Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΞΕΨΥΧΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ
Είναι να μη σου στήσει καρτέρι ο χάρος... Συχνά τα φαινόμενα οι αστυνομικοί  να χάνουν τη ζωή τους κατά την εκτ'ελεση του καθήκοντός τους.


Ακαριαίο θάνατο βρήκε 42χρονη τροχονόμος χθες το πρωί στην Κηφισιά. Την ώρα που ρύθμιζε την κυκλοφορία, ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω της και την τραυμάτισε θανάσιμα. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος...

Η 34χρονη οδηγός συνελήφθη, ενώ προανάκριση για το περιστατικό πραγματοποιεί το Τμήμα Τροχαίας στο οποίο εργαζόταν η τροχονόμος. «Ηταν η κακιά στιγμή», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.
Οπως κάθε πρωί, έτσι και χθες η αρχιφύλακας Αδαμαντία Σιάφλα έπιασε το πόστο της στη διασταύρωση λεωφόρου Κηφισίας και Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά. Γύρω στις 8.10 η τροχονόμος είχε σταματήσει τα αυτοκίνητα που κινούνταν επί της Κηφισίας, προκειμένου να δώσει δίοδο στα οχήματα που κινούνταν επί της οδού Αγίου Δημητρίου.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των περαστικών και των οδηγών των υπόλοιπων οχημάτων που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό, η 34χρονη οδηγός, που επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο Σμαρτ, αγνόησε τα αυτοκίνητα που ήταν ακινητοποιημένα μπροστά της. Κινήθηκε με φόρα κάνοντας ελιγμό, πέρασε δίπλα στα σταματημένα αυτοκίνητα και μπήκε στη διασταύρωση με την Αγίου Δημητρίου. Εκεί βρισκόταν η άτυχη τροχονόμος, η οποία δεν πρόλαβε να αντιδράσει στο αυτοκίνητο που ερχόταν κατά πάνω της... Η 34χρονη πάτησε φρένο αλλά ήταν πια αργά.

Σε αυτοκίνητο smart επέβαινε η 34χρονη οδηγός που χτύπησε θανάσιμα την Αδαμαντία Σιάφλα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, αγνόησε τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και μπήκε στη διασταύρωση της Αγ. Δημητρίου, όπου βρισκόταν η άτυχη τροχονόμος. Συνάδελφοί της άφησαν λουλούδια και κεριά στο σημείο του δυστυχήματος
Οσοι παρακολούθησαν τη σκηνή πάγωσαν. Το ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο αλλά ήταν ήδη αργά. Η 42χρονη είχε αφήσει την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο...
Πρώτος για τον τραγικό χαμό της ενημερώθηκε ο σύζυγός της, επίσης αστυνομικός, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ιωνίας. Εκείνος ανέλαβε το θλιβερό καθήκον να ενημερώσει τα δύο τους παιδιά, ηλικίας 9 και 16 ετών, αλλά και τους συγγενείς που έσπευσαν στο σπίτι της οικογένειας στη Μεταμόρφωση Αττικής. Η τραγική ειρωνεία ήταν ότι το ένα της παιδί βρισκόταν σε μονοήμερη εκδρομή με το σχολείο του και ο πατέρας χρειάστηκε να περιμένει να επιστρέψει για να του πει την τραγική είδηση.
Συγκλονισμένοι δηλώνουν και οι συνάδελφοί της από την Τροχαία Κηφισιάς. «Υπηρετούσε από τον Νοέμβριο του '92 στο ίδιο τμήμα. Γνώριζε όλες τις διασταυρώσεις και τους δρόμους στον τομέα ευθύνης της Τροχαίας στην οποία υπηρετούσε», είπαν στο «Εθνος». «Ηταν αρκετά έμπειρη και γνώστρια κάθε δρόμου, ενώ γνώριζε πώς να προφυλαχθεί», ανέφεραν οι συνάδελφοι της άτυχης τροχονόμου.
Οπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., η τροχονόμος είχε τον βαθμό του αρχιφύλακα και υπηρετούσε στην Τροχαία Κηφισιάς τα τελευταία 20 χρόνια. «Ηταν η «γελαστούλα» μας», είπαν χαρακτηριστικά. «Η Διαμαντούλα, όπως τη λέγαμε, ήταν πολύ καλό παιδί. Ακόμη δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι δεν είναι πια ανάμεσά μας...», καταλήγουν.
Η οδηγός του Σμαρτ, η οποία συνελήφθη από τους συναδέλφους της τροχονόμου, βρισκόταν σε σοκ μετά το δυστύχημα. «Εκείνη τη στιγμή σταμάτησε η ζωή μου. Ηταν η κακιά η ώρα», φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς. Η 34χρονη οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όπου ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
Συμπαράσταση
«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη και τη θλίψη μου για την απροσδόκητη απώλεια της αρχιφύλακα Αδαμαντίας Σιάφλα, η οποία έχασε τη ζωή της ενώ ρύθμιζε την τροχαία κίνηση στην Κηφισιά. Αυτές τις ώρες η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στον σύζυγο και στα παιδιά της άτυχης αρχιφύλακα, όπως και σε όλους τους οικείους της», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.
«Στη περίπτωση της άτυχης τροχονόμου, εργαζόμενης και μητέρας δύο παιδιών, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για το «μεροκάματο του τρόμου», το οποίο αφορά στους σύγχρονους εργαζόμενους πολλών κλάδων, αλλά και στους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο μέρα-νύχτα υπό αντίξοες συνθήκες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς.
«Ο τραγικός θάνατος της τροχονόμου σοκάρει την ελληνική κοινωνία. Αποδεικνύει τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας. Πρέπει να προβληματίσει και για τα βήματα που είναι απαραίτητα για τη βελτίωση των συνθηκών οδικής κυκλοφορίας», τόνιζε ο Κώστας Τριαντάφυλλος, εισηγητής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15ΕΤΙΑ
Χάθηκαν 10 τροχονόμοι εν υπηρεσία
Τουλάχιστον δέκα τροχονόμοι έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας κατά την τελευταία 15ετία, σύμφωνα με τα αρχεία που είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. Από το 1997 μέχρι και τον τραγικό θάνατο της 42χρονης στην Κηφισιά, σχεδόν κάθε χρόνο ένας αστυνομικός που υπηρετεί σε τμήμα Τροχαίας χάνει τη ζωή του από τροχαίο, βυθίζοντας στον θρήνο την Αστυνομία.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η 42χρονη Αδαμαντία Σιάφλα είναι η πρώτη γυναίκα τροχονόμος που χάνει τη ζωή της εν ώρα υπηρεσίας. Ωστόσο, στο παρελθόν και άλλοι συνάδελφοί της είχαν χάσει τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.
Ο 28χρονος αστυφύλακας Γ. Τσακλίδης από την Καστοριά άφησε την τελευταία του πνοή στις 13 Μαΐου 1997 σε τροχαίο ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας. Την ίδια χρονιά ο ανθυπαστυνόμος Απ. Μπαλής, που υπηρετούσε το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας, τραυματίστηκε θανάσιμα επίσης σε τροχαίο. Κατόπιν τροχαίου ατυχήματος κατέληξε στις 18 Οκτωβρίου 1997 ο αρχιφύλακας Θ. Κουτσοδήμος, που υπηρετούσε στην Τροχαία Καστοριάς. Ο αρχιφύλακας Α. Τσάμπας, τροχονόμος που υπηρετούσε στην Αγία Παρασκευή, έχασε τη ζωή του από τροχαίο.
Ενα τροχαίο δυστύχημα στις 11 Μαρτίου του 2000 έκοψε τη ζωή του 29χρονου Θ. Βγενόπουλου, γεννηθέντος στην Αχαΐα που υπηρετούσε στο Τμήμα Τροχαίας Τρίπολης.
Στην άσφαλτο
Το 2004 τρεις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο εν ώρα καθήκοντος, ενώ το 2012 η Αστυνομία βυθίστηκε στο πένθος από τον άδικο χαμό των ειδικών φρουρών Αθ. Τριμπόνια και Ν. Πιτερού που υπηρετούσαν στην ομάδα ΔΙΑΣ και τραυματίστηκαν θανάσιμα εν ώρα υπηρεσίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τροχαία έχουν στοιχίσει τη ζωή και πολλών αστυνομικών που δεν υπηρετούν στην Τροχαία.  (ΕΘΝΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου