Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011


Ο τυπος αλά  blogging. 

Τα συν και τα πλην του νέου φαινομένου...

Οι καιροί αλλάζουν με εκπληκτική τραχύτητα

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Άρθρο του Γιώργου Αγγελίδη
΄Ηδη έχει διαμορφωθεί ένα νέο σκηνικό στο ενημερωτικό σκέλος του Διαδικτύου. Δύο είναι τα διαγκωνιζόμενα σκέλη... Στην αρχή-γύρω στα 2004 σήκωσαν κεφάλι εραστές της ελευθερολαλιάς στο blogging, με εμφανείς κι ενίοτε μαχητικές τάσεις να ασκήσουν τη νεοφανή και εν πολλοίς ,κενοφανη ..δημοσιογραφία των πολιτών. Συχνά δε ύψωναν τη φωνή τους ευλογώντας τα γένια τους και ρίχνοντας ευθέως τα βέλη τους κατά της " ξοφλημένης" παραδοσιακής δημοσιογραφίας.. Υπερβολές ..νεανικού ίστρου, που δεν ισχύουν πια .
Στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτών, οι ερασιτέχνες αυτοί bloggers, αυτοχρησθέντες ενημερωτές έδωσαν άριστες εξετάσεις και συνεχίζουν με τον ίδιο νεανικό ζήλο να δίνουν τον τόνο τους με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Οι επαγγελματίες του Τύπου, κοντόθοροι εκείνη την εποχή, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που μετριούνται στα πέντε δάκτυλα, εμφανίζονταν ως εχθρικοί της διαδικτυακής δημοσιογραφίας, (υπάρχουν κι άλλοι ακόμη..)αλλά κάποτε ενδιάμεσα ,κατάλαβαν το φάλτσο τους και τελικά ρίχτηκαν στο συναρπαστικό διαδικτυακό σπορ, δίνοντας την δική τους επαγγελματική πινελιά και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κέκτησαν, μερικοί από αυτούς, σημαντικές επισκεψιμότητες..
Καί τώρα, τα δύο σκέλη, ερασιτέχνες και επαγγελματίες βαδίζουν παράλληλα, σχεδόν αδιάφορα ο ένας για τον άλλον -αν και συνεργάζονται σιωπηρώς, και πάντως σίγουρα χωρίς αντεγκλήσεις και τσακωμούς..Αντίθετα, στις μεταξύ τους σχέσεις, κυριαρχεί μια αβρότητα κι αλληλοσεβασμός.
Εξακολουθούν σε, ελάχιστα σάϊτς μόνο, να υπάρχουν οι διασκεδαστικές ταμπελίτσες , όπως "είμαι blogger, ΟΧΙ δημοσιογράφος".. ή το ακτύπητο η.. "δημοσιογραφία των πολιτών". Τέλος πάντων γίνεται μια επανάσταση στην ενημέρωση στο διαδίκτυο..η οποία είναι ήδη δυσμενής για τον έντυπο Τύπο.. Τα πάντα αύριο θα γίνονται μέσω διαδικτύου... Καλημέρα αύριο! Καλημέρα συνάδελφε blogger και επαγγελματία δημοσιογράφε... Ο κόσμος κι ο στίβος είναι δικός σας και δεν χρειάζεσθε εκδότες, νταβατζήδες.. κ.λ.π.Εκδίδεστε από μόνοι σας και για πάρτη σας Κι αυτό είναι μια χαϊδευτική αίσθηση..

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
Αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου