Κυριακή 28 Απριλίου 2013


ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: "ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ". ΨΕΛΝΟΥΝ "ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ" ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ


patriarxeio-antioxeias
Στην πιο δυναμική παρέμβαση του, από την μέρα της απαγωγής των δύο Μητροπολιτών, προχώρησε σήμερα ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης.
Απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο προς τη διεθνή κοινότητα κάνει λόγο για πόνο και συμφορά που έχει πλήξει ολόκληρο το λαό της Συρίας όχι μόνο εξαιτίας της απαγωγής αλλά και λόγω των γενικότερων συγκρούσεων στην περιοχή.

«Εμείς δεν φοβόμαστε εκείνους, που χρησιμοποιούν την βια ως μέσον, διότι είμαστε τέκνα της Αναστάσεως» λέει ο Πατριάρχης και σημειώνει πως «Το να μας δολοφονούν ή να μας απαγάγουν ή να καταστρέφουν τα ιδρύματα μας, καθόλου δεν μειώνει την απόφαση μας να είμαστε προσκολλημένη στον πατριωτισμό μας, στην κοινή συμβίωση μας, στην παραμονή μας στα εδάφη μας και στην αναζήτηση της αλήθειας και του δικαίου στην πατρίδα μας».
Ο Πατριάρχης καλεί τα μέλη της Εκκλησίας της Αντιόχειας στα εδάφη του αλλά και στη διασπορά να εκφράσει «την αγανάκτηση του και την άρνηση του για τα τρέχοντα γεγονότα μακριά από κάθε πολιτική τοποθέτηση».
Μέσα από το έντονα φορτισμένο μήνυμα του ο κ. Ιωάννης ζητά τις προσευχές όλων, ώστε να συνέλθουν οι αδίστακτοι απαγωγείς «και να μη προκαλέσουν ζημιές στους συνανθρώπους μας».
ΘΑ ΨΑΛΛΟΥΝ ΤΟ «ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ»
Αύριο Κυριακή των Βαΐων ο Πατριάρχης θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στην Πατριαρχική Μονή του Μπαλαμάντ στον Λίβανο. Εκεί θα είναι το επίκεντρο της παγκόσμιας προσευχής στην οποία καλεί ο Πατριάρχης, αφού σε όλες τις Εκκλησίες του Πατριαρχείου σε ολόκληρο τον κόσμο οι πιστοί θα κρατούν λαμπάδες με μαύρη κορδέλα και θα ψάλλουν το «Τη Υπερμάχω» παρακαλώντας την Θεοτόκο «να διαφυλάττει την Εκκλησία μας ως οχυρωμένη πόλη».
dogma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου