Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΑΙΟΣΙΟΔΟΞΙΑ... Ο ΓΚΑΓΚΣΤΕΡ! ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Τζον Κέρι: Εντός του 2015 μπορεί να δοθεί λύση στο Κυπριακό

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι δήλωσε χθες Τρίτη ότι είναι αδήριτη ανάγκη να δοθεί μια λύση στο Κυπριακό πρόβλημα και πρόσθεσε ότι θεωρεί πως είναι εφικτή η επίτευξη προόδου στις συνομιλίες που θα διεξαχθούν φέτος.

Τζον Κέρι: Εντός του 2015 μπορεί να δοθεί λύση στο Κυπριακό
Μιλώντας πριν από τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Κέρι ανέφερε ότι το Κυπριακό ζήτημα έχει παραμείνει ανεπίλυτο πάρα πολύ καιρό.

Το πρόβλημα “εκλιπαρεί να γίνουν διεθνείς προσπάθειες ώστε να υπάρξει μια λύση, μια διαρκής διευθέτηση”, σημείωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

“Πιστεύουμε ότι τα μέρη μπορούν να επιτύχουν αληθινή και διαρκή πρόοδο το έτος 2015”, πρόσθεσε ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ.


Από την πλευρά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον μπορεί να διαδραματίσει ρόλο για την επίλυση του Κυπριακού.

“Επιθυμούμε να επιτύχουμε μια διαρκή λύση στην Κύπρο. Ελπίζουμε να καταλήξουμε σε μια λύση εντός του 2015... Περιμένουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”, είπε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας και πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες αναμένεται να επαναληφθούν μετά τις προεδρικές εκλογές στη λεγόμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δεν κατάφερε να εκλεγεί στον πρώτο γύρο των εκλογών αυτών την περασμένη Κυριακή και θα υπάρξει δεύτερος γύρος στα τέλη Απριλίου.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά ανέστειλε τη συμμετοχή της στις διαπραγματεύσεις τον περασμένο Οκτώβριο, εξοργισμένη για την απόφαση της Τουρκίας να στείλει ερευνητικά σκάφη στα ανοικτά της Λευκωσίας, σε περιοχές που η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκδώσει άδειες για την εξερεύνηση και άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Μόνον η Τουρκία αναγνωρίζει τη λεγόμενη ΤΔΒΚ. Η διεθνής κοινότητα θεωρεί την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση τον μόνο νόμιμο αντιπρόσωπο του λαού της νήσου ( ΕΘΝΟΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου