημονιακής πολιτικής να πληρώνουν πολλά περισσότερα απ΄ όσα μπορούσαν να δώσουν, σε αυτούς που μπορούν και έχουν να πληρώσουν.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 

Δεν εκβιαζόμαστε - ούτε βήμα πίσω!
Από τους ηρωικούς αγώνες των εργατών στο Σικάγο του 1886 η 1η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης και αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση και την κοινωνική αδικία.
Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος τη εργασίας βιώνει, σε όλες σχεδόν τις χώρες, την πιο ακραία επίθεση με στόχο την κατάργηση όλων αυτών των δικαιωμάτων που με αγώνες κατέκτησε στη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα. Το παγκόσμιο κεφάλαιο επιτίθεται στον κόσμο της εργασίας σε μια προσπάθεια να ξαναφέρει τις εργασιακές σχέσεις έναν αιώνα πίσω, με μισθούς κάτω από τα όρια της φτώχειας, ακραία ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, απολύσεις, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, κατάργηση στην πράξη ακόμα
 και του 8ώρου και γενικώς κατάργηση κάθε εργασιακού συλλογικού και κοινωνικού δικαιώματος.
ΣΤΟΠ στις πρακτικές φορολογικής απάτης».
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

• Δ. Παπαδημούλης: «Περισσότερα χρήματα για χώρες όπως η Ελλάδα που υποφέρουν από ανεργία 

και αποεπένδυση – Και διαφάνεια: σταματήστε να συνεργάζεστε με εταιρίες που μέσω φορολογικών 

παραδείσων, υιοθετούν πρακτικές φορολογικής απάτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου