Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ...

Κοινωνικός Τουρισμός 2014, ΟΑΕΔ: πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό τουρισμό 2014 – 2015; Διαβάστε τι ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ για τον Κοινωνικό τουρισμό 2014.
Ξεκινούν από τις 14 Ιουλίου οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2014 – 2015 αλλά και η αναζήτηση καταλύματος για όσους από τους 130.000 ωφελούμενους μπορούν να κάνουν διακοπές από τις 15 Σεπτεμβρίου και μετά (σημ. αλλά μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2015). Δείτε τι πρέπει να πληρώσετε, διαβάστε τον οδηγό υλοποίησης, μάθετε ποιες είναι οι τιμές πόρτας για κάθε κατηγορία και διαβάστε παραδείγματα για να ξέρετε τι θα πληρώσετε.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, ο οποίος ανακοίνωσε χθες επισήμως το πρόγραμμα ως ποσά ιδιωτικής συμμετοχής ορίζονται τα ποσά που οι δικαιούχοι του Κοινωνικού τουρισμού 2014 οφείλουν να καταβάλουν στους παρόχους για τη διαμονή τους στο κατάλυμα. Καθορίζεται από τον επιχειρηματία αλλά δεν μπορεί να υπερβαίνει τα ανώτατα όρια που καθορίζει ο ΟΑΕΔ ανάλογα με την κατηγορία του καταλύματος.
Η συμμετοχή στο Κοινωνικό τουρισμού 2014 φτάνει κατ άτομο στα 13 ευρώ (5άστερο με πρωινό) και περιορίζεται σε 1,5 ευρώ για ξενοδοχείο 1 αστεριού. Ο πίνακας με τις αναλυτικές χρεώσεις υπάρχει στον οδηγό υλοποίησης.
Στις τιμές ιδιωτικής συμμετοχής με ή χωρίς πρωινό συμπεριλαμβάνονται όλες οι νόμιμες επιβαρύνσεις (ΦΠΑ, Δημοτικός Φόρος κ.λπ.). Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ των δικαιούχων και των παρόχων για αύξηση του ποσού ιδιωτικής συμμετοχής πέραν των αναγραφόμενων ορίων.
Την ημέρα της αναχώρησης του δικαιούχου από το κατάλυμα εκδίδουν Τιμολόγιο ή Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών (νόμιμο οικονομικό παραστατικό, όπως προβλέπεται στον ΚΦΑΣ) αποκλειστικά για το ποσό της ιδιωτικής συμμετοχής στο όνομα του δικαιούχου. Στον δικαιούχο δίδεται το πρωτότυπο παραστατικό, ενώ αντίγραφο αυτού συνυποβάλλεται από τον πάροχο με τα λοιπά δικαιολογητικά για την αποπληρωμή του προγράμματος.
Παράδειγμα σχετικά με την έκδοση των τιμολογίων/ αποδείξεων για την ιδιωτική συμμετοχή του δικαιούχου:
Έστω ότι δικαιούχος με τρεις ωφελούμενους (4 άτομα) πραγματοποιεί 5 διανυκτερεύσεις σε τετράκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου 5 αστέρων με ποσό ιδιωτικής συμμετοχής σύμφωνα με τη σύμβαση ύψους 13,00 € (με πρωινό) ανά άτομο και ανά διανυκτέρευση.
Το ποσό που πρέπει να εισπράξει από τον δικαιούχο ο πάροχος θα ανέρχεται στα 260,00 € (4 άτομα Χ 5 διανυκτερεύσεις Χ 13,00 €). Ο πάροχος οφείλει να εκδώσει Τιμολόγιο ή Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών στο όνομα του δικαιούχου ύψους 260,00 €. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται όλες οι νόμιμες επιβαρύνσεις (ΦΠΑ, Δημοτικός Φόρος κ.λπ.).
Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο ο δικαιούχος αναχωρήσει πρόωρα από το κατάλυμα, υποχρεούται να καταβάλει στον πάροχο τόσο το ποσό που αναλογεί στη συμμετοχή του για τις ισάριθμες ημέρες παραμονής του στη μονάδα, όσο και το ήμισυ του ποσού που αντιστοιχεί στην ιδιωτική συμμετοχή και στην επιδότηση που θα καταβαλλόταν, αν δεν είχε καταγγελθεί η σύμβαση, για τις ημέρες της κράτησης κατά τις οποίες το δωμάτιο δεν χρησιμοποιήθηκε
Δείτε ολόκληρο τον οδηγό στο Κοινωνικό τουρισμού 2014 στη διεύθυνση:
http://www.oaed.gr/images/NEA-ANAKOINWSEIS/GR_TYPOU/ktourism1415/DHMPROSKLHSH1415.pdf
Διαβάστε ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2014 του ΟΑΕΔ.


Πηγή: http://www.fimes.gr/2014/07/koinwnikos-toyrismos-2014/#ixzz37AmhgzSa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου