Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ ΑΘΗΝΑΣ

Κάποιοι άνοοι επιδιώκουν  το σφράγισμα ενός Ραδιοφωνου -ανοιγμα στην ελεύθερη ερτζιανή λαλιά 


Ομόφωνο «όχι» στο κλείσιμο του «Αθήνα 9,84» από το Δημ. Συμβούλιο Αθήνας


Ομόφωνο «όχι» στο κλείσιμο του «Αθήνα 9,84» από το Δημ. Συμβούλιο Αθήνας
Την πλήρη και σαφή αντίθεσή τους στα φημολογούμενα σχέδια της κυβέρνησης να κλείσει το δημοτικό ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» εξέφρασαν ομόθυμα οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αθηναίων, σε σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή συνεδρίαση συντάχθηκε με το ψήφισμα των εργαζομένων του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» που εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να οδηγηθεί στο «λουκέτο» ο σταθμός.

Ομόφωνα οι δημοτικοί σύμβουλοι υιοθέτησαν το εξής ψήφισμα:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων δηλώνει ότι είναι αντίθετο σε κάθε προσπάθεια που υποσκάπτει το παρόν και το μέλλον του ιστορικού 'Αθήνα 9,84'. Πολύ περισσότερο τη στιγμή που βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης. Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων καταδικάζει και την τακτική των διαρροών μέσω των οποίων επιχειρείται να τεθεί ο 'Αθήνα 9,84' σε σχέδιο 'αιφνίδιου θανάτου'».
Αξίζει να σημειωθεί ότι απείχε ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος της «Δράσης» ο οποίος συνεργάζεται με την πλειοψηφία κ. Τάσος Αβραντίνης.
Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ανέφερε ότι δεν θα επιτρέψει εξελίξεις «α λα ΕΡΤ» και, εστιάζοντας στην πορεία «εξυγίανσης» του δημοτικού ραδιοφώνου που έχει ξεκινήσει ο δήμος, επέμεινε ότι ο 9,84 θα μείνει ζωντανός.
Από την πλευρά του ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος («Λαϊκή Συσπείρωση), υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση απεργάζεται το κλείσιμο των δημοτικών ραδιοφώνων ενώ υπάρχει γενικότερος σχεδιασμός για απόλυση 4.000 εργαζομένων από τους ΟΤΑ.
Μάλιστα, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τρεις επιχειρήσεις του Δήμου Αθηναίων απειλούνται με κλείσιμο, καθώς εμπίπτουν στην πρόβλεψη του «Καλλικράτη» που ορίζει ότι δημοτικές επιχειρήσεις λύονται υποχρεωτικώς αν για τρεις συνεχείς χρήσεις είναι ζημιογόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου