Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΗΔΗ ΝΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ! ΣΟΒΑΡΕΥΘΕΙΤΕ!

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
Θα σας πάρει ο διάολος Ελλαδίτες και βορειοηπειρώτες πολιτικάντηδες… ΠΡΟΔΟΤΑΡΟΙ!

Στόχος της κυβέρνησης Ράμα ο εξαλβανισμός της Βορείου Ηπείρου μέσω του νέου «Καλλικράτη»

Η Β.Ηπειρος δεν γόνατισε ποτέ μέσα στην ιστορία! Θα γονατίσει τώρα με τον Αλβανικό Καλλικράτη; ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ-ΕΚΦΟΒΙΖΕΤΑΙ… ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ… από τους μεμέτηδες των ΤΙΡΑΝΩΝ! ...Και τους “΄Ελληνες”-Τσαρλατάνους πολιτικούς & εμποράκους!

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΣΤΕΡ Σαμάρας …Εδώ δεν είναι …Χάρβαρντ! ..όπου εκπαιδευτήκατε ανθελληνικά! ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΑΝΑΤΗ Β.ΗΠΕΙΡΟΣ… Ούτε εσύ νάνε …ούτε οι κόπανοι-λαμόγια αρχηγίσκοι του ελληνισμού ..έχετε όρχεις να μας αφανίσετε…ΘΑ ΦΑΤΕ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ τα σχέδια Καλλικράτη των ηλιθίων των Τιράνων!
Και να σκεφθείτε ότι ο εθνικός ήρωας αυτών που παριστάνουν τον Αλβανό… ( Αλήθεια τί είδους φυλετικό αντιπροσωπεύουν κι από πότε; ) είναι ο ΄Ελλην Ο μέγας ΣΚΕΝΔΕΡΜΠΕΗΣ… –ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗΣ- Καστοριανός…γαρ!


Οι Τουρκαλβανοί των Τιράνων αδίστακτα σχεδιάζουν τον αφανισμό των Ελλήνων της Β.Ηπείρου, περιοχή ανακηρυχθείσα επίσημα –διεθνώς- ΑΥΝΟΝΟΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
Εκατό χρόνια πέρασαν (1914-2014) από τότε που η Β.Ήπειρος ανακηρύχθηκε ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΤΕΙΑ.
Σήμερα το θλιβερό καθεστώς των μετά Χότζα Τιράνων χάρις στα λαμόγια των ηγετίσκων του ελληνισμού και των πολιτικών της μητρός Ελλάδος… προχωράνε στην πλήρη αλλοίωση της ελληνικής φυσιογνωμίας της ιστορικής και παραμενούσης εισέτι ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ…
Οι μεμέτηδες των Τιράνων και οι σύμμαχοί τους Σιωνιστές, αλλά και μπάσταρδοι της ελληνικής κοινότητας (βουλευτάδες, πολιτικάντηδες και παραγοντίσκοι) … ξεχνούν πως οι Βορειοηπειρώτες είναι σκληρά καρύδια. ΄Εχουν δώσει δείγματα μέσα στην ιστορία. Οι σημερινοί δε νεολαίοι της Β. Ηπείρου συνεχίζουν τον αγώνα!  Διαβάστε την παρακάτω σημερινή είδηση:

ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ Β.ΗΠΕΙΡΟΥ-ΟΧΙ ΠΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ! 
Στόχος της κυβέρνησης Ράμα ο εξαλβανισμός της Βορείου Ηπείρου μέσω του νέου «Καλλικράτη»
Δεν θα εκλεγεί ούτε ένας Έλληνας δήμαρχος στις αυτοδιοικητικές εκλογές τού 2015 στην Αλβανία!
Στόχος της κυβέρνησης Ράμα ο εξαλβανισμός της Βορείου Ηπείρου μέσω του νέου «Καλλικράτη»

Ένας ελληνικής καταγωγής βουλευτής τού Σοσιαλιστικού Κόμματος του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο Κώτσο Κοκδήμας, έχει βρεθεί εσχάτως στο στόχαστρο εκπροσώπων της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, κατηγορώντας τον για γενιτσαρισμό! Κι αυτό γιατί φέρεται πως πίεσε καταστάσεις έτσι ώστε να περάσει η νέα διοικητική διαίρεση της Αλβανίας με την οποία επιδιώκεται, μεταξύ άλλων, να μην εκλεγεί ούτε ένας Έλληνας δήμαρχος στις αυτοδιοικητικές εκλογές τού 2015.

ΑΝΑΛΥΣΗ: Tου Γιάννη Συμεωνίδη 

Ο αλβανικός «Καλλικράτης» (η «ΑΠΟΨΗ» είχε γράψει σχετικώς και στο φύλλο 637) δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι συνάδει με τις διεθνείς συμβάσεις προστασίας των μειονοτήτων και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, κυριολεκτικώς την επόμενη ημέρα τής απόδοσης στην Αλβανία τού καθεστώτος τής υποψήφιας προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρας. Σύμφωνα με τη νέα διοικητική διαίρεση, ο δήμος τής Χιμάρας ενώνεται με την επαρχία Λουκόβου, στην οποία ανήκουν ήδη τρία μουσουλμανικά χωριά, και με την επαρχία Βράνισας, όπου το σύνολο του πληθυσμού είναι λιάπηδες μουσουλμάνοι. Επιπλέον, στα ελληνοαλβανικά σύνορα δημιουργείται δήμος Τσαμουριάς, ο οποίος περιλαμβάνει ναι μεν χωριά τσάμηδων αλλά και τα χωριά Μουρσί, Τζάρα, Βρύνα, Σκάλα και Τσιφλίκι με σημαντικό ελληνικό πληθυσμό. Επίσης, η παραθαλάσσια «ελληνική» Τσούκα, η οποία ανήκε στο μειονοτικό χωριό Άλικο, εντάσσεται στον ελεγχόμενο πολιτικώς από τους Αλβανούς δήμο των Αγίων Σαράντα. Προφανής στόχος αυτών των μεθοδεύσεων είναι περιοχές με ελληνικό πληθυσμό να μην μπορούν να εκλέγουν Έλληνες δημάρχους και να υλοποιηθεί ένα γενικότερο σχέδιο απομόνωσης του ελληνισμού από τα παράλια, όπου βρίσκονται και τα οικόπεδα «φιλέτα».
Όλα για την καριέρα…
Πώς μπαίνει, τώρα, στο… κάδρο ο κ. Κοκδήμας; Σύμφωνα με τους μειονοτικούς, ο βουλευτής έχει και την ιδιότητα του μεγαλοκατασκευαστή και ορέγεται τα παράλια της Χιμάρας, τα οποία θεωρούνται «φιλέτα». Έτσι εξηγούν και το γεγονός ότι ο Κοκδήμας υπερψήφισε –αν και Έλληνας στην καταγωγή– τη νέα διοικητική διαίρεση της Αλβανίας. Ωστόσο δεν ήταν ο μόνος, καθώς άλλοι 10 ομογενείς βουλευτές προτίμησαν την προσωπική τους καριέρα από το εθνικό συμφέρον. Σαν μοναχικός λύκος, ο βουλευτήςΒαγγέλης Ντούλες, πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος ΚΕΑΔ, έδωσε την άνιση μάχη του μέσα σε ένα καθαρά ανθελληνικό Κοινοβούλιο όπου ακούστηκε μόνο ένα «παρών» από τον επίσης ομογενήΒαγγέλη Τάβο. Από την πλευρά του, ο Αλβανός πρωθυπουργός ανέφερε πως ασφαλώς και υπάρχουν Έλληνες στη Χιμάρα, όπως και στο Δυρράχιο και στα Τίρανα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως παντού θα πρέπει να υπάρχουν μειονοτικοί δήμοι.
Στο πλαίσιο της κομματικής αντιπαλότητας στην αλβανική πολιτική σκηνή ο πρόεδρος της χώραςΜπουγιάρ Νισάνι, ο οποίος ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα, επέστρεψε ως μη αποδεκτό στο Κοινοβούλιο τον «Καλλικράτη», μαζί με άλλους τέσσερις νόμους, όπως έχει το συνταγματικό δικαίωμα. Ωστόσο, η νέα διοικητική διαίρεση υπερψηφίστηκε και τη δεύτερη φορά. Το μόνο που μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση είναι το Συνταγματικό Δικαστήριο, στο οποίο έχει ήδη καταφύγει η ελληνική μειονότητα, αλλά το οποίο δεν θα αποφασίσει νωρίτερα από τέσσερις μήνες από σήμερα. Στην περίπτωση, πάντως, που το αίτημα των μειονοτικών δεν γίνει αποδεκτό, εκείνοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).
Τι περιλαμβάνει το σχέδιο
Ο κ. Κοκδήμας κατάγεται από το χωριό Κηπαρό της Χιμάρας, μεγάλωσε όμως στα Τίρανα. Εκτός από μεγαλοεργολάβος διαθέτει κι άλλες επιχειρήσεις, ενώ είναι και ιδιοκτήτης τής εφημερίδας «Σέκουλι» και του τηλεοπτικού σταθμού «News 24» και διαμέσου των ΜΜΕ που διαθέτει προπαγανδίζει το σχέδιο «Νέα» ή «Αναγεννημένη Χιμάρα», το οποίο σε πρώτη φάση αφορά την κατασκευή έργων υποδομής, όπως δρόμοι, και σε δεύτερη τουριστικών εγκαταστάσεων. Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου, ανάμεσα στα έργα προβλέπεται στον όρμο τού Παλέρμο (Πάνορμος), 6 χλμ. νότια της Χιμάρας, η δημιουργία από την αρχή μιας πόλης με πολυώροφα κτίρια. Σε αυτή θα εγκατασταθούν Αλβανοί έποικοι για να στελεχώσουν τις τουριστικές μπίζνες Ράμα-Κοκδήμα και να μεταβάλουν την όμορφη ελληνική Χιμάρα σε παρελθόν και κάποιους κατά μερικά δισεκατομμύρια λεκ (το αλβανικό νόμισμα) πλουσιότερους.
Στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, εξάλλου, αναμένεται η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, αν και οι κακές γλώσσες ισχυρίζονται πως το σημαντικότερο κομμάτι τής «πίτας» θα καταλήξει είτε άμεσα στον κ. Κοκδήμα είτε εμμέσως σε αυτόν χάρη σε συμπράξεις του με διεθνείς παίκτες. Τα έργα θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος τού χρόνου στον Αυλώνα και τον Ιανουάριο του 2015 στη Χιμάρα. Ήδη στο Δραλέο, προς τον βορρά, έχουν κατασκευαστεί οι πρώτες μεζονέτες.
Ο ίδιος ο κ. Κοκδήμας υποστηρίζει πως εκκινείται από την αγάπη του για την περιοχή από την οποία κατάγεται και πως έχει πολλούς συγγενείς και φίλους στη Χιμάρα.
«Έγινε πολυεκατομμυριούχος με σκοτεινούς τρόπους»
Ο Δημήτρης Περδίκης, πρόεδρος της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου, υποστηρίζει στην «Α» πως ο κ. Κοκδήμας έγινε πολυεκατομμυριούχος με σκοτεινούς τρόπους και πως κανένας δεν γνώριζε τις πολιτικές του πεποιθήσεις μέχρι που κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής Αυλώνα. Ο ίδιος, εξάλλου, υποστηρίζει πως σκοπός είναι να γίνουν τα πάντα, οτιδήποτε μπορεί να αποδώσει χρήματα.
«Έχει χτίσει ακόμα και δεκαώροφες πολυκατοικίες εκτός οικοδομικού κανονισμού σε πολλά μέρη και σε γη που δεν του ανήκε, όπως και στη Χιμάρα, υπό την προστασία τού αλβανικού υπουργείου Δημοσίων Έργων. Η νέα διοικητική διαίρεση είναι σύμφωνη με τα επιχειρηματικά του σχέδια. Ο ίδιος αισθάνεται Αλβανός. Δεν νιώθει τίποτα το ελληνικό. Πριν μερικά χρόνια ο ξάδελφός του Στέφος Κοκδήμας έγινε πρόεδρος του χωριού τους, του Κηπαρού, με γκανγκστερικές μεθόδους. Κάποιοι απειλούσαν στις εκλογές πως θα έβγαιναν άτομα με καλάσνικοφ από φορτηγά. Ο κ. Βενιζέλος δεν έχει ιδέα από όλα αυτά, μολονότι στην πολιτική σκηνή τής Αλβανίας ζυμώνονταν επί μήνες. Ίσως να πίστεψε ότι με το καθεστώς ένταξης θα γίνονταν καλά παιδιά και θα συμμορφώνονταν με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αντιθέτως, η αλαζονεία των γειτόνων μας αυξάνεται», συμπληρώνει με νόημα ο κ. Περδίκης.
«Θέλει να διοικεί για πάντα τη Χιμάρα»
Ο Φρέντυ-Διονύσης Μπελέρης είναι τέως πρόεδρος της Ένωσης Χιμαριωτών. Μιλώντας στην «ΑΠΟΨΗ», εκφράζει την αβεβαιότητά του για το πώς, πότε και με ποιους όρους θα προχωρήσει η «Νέα Χιμάρα», υποστηρίζοντας πως το προβληματικό της κομμάτι δεν είναι η δημιουργία οργανωμένων παραλιών και δρόμων, αλλά η κατασκευή τού «τουριστικού» χωριού στο οποίο θα εγκατασταθούν αμιγώς μουσουλμάνοι. Ο ίδιος, πάντως, συμφωνεί πως ο ρόλος τού κ. Κοκδήμα σε όλη αυτήν την ιστορία είναι πρωταγωνιστικός. «Σκοπός του είναι να διοικεί για πάντα τη Χιμάρα για τα δικά του συμφέροντα κι όχι μόνο. Προσπαθεί να αλλοιώσει τον πληθυσμό με διάφορους τρόπους. Έχει ξεσαλώσει, θέλει να εξαλβανίσει την περιοχή», αναφέρει χαρακτηριστικώς ο κ. Μπελέρης.

To διαβάσαμε στην aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου