Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΧΑΙΡΕΙ ΕΥΡΥΤΑΤΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας

Τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων της ΝΔ, Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας
«Άκουσα με ενδιαφέρον την πρόταση για Αριστερό πρόεδρο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν ανακοινώσει το όνομα του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας την «εύλογη πρόταση επειδή ποτέ στην χώρα δεν υπήρξε αριστερός πρόεδρος».
«Όμως η αριστερά δεν υπήρξε ποτέ αλαζονική και δεν διεκδικούσε τα αξιώματα για τον εαυτό της» πρόσθεσε και συνέχισε:

«Χρεαζόμαστε έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας που να χαίρει ευρύτατης αποδοχής τόσο στην κοινωνία όσο και στην Βουλή των Ελλήνων που θα κληθεί αύριο να τον εκλέξει» συμπλήρωσε και αφού ανακοίνωσε ότι προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, διευκρίνισε ότι έχει έρθει σε συνεννόηση με το συγκυβερνών κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1950. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο Paris II, και το 1977 έγινε διδάκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα και δίδαξε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ως Επιμελητής (1981), Υφηγητής (1982), Επίκουρος Καθηγητής (1983), Αναπληρωτής Καθηγητής (1986) και Kαθηγητής (1989). Το 1986 έγινε και Επισκέπτης Καθηγητής στο γαλλικό πανεπιστήμιο Paris II. Εργάστηκε ως δικηγόρος, νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και έχει συμμετάσχει σε πολλές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.

Το 1974 διετέλεσε Γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας Μιχάλη Στασινόπουλου. Την περίοδο 1989-1990 διετέλεσε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Οικουμενικής Κυβέρνησης Ζολώτα. Τον Σεπτέμβριο του 1995 ανέλαβε πολιτικός σύμβουλος του Προέδρου της Ν.Δ., Μιλτιάδη Έβερτ. Εκλέγεται βουλευτής Επικρατείας το 1996 και απο το 2000 μέχρι σήμερα στην Α' εκλογική περιφέρεια Αθηνών. Τ
Το 1996 ανέλαβε Εκπρόσωπος Τύπου και Ενημέρωσης της ΝΔ. Από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2007 ήταν υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Από το Σεπτέμβριο του 2007 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 ήταν υπουργός Εσωτερικών, στο νέο υπουργείο που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου