Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ... ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ...!


ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Ελεγχο "πόθεν έσχες" για τα τελευταία δέκα χρόνια θα κάνουν επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών σε όσους εργάζονται σε εφορίες, ΣΔΟΕ, τελωνεία, ελεγκτικά κέντρα, ακόμα και στην κεντρική... 
υπηρεσία του υπουργείου.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, στο μικροσκόπιο θα μπουν καταθέσεις, ακίνητα, τραπεζικές θυρίδες, αγορές πολυτελών αγαθών και μετοχών 18.000 υπαλλήλων.

Κατά τον έλεγχο, ο προσδιορισμός εσόδων του κάθε υπαλλήλου διενεργείται με την καταγραφή των πάσης φύσεως νόμιμων εισπραχθέντων ποσών όπως μισθοί, επιδόματα, αποζημιώσεις επιτροπών, πωλήσεις μετοχών, πωλήσεις κινητών ή ακίνητων στοιχείων κλπ) βάσει προσκομισθέντων αποδεικτικών στοιχείων από τον υπόχρεο.

Στο σκέλος των εξόδων θα υπολογίζονται τα πραγματικά ποσά των πάσης φύσεως δαπανών που επιβάρυναν τον υπόχρεο, ο προσδιορισμός των οποίων πραγματοποιείται από τις αναγραφόμενες στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος δαπάνες και αυτών που τυχόν με αποδεικτικά στοιχεία προσκομίζονται από τον ελεγχόμενο ή κατέχει ο αρμόδιος οικονομικός επιθεωρητής, όπως αγορές κινητών μεγάλης αξίας και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων, πληρωμές πάσης φύσεως τοκοχρεολυσίων, αγορές μετοχών δωρεές κλπ.

Όταν από τα αποτελέσματα του ελέγχου κάποιου έτους προκύπτει αρνητική διαφορά μεταξύ συνολικών εσόδων και εξόδων του υπόχρεου ως ποσοστού 5% των συνολικών εσόδων, η περιουσιακή κατάσταση θα κρίνεται δικαιολογημένη.

Όταν υπάρχουν καταγγελίες ή πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διαβίωσης του υπαλλήλου ή αποκτά μη εμφανείς πόρους, τότε και ανεξάρτητα αν κρίνεται δικαιολογημένη η παρουσιαζόμενη περιουσιακή του κατάσταση, ο έλεγχος θα επεκτείνεται όχι μόνο στη διασταύρωση και επαλήθευση των στοιχείων, αλλά και στην αναζήτηση περαιτέρω πληροφοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου