Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΕΤΣΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-Ο ΙΒΑΝ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ-ΙΜΒΡΟΣ


REUTERS : Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ!

Οι μεγάλοι καταθέτες στην μεγαλύτερη κυπριακή τράπεζα αναμένεται να χάσουν πολύ περισσότερα από όσα αρχικά φοβόντουσαν στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης της Ε.Ε., ανέφερε πηγή στο Reuters με γνώση επί του θέματος. Τα...
Περισσότερα...
_______________________________________
O IBAN.. O TΡΟΜΕΡΟΣ…ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΟΛΑ Ο ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΣ!
ΤΟ 50,36% ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ ΠΕΡΝΑ ΣΤΟΝ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

H εταιρεία Donskoy Tabak JSCσυμφερόντων του ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη είναι ο νέος ιδιοκτήτης τηςΣΕΚΑΠ. Όπως ανακοίνωσε η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα που πωλούσε το 50,36% της ΣΕΚΑΠ, η...
ρωσική εταιρεία ανακηρύχθηκε προτιμητέος υποψήφιος στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Ηταν μία αναμενόμενη κατάληξη, καθώς ο κ. Σαββίδης είχε αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα στο διαγωνισμό αφού είχε έρθει σε συμφωνία με το δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας, τη Συνεταιριστική Ενωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ) για να του μεταβιβαστεί το 34,18% των μετοχών της ΣΕΚΑΠ.
Η ΣΕΚΕ είχε πει «ναι» στη μεταβίβαση καθώς ο κ. Σαββίδης είχε εγγυηθεί στο σύνολό τους τις θέσεις εργασίας της ΣΕΚΑΠ (περίπου 250 άτομα) και είχε συμφωνήσει να αγοράζει για τα επόμενα τρία χρόνια ελληνικά καπνά τα οποία θα εξάγονται στη Ρωσία στην Donskoy Tabak JSC.
H απόκτηση της ΣΕΚΑΠ είναι η τρίτη επιχειρηματική προσπάθεια του ομογενούς επιχειρηματία στην Ελλάδα. Είχαν προηγηθεί η εξαγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η ανάληψη διαχείρισης του ξενοδοχείου «Μακεδονία Palace».
_______________________________________

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ...
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ, ΟΙ “΄ΦΙΛΟΙ, ΤΑ ΚΟΥΜΠΑΡΙΑ ΜΑΣ”, ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ!..ΕΠΙ ΜΙΣΟΝ ΑΙΩΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!

...ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ...
Εγκρίθηκε η άδεια λειτουργίας ελληνορθόδοξου δημοτικού σχολείου στην Ίμβρο ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας της Τουρκίας Ναμπί Αβτζί.
Σε δήλωσή του προς το τουρκικό πρακτορείο ...
ειδήσεων «Αναντολού» ο Αβτζί είπε πως το σχολείο είχε αρχίσει να λειτουργεί το 1951 και έκλεισε το 1964 μετά από σχετικό αίτημα του ιδρυτή της σχολής.
Σημειώνεται πάντως ότι τα σχολεία στην Ίμβρο έκλεισαν το 1964, αφού προηγουμένως η τουρκική κυβέρνηση απαγόρευσε τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου