Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΕΦΘΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΩΝΑΣΕΙΟΥ ΣΚΟΡΠΙΟΥ!


Έκτακτο : Στο Άκτιο ο Ριμπολόβλεφ  

Ο ΝΕΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΠΙΟΥ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στο Άκτιο προσγειώθηκε ο Ντμιτρι Ριμπολόβλεφ πριν από λίγο και με την συνοδεία των ανδρών της προσωπικής του φρουράς κατευθύνεται στην Λευκάδα  και θα έχει μια πρώτη συνάντηση με τον δήμαρχο και το αντιδήμαρχο Λευκάδας. Στην συνέχεια θα μεταβεί στον Σκορπιό.
Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος ένοικος του Σκορπιού, τα αντικείμενα του Ωνάση που υπάρχουν στο Σκορπιό θα δωθούν στο Δήμο Λευκάδας προκειμένου να εκτίθενται σε κάποιο από τα μουσεία της περιοχής. Ακόμη ότι ο Ριμπολόβλιεφ θα κάνει πολλές ανακαινίσεις στο Σκορπιό, θα κτίσει βίλες για τους φιλοξενούμενους του, πισινά , γήπεδο του γκόλφ και  χώρους για ιππασία.
Όπως δε είπε ο δήμαρχος Λευκάδας, ό ρώσος κροίσος σέβεεται  το όνομα  Ωνάση αλλά κυρίως δε ότι θα σεβαστεί τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και δεν θα τις διαταράξεις με βαριές εγκαταστάσεις... ..
Μακάρι ο Ρώσος να είναι ένας καλός γείτονας... στο Νυδρί...


Συναντήσεις εκπροσώπων του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ σε Λευκάδα και Μεγανήσι

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των εκπροσώπων της οικογένειας Ριμπολόβλεφ με θεσμικούς παράγοντες. Μεταξύ αυτών που επισκέφθηκαν ήταν οι δήμαρχοι Μεγανησίου και Λευκάδας κύριοι Στάθης Ζαβιτσάνος και Κώστας Αραβανής.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, επισκέφθηκαν τόσο το Λιμεναρχείο, όσο και την Αστυνομική Διεύθυνση  Λευκάδας, προκειμένου να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες που αφορούν την καλή συνεργασία για την  ασφάλεια του Σκορπιού, του ίδιου του Ριμπολόβλεφ αλλά  και της οικογένειάς του κατά την παραμονή τους στο νησί. Οι συναντήσεις έγιναν σε εγκάρδιο κλίμα, με τους  παράγοντες να τους καθησυχάζουν ως προς την φιλικότητα των κατοίκων απέναντι στον νέο ιδιοκτήτη.
Μετά τις συναντήσεις που είχαν οι εκπρόσωποι του Ριμπολόβλεφ, αποσύρθηκαν στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν. Μάλιστα πληροφορίες μας λένε ότι ως γευσιγνώστες της Ελληνικής κουζίνας και κουλτούρας ζήτησαν πληροφορίες για καλό «κοκορέτσι»!  Οι «απεσταλμένοι» του Ρώσου μεγιστάνα  θα παραμείνουν στην περιοχή μας περίπου μια εβδομάδα και θα συνεχίσουν τις επαφές τους τη Δευτέρα με διάφορες υπηρεσίες όπου αναμένεται να  πάρουν μια πρώτη γεύση της Ελληνικής γραφειοκρατίας  στην προσπάθεια «ιχνηλάτησης» των διαδικασιών που απαιτούνται για τη ρύθμιση νομικών ενεργειών για τις ανακαινίσεις στο νησί που η οικογένεια σχεδιάζει.
Ωρα 14:14 μμ  Λευκάδα, Σκορπιός και Μεγανήσι …με άρωμα Ριμπολόβλεφ -
Στη Λευκάδα και σε πολύ γνωστό πολυτελές ξενοδοχείο βρίσκονται οι σύμβουλοι του Ρώσου Μεγιστάνα από χθες, προάγγελοι της άφιξης και του ίδιου του Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ. Μάλιστα από σήμερα Παρασκευή 24/5 ξεκίνησαν επαφές με θεσμικούς παράγοντες και τοπικές αρχές για  τις συνθήκες ασφαλείας στην επίσημη πρώτη επίσκεψή του. Για την έλευση του Ριμπολόβλεφ είχαμε αναφερθεί στις 19/5/2013 (εδώ).
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Ρώσος μεγιστάνας μέσω των αντιπροσώπων του διαμηνύει με κάθε τρόπο ότι επιζητά την κοινωνική αποδοχή   στην προσπάθεια αξιοποίησης του Σκορπιού και ότι σε καμμία  περίπτωση δεν επιθυμεί κανενός  τύπου αντιπαράθεση τόσο με τις τοπικές αρχές, όσο και με τους απλούς κατοίκους και ψαράδες της περιοχής.
Πρόθεση της οικογένειας, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποί της σε συνάντηση και με τον δήμαρχο Μεγανησίου, είναι να διατηρήσει το υπάρχον καθεστώς λειτουργίας της καθημερινότητας του νησιού και να καταστεί σε πρώτη φάση εκ νέου λειτουργικό και κατοικήσιμο με ανακαινίσεις των κτιρίων και μικρές παρεμβάσεις  στο τμήμα του λιμανιού, ώστε να είναι πιο εύκολη η δια θαλάσσης πρόσβαση.
Να σημειωθεί ότι ο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ αγαπάει ιδιαίτερα την Ελλάδα και την Κύπρο και ένα σημαντικό μέρος του επιτελείου των συμβούλων του προέρχεται από την Μεγαλόνησο. Μάλιστα  ο νομικός του σύμβουλος που συμμετέχει στις συναντήσεις εδώ στη Λευκάδα είναι Κύπριος, πρόκειται για τον κ. Ανδρέα Χατζηκυριάκο που είναι και προσωπικός φίλος του Ρώσου Μεγιστάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου