Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013


ΓΙΝΕ  ΠΑΠΑΦΛΕΣΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ...ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ!

Χρυσόστομος Κύπρου. “ Μην περιμένουμε συμπαράσταση από κανέναν ξένο..ΜΌΝΟΙ ΜΑΣ πρέπει να πολεμήσουμε , να στηριχθούμε μόνον στις δικές μας δυνάμεις και θα τα καταφέρουμε να γίνουμε αυτοδύναμοι!”
Και δεν έχει άδικο..Εδώ που φτάσαμε , δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, ..Ενωμένοι όλοι

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε  επίσης την πεποίθηση ότι η νέα συμφωνία είναι καλύτερη

«Κάποιοι πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί»
Την πεποίθηση ότι «κάποιοι πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί» και να λογοδοτήσουν για το οικονομικό σοκ που υπέστη η Κύπρος εξέφρασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η Εκκλησία θα σταθεί δίπλα στο λαό αυτές τις δύσκολες για τον τόπο ώρες.
Σε δηλώσεις του μετά την μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Λευκωσία ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε πως όταν κανείς πιστεύει και στον Θεό και στην Ελευθερία οι αριθμοί δεν έχουν πέραση πλέον, υποδεικνύοντας πως αυτό είναι και το μήνυμα της ημέρας, «ότι οι Έλληνες που είναι πάντα λίγοι, επειδή πίστεψαν στην Ελευθερία αγωνίστηκαν και την απέκτησαν».

Ερωτηθείς κατά πόσο η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup είναι καλύτερη από την προηγούμενη ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νέα συμφωνία είναι καλύτερη, εξηγώντας πως «μπορεί το κράτος να υπερχρεώθηκε και να γίνεται πιο φτωχό» αλλά «αντί του λαού έγινε το κράτος».
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα υπάρξουν αρκετές δυσκολίες, κάποιοι θα χάσουν την δουλειά τους, οι πεινώντες θα πολλαπλασιαστούν» και σημείωσε πως ως εκ τούτου «η Εκκλησία πρέπει να μεριμνήσει».
«Οι πλούσιοι θα γίνουν λιγότερο πλούσιοι αλλά ο λαός μας ξέρει να ζει και με σπατάλες αλλά μπορεί να ζει και με τα ολίγα» πρόσθεσε.
Ερωτηθείς πως θα επηρεαστεί η Εκκλησία από τις μετοχές που έχει στην Τράπεζα Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κεφάλαιο που είχε η Εκκλησία και που ήταν, όπως ανέφερε, πάνω από 100 εκ. ευρώ, έχει χαθεί.
«Αλλά θα επιβιώσουμε, η Εκκλησία πολλές φορές πώλησε και τα καντήλια της, έβαλε ενέχυρο και τα δισκοπότηρα και όμως επέζησε. Δεν φοβάται η Εκκλησία, ό,τι και να χάσει έχει το λαό που την αγαπά και την στηρίζει» είπε και τόνισε πως η Εκκλησία θα σταθεί κοντά στο λαό, όπως και ο λαός κοντά στην Εκκλησία, «και θα υπερβούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η πατρίδα μας».
Κληθείς να σχολιάσει τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων της Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την πεποίθηση πως «δεν είναι η Ευρώπη που πιστέψαμε και μπήκαμε μέσα ότι θα τυγχάναμε κάποιας βοήθειας, κάποιας στήριξης» αλλά και πως «φαίνεται ότι τα συμφέροντα των μεγάλων θα παραμείνουν συμφέροντα».
Ανέφερε ακόμη ότι το ποσό το οποίο χρειαζόταν η Κύπρος, έναντι του μεγάλου προϋπολογισμού της μεγάλης Ευρώπης ήταν ψίχουλα και η Κύπρος δεν έπρεπε να τύχει τέτοιας συμπεριφοράς.
Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο κάποιοι να γνώριζαν και να μην μίλησαν ή και το ενδεχόμενο κάποιοι να πιάστηκαν αδιάβαστοι, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «κάποιοι πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί» προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να ταλαιπωρείται ο λαός και κανείς να μην παθαίνει τίποτα και να μην υπάρχουν επιπτώσεις για κανένα.
«Επιτέλους πρέπει να γίνει μια αρχή, όσοι φταίνε πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί και δεν είναι εκδικητικό αλλά να τιμωρούμε τους άτακτους ‘ίνα και οι λοιποί φόβον έχοσιν’. Όταν δεν τιμωρούμε κανένα το έγκλημα και η αδικία θα συνεχίζονται» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου