Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΑΧ ΜΩΡΕ... ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ... ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΛΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΕΡΛΕ ΕΠΙΒΟΥΛΕΙΣ ΜΑΣ...


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΓΙΑ ΝΤΑΟΥΝΕΡ...

O Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με την επιστολή που έστειλε χθες στον Γ.Γ του ΟΗΕ, ουσιαστικά ζητάει την αντικατάσταση του ειδικού απεσταλμένου του, Αλεξάντερ Ντάουνερ, λόγω των χειρισμών του...
Το πλήρες κείμενο της επιστολής Αναστασιάδη προς Μπαν Γκι Μουν:
"Εξοχότατε κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Μέσω του Υπουργού μου των Εξωτερικών, Κύριου Ιωάννη Κασουλίδη, μεταβίβασα στην Εξοχότητα σας, την δέσμευση μου για επανέναρξη των συνομιλιών υπό την αιγίδα των καλών υπηρεσιών σας με την Τουρκική πλευρά, με στόχο την κατάληξη σε μια βιώσιμη και διαρκή λύση στο Κυπριακό πρόβλημα.
Όπως σας εξήγησε και ο κύριος Κασουλίδης κατά την διάρκεια συνάντησης που είχατε μαζί τους στις 10 Μαΐου στην Νέα Υόρκη, η παρούσα δύσκολη οικονομική κατάσταση και οι συνθήκες που επικρατούν στην Κύπρο επιβάλουν την πλήρη προσοχή και αφοσίωση μου, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα πιο άμεσα και επείγοντα προβλήματα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος προς την επανεκκίνηση της οικονομίας. Είναι για αυτό τον λόγο που δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στην επανέναρξη των συνομιλιών πριν από τον Οκτώβριο.
Εκτιμήσαμε την κατανόηση σας. Ίσως θα άρμοζε να σας υπενθυμίσουμε ότι οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν τον Μάρτιο του 2012, μετά από απαίτηση και επιμονή της Τουρκικής πλευράς, με το πρόσχημα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αναλάμβανε την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και αυτό, παρά την προθυμία που είχε εκφράσει ο προκάτοχος μου κύριος Δημήτρης Χριστόφιας, για συνέχιση των συνομιλιών κατά την περίοδο εκείνη.
Όπως θα γνωρίζετε, ο Ειδικός Απεσταλμένος σας στην Κύπρο κύριος Αλεξάντερ Ντάουνερ, προσκάλεσε τους δύο ηγέτες των δύο κοινοτήτων να παρευρεθούμε σε ένα δείπνο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου του 2013. Συμφωνήσαμε να παρευρεθούμε, μετά από τις διαβεβαιώσεις του Ειδικού Απεσταλμένου σας, ότι το δείπνο επρόκειτο για μια καθαρά κοινωνικής φύσεως συνάντηση. Μια τέτοια συνάντηση θα αποσκοπούσε στην ενδυνάμωση της σχέσης μας με τον κύριο Δ. Έρογλου.
Λυπούμαι να παρατηρήσω και να εκφράσω την απογοήτευσή μου για τον τρόπο που έχει αντιμετωπιστεί αυτή εκδήλωση, τις τελευταίες μέρες από τον Ειδικό σας Σύμβουλο. Μέσα από πράξεις αλλά και λόγια, έχουν επίτηδες δημιουργηθεί αβάσιμες προσδοκίες, ώστε μια καθαρά κοινωνικής φύσεως συνάντηση να μετατραπεί σε μια συνάντηση υψηλής πολιτικής σημασίας.
Επιπλέον, είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε ότι στην προσπάθεια του να υπηρετήσει τους προαναφερόμενους σκοπούς, μέλη της ομάδας του Ειδικού σας Συμβούλου έχουν διαρρεύσει σε αναρμόδια άτομα, ανακριβής πληροφορίες, με αποτέλεσμα την υπονόμευση της αξιοπιστίας μας αλλά και την δημιουργία εσφαλμένης υπόθεσης για επανέναρξη των συνομιλιών.
Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω, είμαστε υποχρεωμένοι να επανεξετάσουμε σοβαρά την συμμετοχή μας στην προαναφερόμενη συνάντηση, εκτός εάν μας διαβεβαιώσει η Εξοχότητά σας προσωπικά, και όχι μέσω του ειδικού σας συμβούλου, ότι η συγκεκριμένη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί υπό το πλαίσιο στο οποίο είχε αρχικά συμφωνηθεί.»
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου