Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΔΙΑΛΥΤΙΚΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ...

Observer: Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ


.
ΧΘΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΥΣ FINANCIAL TIMES ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΠΑΝ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ OBSERVER.. ΟΙ ΚΩΛΟΒΡΕΤΑΝΟΙ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙ ΤΟΥΣ...
Λίβελος κατά της Ευρωζώνης από Αμερικανό συγγραφέα και δημοσιογράφο που χαρακτηρίζει την νομισματική ένωση ως “Τέταρτο Ράιχ” και “κοινότητα λεπρών”, καλώντας τη χώρα μας να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα.
Δριμεία επίθεση κατά της πολιτικής λιτότητας και του κοινού νομίσματος
εξαπέλυσε ο Αμερικανός συγγραφέας και δημοσιογράφος, συνεργάτης της εφημερίδας Observer, Γκρέγκορι Πάλαστ ο οποίος θεωρεί τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη – το “Tέταρτο Ράιχ” όπως την ονομάζει – ως έναν από τους σημαντικότερους λόγους της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας.
Ο Αμερικανός συγγραφέας χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως “σκηνή εγκλήματος” και υποστηρίζει πως η πολιτική λιτότητας εν μέσω ύφεσης ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη της οικονομίας. Σύμφωνα με τον ίδιο οι επιταγές του ΔΝΤ προς την χώρα μας είναι παρόμοιες με αυτές σε χώρες της λατινικής Αμερικής που είχαν ως αποτέλεσμα να πωληθούν σε εξευτελιστικές τιμές πλουτοπαραγωγικές πηγές στο βωμό μιας υποτιθέμενης ανάπτυξης.
“Τα παραδείγματα χωρών της λατινικής Αμερικής μας δείχνουν πολλά. Η Ελλάδα χρειάζεται το νερό και την ενέργεια. Αν τα πουλήσει θα αναγκαστεί να τα αγοράζει από αμερικανικές ή γερμανικές εταιρίες” αναφέρει ο ίδιος ο Γκρέγκορι Πάλαστ ο οποίος με έναν λίβελο κατά της Ε.Ε καλεί τη χώρα μας να εγκαταλείψει πάραυτα την Νομισματική Ένωση.
“Πρέπει η Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη. Δεν πρέπει να είστε μέλος της. Το να θέλεις να μείνεις στην Ευρωζώνη είναι σαν να θέλεις να μείνεις σε μια κοινότητα λεπρών... Το ευρώ είναι το Τέταρτο Ράιχ” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός δημοσιογράφος και συνεχίζει “Η διαφορά ανάμεσα στους Έλληνες και τους Αργεντινούς είναι πως οι Έλληνες είναι δειλοί. Ο ελληνικός λαός είναι εκ φύσεως δειλός [....] δεν υπάρχει κάποια φωνή κατά του ευρώ. Υπήρχε κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά πλέον έχει υποκύψει πλήρως. Χρειάζεστε μια διαφορετική φωνή” καταλήγει ο Γκρέγκορι Πάλαστ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου