Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ...ΠΑΡΑΓΡΑΦΤΗΚΕ!


Αλιβιζάτος: Είμαι κατηγορηματικός, η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έχει παραγραφεί

Αλιβιζάτος: Είμαι κατηγορηματικός, η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έχει παραγραφεί

Δηλαδή έχουμε να κάνουμε με κοινούς θεατρίνους... που εμπαίζουν ολάκερο το Έθνος. Ρε με ποιούς μπλέξαμε; Υπογράφουν την Αφρικανοποίηση της Ελλάδας, και ψάχνουν  τις Λίστες Λαγκάρντ, για να μας πουν τελικά ότι  "σόρρυ" ..τα ανομήματα έχουν παραγραφεί;

Ο διαπρεπής συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος δηλώνει κατηγορηματικά ότι η Βουλή δεν πρέπει καν να προχωρήσει στη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και αυτό γιατί η υπόθεση έχει παραγραφεί.

Ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του Mega "Ανατροπή" επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία άλλη νομική ερμηνεία σε αυτή την άποψη και όλες οι υπόλοιπες συζητήσεις έχουν πολιτική χροιά.
Σύμφωνα με τα όσα επισήμανε παρόμοια ήταν η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί το 1989 γι' αυτό τότε, προκειμένου να μην υπάρξει παραγραφή, είχε συγκροτηθεί η συγκυβέρνηση υπό τον Τζαννή Τζαννετάκη.
Τα κόμματα πρέπει να πουν την αλήθεια στον Ελληνικό λαό και να μην φορτώσουν τη λύση του θέματος στις πλάτες του δικαστικού συμβουλίου που θα αναγκαστεί να απορρίψει την ενδεχόμενη ποινική δίωξη που θα προτείνει η Βουλή στο τέλος της προανακριτικής, λόγω παραγραφής.
Ο κ. Αλιβιζάτος ζήτησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος, να καταργηθούν όλες οι ειδικές διατάξεις για την ποινική δίωξη πολιτικών και στη συνέχεια να ξεκινήσει, με σχετική καθυστέρηση, αλλά νομότυπα η ποινική διαδικασία για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Δεν μπορούμε να κάνουμε το Σύνταγμα λάστιχο, υποστήριξε και συμπλήρωσε: "Το να συζητάμε για άλλες απόψεις επί του θέματος είναι σα να λέμε ότι τώρα που μιλάμε είναι έξω μέρα"


http://www.iefimerida.gr/node/85844#ixzz2I1GTPA23

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου